ПСС съветва как да оцеляваме в планините

Животът днес

ПСС съветва как да оцеляваме в планините

7021
на 29.06.2020
ПСС съветва как да оцеляваме в планините
Автор:   ПИК

Ето каква сума достигна Jackpot Cards, най-високият джакпот на efbet.com (18+)

Явор Каролев, дежурен спасител в Планинска спасителна служба (ПСС), дава ценни съвети за оцеляване в планините през летния сезон. В интервю за „Фокус“ той казва:

препоръчано

"Това, че е лято, не означава, че температурите в планината са високи. При силен вятър, дори и при по-висока температура, може да доведе до прохлаждане. На море, на планина, навсякъде има риск от изгаряне, включително и когато времето е мъгливо, и то много тежко изгаряне, защото не се усеща. Съветвам туристите да се мажат с висок фактор слънцезащитен крем и да се носят дрехи с дълги ръкави, за да предпазват от изгаряне. Трябва да се пие нормалното количество вода, което пиете през деня, в зависимост колко сте натоварени. Около 2 литра вода на ден е достатъчно. Интервалът на пиене зависи много от човека. Друго нещо, което е хубаво, е вместо вода да се пие разреден сок – нещо, което има вкус, защото водата не утолява веднага жаждата. Освен вода, трябва да се набавят и соли", казва спасителят.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ПИК TV! Корнелия Нинова не очаква конституционна криза, а избори две в едно на 9 юни (ВИДЕО) ПИК TV! Корнелия Нинова не очаква конституционна криза, а избори две в едно на 9 юни (ВИДЕО)
ново
Днес: 81
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК