BG EN

Проф. Тодор Кантарджиев: Печеното пиле става отрова след 4 часа на жегата

Животът днес

Проф. Тодор Кантарджиев: Печеното пиле става отрова след 4 часа на жегата

16663
на 10.06.2022
Проф. Тодор Кантарджиев: Печеното пиле става отрова след 4 часа на жегата
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Нормално здравият човек боледува по 5 пъти от вирусна инфекция. Тази година много късно се появи декемврийския грип. Сега, в началото на лятото, най-актуални са риновирусите. Тежка температура до 38 градуса се изразява при децата, има адинамия. Не се стига до пневмония. Това каза пред Нова тв проф. Тодор Кантарджиев, като се позоввава на данни от Националната референтна лаборатория.

препоръчано

В горещото време е загубен навикът сготвената с месо храна да се съхранява в хладилника. Печено пиле се превръща в токсично само след четири часа. 

Пробиотиците са полезни, защото консервантите в храните убиват добрите бактерии в организма, обясни Кантарджиев.

Има нови подварианти на Омикрон. Много случаи има в Португалия, която е най-ваксинираната държава, каза още Кантарджиев. Той подчерта обаче, че заради лятото случаите в България ще намаляват.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първата събота на декември: Овенът да се готви за никулденски купон, но да пази здравето си. Лъвът да не харчи излишно САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първата събота на декември: Овенът да се готви за никулденски купон, но да пази здравето си. Лъвът да не харчи излишно
ПИК TV x
Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО) Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО)
ново
Днес: 27
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК