Проф. Чуков с тревожни заключения след ракетната атака на Иран - задава ли се глобален конфликт

Акценти

Проф. Чуков с тревожни заключения след ракетната атака на Иран - задава ли се глобален конфликт

110418
преди 6 часа
Проф. Чуков с тревожни заключения след ракетната атака на Иран - задава ли се глобален конфликт
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

„Струва ми се, че този път – в сравнение с април месец, имаше по-големи пропуски на „Железният купол“ на Израел. Видяхме огромни кратери в различни части на страната“.

препоръчано

Това коментира пред бТВ арабистът професор Владимир Чуков, след като Иран изстреля ракети към Израел.

Реакцията на Техеран дойде след началото на сухопътната офанзива на Израел срещу „Хизбула“ в Южен Ливан.

По думите на проф. Чуков снощи сме видели директна битка в небето.

„Тези хиперзвукови ракети са чувствително по-неуязвими в сравнение с това, което видяхме – дронове, сваляни на килограм от противовъздушната отбрана (ПВО) на Израел. Включиха се и ПВО на САЩ – изстреляни са 12 ракети, французите също са се включили, както и йорданската ПВО – но без да го признава‘, коментира експертът.

„Сценарият се повтаря, но с влошени показатели. Вероятно този път от Израел няма да бъде изстреляна само една ракета. Отговорът ще бъде по-различен – най-вероятно ще има изненади, които да докажат, че няма място в Иран, което да е недосегаемо“ заяви проф. Чуков.

„Голямата битка с Иран има своята динамика, своя автономия. За съжаление такива са реалностите, макар и сглобени в три отделни плоскости. Сблъсъкът е не само двустранен, това е ангажиране на целия свят, коментира арабистът.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втория ден на октомври: Секс за жените Рак, за Рибите, а и за Телеца, който печели от търговия САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втория ден на октомври: Секс за жените Рак, за Рибите, а и за Телеца, който печели от търговия
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков разкри пред ПИК TV кой трябва да води хорото след изборите и начерта мрачен сценарий: Ако пак няма редовното правителство, тогава... (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков разкри пред ПИК TV кой трябва "да води хорото" след изборите и начерта мрачен сценарий: Ако пак няма редовното правителство, тогава... (ВИДЕО)
ново
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК