Психолог: Протестите имат мазохистичен сценарий, организаторите умишлено търсят ескалация, а режисьорите са същите

Животът днес

Психолог: Протестите имат мазохистичен сценарий, организаторите умишлено търсят ескалация, а режисьорите са същите

122043
на 05.08.2020
Психолог: Протестите имат мазохистичен сценарий, организаторите умишлено търсят ескалация, а режисьорите са същите
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Протестът се случва по един самопровалящ се сценарий. Това заяви пред БНР психологът Росен Йорданов в коментар на продължаващите 28-и ден антиправителствени демонстрации в страната.

препоръчано

"Това прилича на мазохистичен сценарий, който започва с една еуфория, минава през етап на асоциални действия и преминава във фаза на натрапчиво повторение, в която се намираме в момента, да правиш нещо, което не ти носи пряката цел, за да стигнем до мазохистичния триумф, който ще бъде на изборите, когато ще се види, че претенциите няма да бъдат удовлетворени и накрая ще стигнем до депресивния извод, че ние не сме народ", добави Йорданов.

"И сега се припознават изпълнителите. Може би Христо Иванов е най-близо до целта, но той отдавна май не е с протестиращите, които правят все по-минималистични, но бурни пърформанси. Тогава се протестираше срещу същото и се получи същото. Под шапката на търсене на прозрачност, справедливост и повече демократичност, се прокраднаха много различни интереси, както се случва и сега".

Той посочи, че организаторите на протестите умишлено търсят ескалация, а действията на полицията са "страхливи и не отговарят на действия на полиция, която има самочувствие да действа ефективно".

Психологът посочи, че гражданският протест се изкривява и лицата, които бяха в първите дни по площадите, вече са заменени от други и това е притеснително:

"Отново режисьорите са същите и те не са във фокуса на вниманието".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ВТОРНИК: Раците да се пазят от прибързаност, изгодни делови оферти за Козирозите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ВТОРНИК: Раците да се пазят от прибързаност, изгодни делови оферти за Козирозите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Страшно меле на Тракия - камион се обърна на платното, образува се километрична тапа (СНИМКИ/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК! Страшно меле на "Тракия" - камион се обърна на платното, образува се километрична тапа (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК