Проф. Пламен Киров посече мераците да се махне фигурата на главния прокурор

Час Пик ГЛАВНА

Проф. Пламен Киров посече мераците да се махне фигурата на главния прокурор

41379
на 17.06.2023
Проф. Пламен Киров посече мераците да се махне фигурата на главния прокурор
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В светлината на решение №3 на КС от 2003 г. първо трябва да се изясни дали като се премахва фигурата на главния прокурор, не се променя конфигурацията на властите. Добре е да си изяснят и да аргументират, че не се нарушава балансът на властите. 

препоръчано

Така бившият конституционен съдия проф. Пламен Киров коментира в свое интервю пред "Труд“ мераците на депутати от 49-ото Народно събрание да се премахне напълно фигурана на главен прокурор.

“Смятам, че служебният кабинет не може да бъде премахнат от обикновено Народно събрание, защото то е елемент от формата на управление. 49-ото Народно може да пипне нещо в правомощията на служебното правителство, но не могат да го заличат изцяло без Велико Народно събрание“, посочва още проф. Киров.

“Обикновено Народно събрание може да премахне надзора по законността от главния прокурор, каквато идея има, защото това не променя съотношението между властите“, обобщава той.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
ЕКШЪН В ПИК TV! Колтуклиева издирва под дърво и камък Доган. Съобщиха на Сокола, че журналистката го чака пред превзетата централа, а той отговорил, че... ЕКШЪН В ПИК TV! Колтуклиева издирва под дърво и камък Доган. Съобщиха на Сокола, че журналистката го чака пред превзетата централа, а той отговорил, че...
ново
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК