Психично разстроен, загубил апетит, Плевнелиев се жали от ПИК в съда: Не смея да излизам на улицата, викат ми "ей, джендър!" Налага се да обяснявам на децата ми, че не съм жена...(искова молба, свидетелства за брак, медицинско)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Психично разстроен, загубил апетит, Плевнелиев се жали от ПИК в съда: Не смея да излизам на улицата, викат ми "ей, джендър!" Налага се да обяснявам на децата ми, че не съм жена...(искова молба, свидетелства за брак, медицинско)

461687
на 04.10.2018
Психично разстроен, загубил апетит, Плевнелиев се жали от ПИК в съда: Не смея да излизам на улицата, викат ми ей, джендър! Налага се да обяснявам на децата ми, че не съм жена...(искова молба, свидетелства за брак, медицинско)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Бившият президент на България Росен Плевнелиев и жена му Десислава Банова са завели гражданско дело срещу ПИК заради статията "Състоя се първата джендър сватба у нас".

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

В цитирания текст те са разпознали себе си.

Публикуваме жалбата на ищците до Районния съд, съпроводена с медицинско свидетелство на Десислава Банова и удостоверение за брак, с което те очевидно искат да докажат кой е мъжът в тяхната двойка и кой - жената.

Заради статията Плевнелиев не смеел да се показва на улицата, защото му подвиквали "Ей, джендър". Трябвало да обяснява на децата си, че не е такъв, за какъвто го пишат (жена). Имал главоболие и загубил апетит, будувал по цели нощи. 

Внушавало се, че на практика ищците имали друг пол. Плевнелиев бил жена, Десислава Банова - мъж.

Вредите, които понесъл, нямали парично измерение, но все пак настоява за едни 15 000 лв. на калпак...

Ето и исковата молба на бившия държавен глава на България, който се бори за своята полова разпознаваемост. Адвокат на двойката е репортерът на предаването "Съдебен спор" Жоро Игнатов, нашумял покрай историята с "младия меринджей".

Уважаеми г-жо/г-н съдия,

Дружеството ответник е издател и разпространител на информационна агенция „Пик“, видно от приложения като доказателство към настоящата искова молба скрийншот от горецитирания сайт и като такъв е пасивно легитимиран да отговаря по предявения иск с правно основание чл. 49 от ЗЗД.

На 18.06.2018 на сайта с големи удебелени букви бе отпечатано заглавие „Абсолютен тотален шок! Случи се първата джендър сватба у нас. Вижте кои са младоженците!“

Непосредствено под заглавието е публикувана снимка от сватбата ни, която се състоя на предишния ден, а именно 17.06.2018 г. В статията пише: „Тихомълком разрешиха еднополовите бракове у нас. Деси Плевнелиев и Роси Банова се ожениха. По време на първата джендър сватба Роси зае балетна стойка в стил па-дьо-дьо и без малко да направи шпагат. Девствената и съвсем малко бременна Деси срамежливо надничаше изпод чисто бялото като сексуалната си предистория було…“

Тиражираната клевета до момента на нотариалната заверка е прочетена от 167 011 души, видно от приложения електронен брояч, като продължава да нараства и стига до неограничен брой хора – читатели на сайта „Пик“, техните роднини, колеги и съседи.

С действията си ответното дружество урони честта, достойнството и авторитета ни на граждани и публични личности, неоснователно ни компрометира и заклейми и откровено се изгаври с нас. Първият ищец  Десислава Банова – Плевнелиева е журналист, дългогодишен водещ на прогнозата на времето на Нова телевизия. Вторият ищец Росен Плевнелиев е президент на република България…

Непосредствено след процесната публикация непознати хора по улиците подвикваха „Ей, джендъри“ и „Его ги джендър младоженците“. Наложи се да обясняваме на малолетните ни деца от предишни бракове какво е „джендър“, както и че не сме такива, каквито сме описани.

С клеветническата статия бе помрачен най-красивият момент от нашата любов – нашето бракосъчетание…

В резултат на това, че ответното дружество е допуснало публикуването на клеветнически твърдения, сменяйки половата ни идентичност, продължаваме да търпим неимуществени вреди, изразяващи се в големи болки и страдания и по конкретно свързани с главоболие, безсъние, загуба на апетит, напрегнатост и тревожност.

Ищцата, която към момента на публикацията бе бременна, се наложи да потърси медицинска помощ, именно заради инкриминираната статия. Претърпяхме психически срив, който нанесе поражения върху работата ни…

Всички тези претърпени от нас вреди изобщо не могат да се измерят в паричен еквивалент, но малка част от неимуществени вреди от непозволеното увреждане могат да бъдат обезщетени чрез присъждане в наша полза на репарация от по 15 000 на всеки от ищците…

Със заглавието на процесния материал, както и чрез самата статия на практика се внушава, че ищците имат друг пол. Ищецът Росен Плевнелиев е представен за жена, а ищцата Десислава Банова- Плевнелиева – за мъж.

По този начин издателят е надхвърлил конституционно гарантираното му право по чл. 4, ал. 1, изр.1 от КРБ и е засегнал противоправно достойнството и доброто име на ищците, в разрез със забраната на чл. 41, ал. 1, изр. 2 от КРБ...

ПЕТИТУМ

Молим, почитаемия съд на ни призове на съд и след установяване на гореизложеното да постанови решение, по силата на което да осъдите „Пик Нюз” ЕООД да заплати на всеки от ищците Десислава Стоянова Банова-Плевнелиева и Росен Асенов Плевнелиев сумата от по 15 000 (петнадесет хиляди лева) лева, за неимуществени вреди, претърпени от нас, ведно със законната лихва, на основание чл. 84, ал. 3 от ЗЗД, считано от деня на увреждането, а именно 18.06.2018 г. – датата на публикуване на процесния журналистически материал, до пълното изплащане на обезщетението. От датата на увредата – 18.06.2018 г. до датата на завеждане на исковата молба – 07.09.2018 г., претендираната законна лихва възлиза на 342,25 лв. за всеки един от субективно съединените искове.

Молим, на основание чл. 78, ал. 1 от ГПК да ни присъдите сторените по делото разноски – заплатена държавна такса и адвокатски хонорар.

ДОКАЗАТЕЛСТВА

Молим, за доказване на изложените в исковата молба обстоятелства, да допуснете до разпит при режим на довеждане двама свидетели – по един за всеки ищец. Същите ще установят различни обстоятелства относно претърпените от нас болки и страдания, в резултат на извършеното деяние от ответника „Пик Нюз” ЕООД.

ОЧАКВАЙТЕ ПО-КЪСНО В ПИК - ГОРЕЩО ПРОДЪЛЖЕНИЕ ПО ТЕМАТА!     

                                                           

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК