Пускат движението през Троянския проход до края на деня

Региони

Пускат движението през Троянския проход до края на деня

9812
на 28.02.2019
Пускат движението през Троянския проход до края на деня
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

До края на деня ще бъде възстановено движението през Троянския проход за превозните средства до 12 тона, съобщиха от пътната агенция.

препоръчано

"Специализирани машини работят от двете страни на прохода и имаме уверението, че до края на деня Троян - Кърнаре ще бъде отворен за автомобилите до 12 тона за пътуване при зимни условия", коментира Георги Терзийски, председател на УС на АПИ.

Най-критичният участък е от края на горския пояс до билото на Беклемето от северната страна на прохода. Роторните машини разширяват габарита на пътя, за да се улесни пътуването през почивните дни и честванията на 3 март.

През зимните месеци трафикът през Троянския проход бе ограничен, за да се гарантира безопасността на шофьорите, поради силния вятър, снеговалежите и натрупаните преспи на места до 3-4 метра.

Разчистването на пътното платно се извършва от специализирани машини - роторен снегорин, грейдери и багери.

С пускането на трафика през Троянския проход ще се улесни пътуването на шофьорите от областите Ловеч и Пловдив, както и връзката между Северна и Южна България, уверяват от АПИ.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден на май - възможни непредвидени разходи за Скорпионите, новина ще изнерви Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден на май - възможни непредвидени разходи за Скорпионите, новина ще изнерви Стрелците
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Нинова разкри целите на БСП - защо Григорова и Йончева предадоха партията (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Нинова разкри целите на БСП - защо Григорова и Йончева предадоха партията (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК