Псевдозеленият Владо Панев с финансови „мостове“ към фирми за търговия с ток

Икономика

Псевдозеленият Владо Панев с финансови „мостове“ към фирми за търговия с ток

23763
на 07.05.2020
Псевдозеленият Владо Панев с финансови „мостове“ към фирми за търговия с ток
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Напоследък прави силно впечатление, че лидерът на псевдозелените и общински съветник в София Владислав Панев, също така известен като Владо Бетона или Владо с петте апартамента, все по-често се изказва по теми, отнасящи се до състоянието на българската енергетика. От защитник на природата, той се превърнал в лобист на определени търговци на ток. „Екологът“ ежедневно публикувал статуси във фейсбук по теми, касаещи търговията с електрическа енергия в страната.

препоръчано

Откъде обаче един борец за екологията се превърна в експерт по енергетика? И по какви причини?

Панев, в качеството си на член на Столичния общински съвет се изказва по казуси, свързани със спечелени обществени поръчки от държавни предприятия за доставка на електрическа енергия. Защо точно тази тема е предизвикала интереса му и от къде е толкова запознат със случващото се, тъй като едва ли от еколог за една нощ е станал компетентен енергиен експерт?

Поражда се съмнението, че някой, който притежава реални интереси да печели обществени поръчки за доставка на ток, му диктува какво да говори и това едва ли се случва безвъзмездно. Запознати твърдят, че той работи за интересите на фирма, която арогантно се „настанява“ на пазара на електроенергия и печели по интересен начин обществени поръчки, но не изгражда мостове, макар да е с подобно име. Вероятно става дума само за финансови такива.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 99
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК