Пускат движението през Троянския проход до края на деня

Региони

Пускат движението през Троянския проход до края на деня

9248
на 28.02.2019
Пускат движението през Троянския проход до края на деня
Автор:   ПИК

До края на деня ще бъде възстановено движението през Троянския проход за превозните средства до 12 тона, съобщиха от пътната агенция.

препоръчано

"Специализирани машини работят от двете страни на прохода и имаме уверението, че до края на деня Троян - Кърнаре ще бъде отворен за автомобилите до 12 тона за пътуване при зимни условия", коментира Георги Терзийски, председател на УС на АПИ.

Най-критичният участък е от края на горския пояс до билото на Беклемето от северната страна на прохода. Роторните машини разширяват габарита на пътя, за да се улесни пътуването през почивните дни и честванията на 3 март.

През зимните месеци трафикът през Троянския проход бе ограничен, за да се гарантира безопасността на шофьорите, поради силния вятър, снеговалежите и натрупаните преспи на места до 3-4 метра.

Разчистването на пътното платно се извършва от специализирани машини - роторен снегорин, грейдери и багери.

С пускането на трафика през Троянския проход ще се улесни пътуването на шофьорите от областите Ловеч и Пловдив, както и връзката между Северна и Южна България, уверяват от АПИ.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 5 декември - изключителен успех очаква Близнаците, запознанствата са разочароващи за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 5 декември - изключителен успех очаква Близнаците, запознанствата са разочароващи за Скорпионите
ПИК TV x
Нидал Алгафари пред ПИК TV: Спешно министри на ГЕРБ и ДПС! Смяна в МВР и нови областни управители! Асен Василев не може да се справи (ВИДЕО) Нидал Алгафари пред ПИК TV: Спешно министри на ГЕРБ и ДПС! Смяна в МВР и нови областни управители! Асен Василев не може да се справи (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК