Проф. Тодор Кантарджиев предупреди: Готви се приватизация на Здравната каса

ТОП НОВИНАТА

Проф. Тодор Кантарджиев предупреди: Готви се приватизация на Здравната каса

37074
на 09.06.2021
Проф. Тодор Кантарджиев предупреди: Готви се приватизация на Здравната каса
Автор:   ПИК

Готви се приватизация на Здравната каса и замяната й с няколко частни фондове. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев, който бе пенсиониран набързо, след като бе директор на НЦЗПБ.

препоръчано

"Младите не помнят, но така стана с банките през 90-те години. БНБ раздаде по 100, по 200 милиона на частни банки. Те фалираха и парите изчезнаха. Или пък върнаха парите, когато инфлацията ги изяде и хората нямаше какво да ядат", обясни професорът,. "Същото се готви сега със Здравната каса, в която има над 5 милиарда лева наши пари. От кого? От кръгове, които вече са готови с частните фондове", обясни още медикът, цитиран от Марица.

Той направи сензационното разкритие по повод думите му за здравния министър, че "д-р Стойчо Кацаров е опасен за здравната система“ и вероятно е „много полезен на частните структури“.

Пред телевизията той определи настоящото ръководство на здравето иронично като „тези, които направиха толкова много за здравеопазването преди 20 г.“. По думите му, те сега са върнати, за да го „дооправят".

"Срещу лекар обидна дума няма да кажа", каза още проф. Кантарджиев, "Просто д-р Кацаров беше заместник на министър Илко Семерджиев, когато бяха създадени здравните пътеки. Те направиха така, че едни лекари станаха милионери, но повечето едва изкарват от заплата до заплата", допълни професорът.

Сподели:
Бомба x
Знаци, че вашата душа е стара Знаци, че вашата душа е стара
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 119
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това