Вход
София
Времето в София 7 o C

Прочутият руски астролог Павел Глоба: Зодиите вече са 14!

Прочутият руски астролог Павел Глоба: Зодиите вече са 14!

на 22.08.2020
126178
0
Прочутият руски астролог Павел Глоба: Зодиите вече са 14!
Автор: "Ретро"
22.08.2020
0
126178

Астролози от цял свят казаха, че НАСА трябва да се поправи и да не предлага само 13-а зодия, а до добави и 14-а, на което от агенцията отговориха, че астрологията е по-скоро литература, а не наука.

В последните дни по световните медии се завъртяха отново предложенията на космическата агенция прогнозите на астролозите да са за 13 зодии, а не за 12, както е сега. И да се включи зодията Змиеносец, защото Слънцето преминава и през това 13-о съзвездие. Топастролози обаче отговориха, че всъщност зодиите са 14, като има още една – Кит.

Световноизвестният астролог Павел Глоба твърди, че всъщност знаците в зодиака трябва да са 14. НАСА преди време поиска реформа в астрологията, като приведе доказателства за еклиптиката на Земята и как в момента тя обхваща 13 съзвездия – така новото Змиеносец се разполага между Скорпион и Стрелец, като ограничава силно именно Скорпион. Астролозите отвръщат, че всъщност има и още едно съзвездие, което, макар и за много кратко, но също закача еклиптиката. То е Кит и е разположено между Овен и Телец и обхваща дните от 13 до 26 април, като се вмъква между Риби и Овен. Под този зодиакален знак са родени Кромуел, Ленин и Хитлер.

В някои западни страни, като Германия, Великобритания и Щатите, много астролози вече официално обявяват, че се съобразяват не само с искания от НАСА 13-и знак, но и с 14-ия и по този начин си правят хороскопите. Други пък от десетилетия използват зодиак с 13 съзвездия. Павел Глоба казва, че се съобразява с 14 зодии при правенето на хороскопи, но това важи само за индивидуалните. При пускането на общи Глоба предпочита да е традиционалист и да не създава объркване сред обикновените читатели, на които не им се прави индивидуален хороскоп, а се дава общ. Така в зодия Телец често се включват характеристики и от непознатата зодия Кит. „Родените под този знак имат много силна енергия, която може да избие както на бунт и разрушение, така и на съзидателност. Въпросът е в овладяването ѝ“, отбелязва Глоба.

Съвременните астролози казват, че има различни хороскопи, като основните са два – ведически и вавилонски (западен, който се съобразява с традиционния тропически зодиак). Използват се и традиционни народни календари, като китайския. Някои астролози отиват още по-надалеч и правят съчетания между трите хороскопа. Западният хороскоп използва неподвижни съзвездия, а другите се осланят на движението на Луната и смяната на годишните времена. Според новата подредба – независимо дали е с 13 или 14 зодии, началото на зодиака е на 20 януари с Козирог, а не на 21 март с Овен, както е общоприето от хилядолетия.

Наложи се дори НАСА да направи официално съобщение, в което обяснява, че те не са измислили 13-те зодии, а това е система, съществувала още по времето на древния Вавилон. Древните астролози обаче в един момент приемат, че ще се съобразяват с 12 знака, защото това число е свещено за Месопотамия, и изхвърлят 13-ата зодия.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19084
архив

2030 година. НАСА открива първия в историята ресторант на Луната. Един от посетителите пише в книгата за гости: "Храната е добра, обслужването също, но липсва атмосфера..."

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Близнаците са повлияни от емоцията, лъжи за лесни успехи подвеждат Козирозите
x