Прочутият хомеопат д-р Кишор Мета: Индийската свекърва е по-зла от българската

Гост

Прочутият хомеопат д-р Кишор Мета: Индийската свекърва е по-зла от българската

97792
на 21.02.2016
Прочутият хомеопат д-р Кишор Мета: Индийската свекърва е по-зла от българската
Автор:   ПИК

Индийският лекар-хомеопат и изтъкнат преподавател д-р Кишор Мета е у нас за семинари с български колеги. Той е носител на престижната титла „Учител на учителите“ и на множество медали за преподавателска и професионална дейност. В София специалистът говори по темата „Депресията отвъд самотата“. Конкретни моменти от лекциите му напомниха за историите, които виждаме в популярните индийски сериали.

-    Д-р Мета, защо избрахте точно темата за депресиите за вашия семинар?

-    Идвам в България от години и през зимата почти винаги е облачно, мрачно, депресивно. По това време при мен идват много пациенти със сезонна депресия. Разгледах проблема с депресиите и видях, че традиционната медицина не може решително да помогне на тези болни, те цял живот взимат лекарства, а накрая и не им се живее. Хомеопатията може да им помогне повече. Според Световната здравна организация се очаква депресията да бъде втората най-честа причина за нарушено здраве през 2021 г. Хората с депресия стигат и до самоубийство. Най-страшното е, че биват засегнати и много млади хора.

-    Какви са най-честите причини, които причиняват депресия?

-    Зависи от чувствителността на човека, от фамилната предразположеност, от обкръжението, от сезона, от контертни преживявания, които могат да отключат депресията. И някои болести, свързани с функциите на жлезите с вътрешна секреция, могат да предизвикат депресия и умствени разстройства.

-    Кое трябва да ни наведе на мисълта, че наш близък страда от депресия?

-    Болният от депресия изпитва усещането, че е отхвърлен, ненужен, безнадежден, губи интерес към живота. Наблюдава се психомоторна забавеност. Загуба на енергия, намалени умствени способности и концентрация, загуба на апетит или прекомерно увеличаване на апетита, което може да доведе до рязко отслабване или напълняване. Чести мисли за смърт, планове и опити за самоубийство. Липса на интерес към учението, работата, секса, приятелите, близките. Безсъние или прекомерна сънливост. Нежелание за общуване, нарушен контакт с членовете на семейството. Ако са налице 5 от тези критерия и са се задържали повече от няколко месеца, можем да говорим за депресия.

-    Има ли определено лекарство, което предписвате при депресии?

препоръчано

...

 

Цялото интервю четете в Retro.bg

Сподели:
Бомба x
Ето по какви мръсни игрички в секса си падат мъжете и жените Ето по какви мръсни игрички в секса си падат мъжете и жените
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на Орлов мост (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на "Орлов мост" (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това