Психологът Росен Йорданов предупреди: Ситуацията в страната е екстремна и ескалираща

Акценти

Психологът Росен Йорданов предупреди: Ситуацията в страната е екстремна и ескалираща

107342
на 11.06.2021
Психологът Росен Йорданов предупреди: Ситуацията в страната е екстремна и ескалираща
Автор:   ПИК

Ситуацията в България е ескалираща и екстремна. Това заяви социалният психолог Росен Йорданов, бивш заместник директор на Института по психология към МВР. По дефиниция когато някой създава или продуцира такава атмосфера, при всички положения това е свързано с очакване за по-профанизирани представи, възприятия и решения.

препоръчано

„Очевидно е, че тече някакво нездраво състезание за все по-скандални, по-силни думи, все по-ярки и красноречиви изказвания, но като че ли в тази ситуация целта на думите, разбирайте на разкритията, не е толкова да се открива истината, а по-скоро да се разпалва въображението на обществото. Всяко министерство все по-пъстро и богато се опитва да разпалва фантазиите на публиката с все по-страховити неща“, коментира Росен Йорданов пред "Фокус".

Според Росен Йорданов е естествено през подобен дълъг период на управление да има ситуации, които могат да бъдат посочени като несправедливи и дискриминиращи, но не бива да се подценява и фактът, че силно се влияем от думите на хора, на които вярваме.

„Немалка част от публиката не е преживявала подобни ситуации, но вярва, че те съществуват, защото са им разказани от човек, на когото вярват. Във всяка една от тези ситуации вероятно има конкретни виновници – началници, директори, хора от конкретни фирми и т.н., но в момента се случва така, че всички са се скрили зад широкия гръб на бившия ни премиер и всичко това се генерализира драматично“, обясни социологът.

Според Росен Йорданов обаче на практика това не е пътят към решаване на проблемите.

"Животът ни няма да се подобри, ако си намираме козел на изкуплението или черна овца", каза още той.

Сподели:
Бомба x
Знаци, че вашата душа е стара Знаци, че вашата душа е стара
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 126
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това