Проф. Пламен Киров: Трябва да се види механизмът на пералнята по "Барселонагейт". Президентът не е деполитизиран по Конституция, записите от разговорите в ПП показват опасни откровения

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Проф. Пламен Киров: Трябва да се види механизмът на пералнята по "Барселонагейт". Президентът не е деполитизиран по Конституция, записите от разговорите в ПП показват опасни откровения

6424
на 01.06.2023
Проф. Пламен Киров: Трябва да се види механизмът на пералнята по Барселонагейт. Президентът не е деполитизиран по Конституция, записите от разговорите в ПП показват опасни откровения
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Президентът не е деполитизиран по Конституция, записите от разговорите в ПП показват опасни откровения. Трябва да се види механизмът на пералнята по "Барселонагейт". Такива тези разви конституционалистът проф. Пламен Киров пред Би Ти Ви.

препоръчано

Като претоплена манджа опредили Киров искането за свалянето имунитета на Бойко Борисов по аферата "Барселонагейт". Въпросът според него е защо сега се прави това.

"Времето е важно. Не мога да преценя дали има, или няма доказателства. Трябва да се види механизмът на пералнята - как парите стават легални. В много случаи се злоупотребява с искането на депутатски имунитет, а в други, при достатъчно данни за престъпление, това не се прави. Въпросът е на преценка на прокуратурата", каза Киров.

„Всъщност този, който ще конструира бъдещото правителство, е Иван Гешев, тъй като с искането на имунитета веднага се размразиха замръзналите преговори между двете основни политически сили. Тоест веднага се получи едно сближаване. Това е най-естествената защита чрез формиране на правителство, което да бъде контрапункт на атаките от страна на прокуратурата по отношение на Бойко Борисов и това не е тайна за никого. От друга страна пък Иван Гешев атакува на определени места, за да защити себе си“, добави той.

"Много се усложниха напоследък отношенията между партиите, парламента, президента. Още повече че от вчера е ясно, че Борислав Сарафов е дясната ръка на Пепи Еврото. Сарафов трябва да бъде очернен, а от негова страна се иска професионален опит да тръгне срещу главния прокурор. От снимките излиза едва ли не, че Сарафов е имал изнесен офис в "Осемте джуджета". Това е несериозно", коментира Киров.

Румен Радев не е нарушил Конституцията при връчването мандата на ППДБ. Като президент той има право на мнение, обясни проф. Киров, като припомни как Желев е изчакал да свърши мандата му, за да не назначи кабинет, Плевнелиев не е назначил служебно правителство, а Петър Стоянов откровено се е обявил за седесар от балкона на "Дондуков" 2.

Президентът не е деполитизиран по Конституция, той дори може да членува в партия.

От записите на Радостин Василев се чуват откровения, които не оставят добър привкус, такива помисли могат да са опасни, казва Пламен Киров.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
ЕКШЪН В ПИК TV! Колтуклиева издирва под дърво и камък Доган. Съобщиха на Сокола, че журналистката го чака пред превзетата централа, а той отговорил, че... (ВИДЕО) ЕКШЪН В ПИК TV! Колтуклиева издирва под дърво и камък Доган. Съобщиха на Сокола, че журналистката го чака пред превзетата централа, а той отговорил, че... (ВИДЕО)
ново
Днес: 85
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК