Психодесните си направиха "щаб". Някой се уплаши от невероятния рейтинг на генерал Мутафчийски

Политика

Психодесните си направиха "щаб". Някой се уплаши от невероятния рейтинг на генерал Мутафчийски

305046
на 24.03.2020
Психодесните си направиха щаб. Някой се уплаши от невероятния рейтинг на генерал Мутафчийски

89 процента от българите вярват на ген. Венцислав Мутафчийски в най-висша степен – довериха му живота си. Изследването е на "Галъп". 

препоръчано

Едва ли друг лекар или политик в новата ни история може да се похвали с това.

Но по старата българска поговорка за казана с катран в ада, веднага се намериха завистници, които искат да го овъргалят в скепсис, за да няма по-бели от тях.

Такава изглежда е ролята на новия Медицински съвет към Министерски съвет, и това стана ясно още от първия ден, след като публичният враг на ген. Мутафчийски - Коста Костов демонстрира високо его и политическа суета. За да се хареса на публиката, професорът пулмолог, шестващ от дни по екраните на определени протестърски медии, бе добре подготвен с високопарни речи. За разлика от шефа на ВМА обаче Костов ги срича от лист хартия. Даже не си е направил труда като Румен Радев да ги наизусти. 

Не пропусна да се похвали, че е събрал най-добрите специалисти - сякаш те не са вече в щаба, сформиран от премиера Бойко Борисов още преди три седмици!

А също и не пропусна да натърти, че ще се отчита само на Борисов, каквото и да значи това, защото правителството всъщност се отчита пред народа.

Изобщо този съвет бе позициониран ясно от Костов като опозиция на щаба - нещо като  парламента, ГЕРБ срещу БСП, Левски срещу ЦСКА, президентът срещу премиера...

Аман, бе! Аман от разделение, кому е нужен този дуализъм тъкмо сега?

То и на посредствено шоу приличаше първата изява на Коста Костов. В самото начало ограничи въпросите на медиите, а на някои дори не отговори, като например:

- Защо е уволнен от ВМА, има ли изчезнали пари от отделението, което е ръководил, и затова ли всъщност е в конфликт с ген. Венцислав Мутафчийски?

- Защо е вкарал в съвета съден за убийство на 14-годишно момче, зъболекар – бившия депутат от Реформаторския блок Валентин Павлов?

- Защо вкарва в съвета журналист от частно радио, чийто собственик е близък с фармацевтичен бос и не е ли това шокиращ конфликт на интереси, след като въпросният съвет ще препоръчва на премиера Борисов какви лекарства да купува с държавни пари?

- Как ще докаже въпростният Медицински съвет, че не лобира в полза на определена компания за въпросните бързи тестове, след като премиерът Бойко Борисов заяви, че е готов да даде 1 милион лева за това перо, а ген. Мутафчийски съвестно заяви, че в момента на пазара няма достатъчно сигурно подобни тестове и е по-добре да се изчака?

- Проф. Коста Костов и доц. Атанас Мангъров ли ще отговарят пред българското общество, ако се окаже, че тези тестове са фалшиво отрицателни и народът ни се изпозарази, подлъган, че няма опасност?

- Защо адвокатката Мария Петрова, която постоянно плюе лекарите, а преди месеци създаде безпрецедентен екшън и настрои цялото общество срещу тях покрай смъртта на 3-годишния Алекс, е в този съвет и какво изобщо прави юрист там?

На тези въпроси отговори от Костов е ясно, че няма да има, защото той наложи цензура още на първия си брифинг – така, както правят само гузните.

За сравнение вече трета седмица по два пъти дневно изцеденият от умора и свалил килограми от работа ген. Мутафчийски стои прав пред журналистите и отговаря на всичко, което питат!

Но няма и какво друго да се очаква от подобна компания, в която освен изброените лица влизат и един куп откровени протестъри, атакуващи от години правителството на Борисов с ясни политически цели покрай пристрастията им към психодесните. Още по-тревожен е случаят с адвокатката от компанията, която само преди няколко месеца предизвика невиждана вълна на агресия срещу цялото лекарско съсловие.

Жалко, че не се поучаваме от историята и грешките си като народ. Отново сами си създаваме конфликти и разцепваме обществото. Твърде кратък бе лъчът на светлина и надежда у българите, че политиците ще се променят пред ужаса от тази пандемия и най-после ще бъдем единни.

Именно на този лъч на надежда се дължи рекордният рейтинг на премиера, правителството и институциите.

Хората им повярваха, че са единни и целта им е обща.

А сега...

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
Адиос, ретрограден Меркурий! Адиос, ретрограден Меркурий!
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Какво се случва пред централата на ГЕРБ? Пълно мълчание след победата на вота - от партията не били социолози, за да коментират екзитполове (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Какво се случва пред централата на ГЕРБ? Пълно мълчание след победата на вота - от партията не били социолози, за да коментират екзитполове (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 223
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това