Проф. Рачев каза кога да вадим ръкавиците и да очакваме първия сняг

Животът днес

Проф. Рачев каза кога да вадим ръкавиците и да очакваме първия сняг

54511
на 15.11.2022
Проф. Рачев каза кога да вадим ръкавиците и да очакваме първия сняг
Автор:   ПИК

Напълно е възможно след четвъртък да има сняг и в ниските части на страната. В неделя преваля на Пампорово. Това каза пред Би Ти Ви климатологът проф. Георги Рачев.

препоръчано

Очаква се понижение на температурите с 2-3 градуса и по-мокро време. Максималните ще са под 10 градуса. От неделя може да има още едно понижение.

Проф. Рачев отчете, че имаме плавен преход между сезоните, но ниско ниво на валежи.

"Може би единственото, което не е хубаво, е ниското количество на валежите и периодът, който мина под знака на сушата. Има места, на които два месеца не е валяло", обясни климатологът.

Той коментира и мъглите: "Далече под климатичната норма за мъгли сме, особено в такива котловини градове като София, Драгоман, Севлиево. Дори гъстотата на мъглата е много далече от средните климатични норми. Имало е моменти, когато летище София не е работило цяла седмица заради мъгла."

Проф. Рачев добави, че до следващия четвъртък ни очаква влажно време.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 67
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК