Пулмолог съветва ковид пациентите: Не изпадайте в паника, не се самолекувайте и не бързайте с антибиотиците

Акценти

Пулмолог съветва ковид пациентите: Не изпадайте в паника, не се самолекувайте и не бързайте с антибиотиците

26878
на 17.01.2021
Пулмолог съветва ковид пациентите: Не изпадайте в паника, не се самолекувайте и не бързайте с антибиотиците
Автор:   ПИК

Искам да кажа на ковид положителните пациенти да бъдат спокойни. Това заяви пред Нова телевизия пулмологът д-р София Ангелова. Тя  призова хората да не се самодиагностицират и да не се самолекуват. "Антибиотикът не може да се приема в първия ден на температурата. При мен идват пациенти, приемали по пет антибиотика. Всеки антибиотик има странични ефекти, той потиска и имунитета", отбеляза още тя.

препоръчано

Д-р Ангелова предупреди, че най-важното при ковид пациентите е те да се предпазят от тромбообразуване, а не от висока температура.

"80% от хората преживяват леко инфекцията. 15% от хората имат нужда от кислород. Те ходят в болница, за да ползват кислород за лечение. Но лечението може да се проведе и в домашни условия. НО отново трябва да кажем - основното е спокойствието. Всичко е въпрос на реакция и имунна система. Хапче за ковид за съжаление все още няма. Но е важно в първия момент да реагираме с хапчето, което съдържа андрографолид", коментира още пулмологът.

"Всяко хапче трябва да се използва тогава, когато има потребност от него. Не трябва да се злоупотребява", заяви още тя и отбеляза, че е важен и приемът на антиоксиданти.

"Нашата практика показва, че пациентите идват с отрицателни тестове, но с клиника, типична за ковид. Ние набрахме инерция, започнахме да опознаваме заболяването. Измина една година, в която ние се срещаме със симптомите. Основното е да реагираме в момента, в който имаме симптоми, въпреки отрицателния тест", заяви д-р Ангелова. 

"Що се отнася до цигарите и алкохола - чаша червено вино е полезна за организма, но да се злоупотребява с алкохол, когато се надвиши нормалното количество, всички имунни клетки, които са нашите "полицаи", нашите пазители, потискат нашата имунна система", заяви пулмологът.

Д-р София Ангелова отбеляза: "Искрено се надявам, че нашата имунна система, която коронавирусът "изправи на нокти", ще успее да се справи успешно и с грипните вируси".

Тя отново подчерта: "Спокойствието е изключително важно, за да поддържаме нашата имунна система. Убедила съм се, че щастливите хора не боледуват от респираторни инфекции".

Сподели:
Бомба x
ПОЛИТИЦИТЕ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ: Папагал псува на погребението на президент на САЩ ПОЛИТИЦИТЕ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ: Папагал псува на погребението на президент на САЩ
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това