Вход
София
Времето в София -7 o C

Психодесните си направиха "щаб". Някой се уплаши от невероятния рейтинг на генерал Мутафчийски

Психодесните си направиха "щаб". Някой се уплаши от невероятния рейтинг на генерал Мутафчийски

на 24.03.2020
300332
0
Психодесните си направиха "щаб". Някой се уплаши от невероятния рейтинг на генерал Мутафчийски

89 процента от българите вярват на ген. Венцислав Мутафчийски в най-висша степен – довериха му живота си. Изследването е на "Галъп". 

Едва ли друг лекар или политик в новата ни история може да се похвали с това.

Но по старата българска поговорка за казана с катран в ада, веднага се намериха завистници, които искат да го овъргалят в скепсис, за да няма по-бели от тях.

Такава изглежда е ролята на новия Медицински съвет към Министерски съвет, и това стана ясно още от първия ден, след като публичният враг на ген. Мутафчийски - Коста Костов демонстрира високо его и политическа суета. За да се хареса на публиката, професорът пулмолог, шестващ от дни по екраните на определени протестърски медии, бе добре подготвен с високопарни речи. За разлика от шефа на ВМА обаче Костов ги срича от лист хартия. Даже не си е направил труда като Румен Радев да ги наизусти. 

Не пропусна да се похвали, че е събрал най-добрите специалисти - сякаш те не са вече в щаба, сформиран от премиера Бойко Борисов още преди три седмици!

А също и не пропусна да натърти, че ще се отчита само на Борисов, каквото и да значи това, защото правителството всъщност се отчита пред народа.

Изобщо този съвет бе позициониран ясно от Костов като опозиция на щаба - нещо като  парламента, ГЕРБ срещу БСП, Левски срещу ЦСКА, президентът срещу премиера...

Аман, бе! Аман от разделение, кому е нужен този дуализъм тъкмо сега?

То и на посредствено шоу приличаше първата изява на Коста Костов. В самото начало ограничи въпросите на медиите, а на някои дори не отговори, като например:

- Защо е уволнен от ВМА, има ли изчезнали пари от отделението, което е ръководил, и затова ли всъщност е в конфликт с ген. Венцислав Мутафчийски?

- Защо е вкарал в съвета съден за убийство на 14-годишно момче, зъболекар – бившия депутат от Реформаторския блок Валентин Павлов?

- Защо вкарва в съвета журналист от частно радио, чийто собственик е близък с фармацевтичен бос и не е ли това шокиращ конфликт на интереси, след като въпросният съвет ще препоръчва на премиера Борисов какви лекарства да купува с държавни пари?

- Как ще докаже въпростният Медицински съвет, че не лобира в полза на определена компания за въпросните бързи тестове, след като премиерът Бойко Борисов заяви, че е готов да даде 1 милион лева за това перо, а ген. Мутафчийски съвестно заяви, че в момента на пазара няма достатъчно сигурно подобни тестове и е по-добре да се изчака?

- Проф. Коста Костов и доц. Атанас Мангъров ли ще отговарят пред българското общество, ако се окаже, че тези тестове са фалшиво отрицателни и народът ни се изпозарази, подлъган, че няма опасност?

- Защо адвокатката Мария Петрова, която постоянно плюе лекарите, а преди месеци създаде безпрецедентен екшън и настрои цялото общество срещу тях покрай смъртта на 3-годишния Алекс, е в този съвет и какво изобщо прави юрист там?

На тези въпроси отговори от Костов е ясно, че няма да има, защото той наложи цензура още на първия си брифинг – така, както правят само гузните.

За сравнение вече трета седмица по два пъти дневно изцеденият от умора и свалил килограми от работа ген. Мутафчийски стои прав пред журналистите и отговаря на всичко, което питат!

Но няма и какво друго да се очаква от подобна компания, в която освен изброените лица влизат и един куп откровени протестъри, атакуващи от години правителството на Борисов с ясни политически цели покрай пристрастията им към психодесните. Още по-тревожен е случаят с адвокатката от компанията, която само преди няколко месеца предизвика невиждана вълна на агресия срещу цялото лекарско съсловие.

Жалко, че не се поучаваме от историята и грешките си като народ. Отново сами си създаваме конфликти и разцепваме обществото. Твърде кратък бе лъчът на светлина и надежда у българите, че политиците ще се променят пред ужаса от тази пандемия и най-после ще бъдем единни.

Именно на този лъч на надежда се дължи рекордният рейтинг на премиера, правителството и институциите.

Хората им повярваха, че са единни и целта им е обща.

А сега...

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 21132
архив

- Челси е голям отбор! - Да. - Кой ти харесва най-много от отбора? - Докторката им.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Зам.-министър Начева показва старта на електронните направления, хартиеният носител засега остава (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Възможно ли е жена да си докара 134 оргазма
x