Проф. Тодор Кантарджиев с последни подробности за разпускането на НОЩ и ще има ли трета доза от ваксината

Акценти

Проф. Тодор Кантарджиев с последни подробности за разпускането на НОЩ и ще има ли трета доза от ваксината

36459
на 18.04.2021
Проф. Тодор Кантарджиев с последни подробности за разпускането на НОЩ и ще има ли трета доза от ваксината
Автор:   ПИК

НОЩ стартира с четирима лекари, както и хора от Външно министерство, Гранична полиция и полицията. Имахме 3 задачи – да информираме правителството за движението на епидемията, което ще продължаваме да правим. Втората задача – да координира държавните институции", заяви пред Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев. 

препоръчано

Според него моловете не са толкова рискови като места за пазаруване, а за събиране на много хора.

"Всяко разхлабване на мерките ме притеснява, че може да доведе до повишаване на случаите. Спортните мероприятия и заведенията най-много ме притесняване. Да бъде отложено пускането на публика и отварянето на нощните заведения", заяви той.

По думите му повече от 95 % от коронавируса у нас вече е от британския вариант.

По отношение на доц. Мангъров той заяви, че някои хора са направили бляскава политическа кариера, защото кадруват много умело.

"Трета доза ще има само ако се получи бързо разпространение на щам, който има шанс да се промени. Втората игла увеличава защитата с15 – 20 %", каза още той.

„В понеделник министър Ангелов ще каже каква ще е позицията ни по казуса с AstraZeneca. Ако човек се разболее между двете дози на ваксините, не е необходимо да има втора, защото има имунитет", заяви още проф. Кантарджиев.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев: В огромен дълг сме към нашите предци и в решенията, и в нашето служение на България (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев: В огромен дълг сме към нашите предци и в решенията, и в нашето служение на България (ВИДЕО)
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това