Пускат движението през Троянския проход до края на деня

Региони

Пускат движението през Троянския проход до края на деня

8015
на 28.02.2019
Пускат движението през Троянския проход до края на деня
Автор:   ПИК

До края на деня ще бъде възстановено движението през Троянския проход за превозните средства до 12 тона, съобщиха от пътната агенция.

препоръчано

"Специализирани машини работят от двете страни на прохода и имаме уверението, че до края на деня Троян - Кърнаре ще бъде отворен за автомобилите до 12 тона за пътуване при зимни условия", коментира Георги Терзийски, председател на УС на АПИ.

Най-критичният участък е от края на горския пояс до билото на Беклемето от северната страна на прохода. Роторните машини разширяват габарита на пътя, за да се улесни пътуването през почивните дни и честванията на 3 март.

През зимните месеци трафикът през Троянския проход бе ограничен, за да се гарантира безопасността на шофьорите, поради силния вятър, снеговалежите и натрупаните преспи на места до 3-4 метра.

Разчистването на пътното платно се извършва от специализирани машини - роторен снегорин, грейдери и багери.

С пускането на трафика през Троянския проход ще се улесни пътуването на шофьорите от областите Ловеч и Пловдив, както и връзката между Северна и Южна България, уверяват от АПИ.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
И НАУКАТА ГО ПОТВЪРДИ: Сутрешното излежаване е полезно за здравето И НАУКАТА ГО ПОТВЪРДИ: Сутрешното излежаване е полезно за здравето
ПИК TV x
Доц. Стойчо Стойчев разкри пред ПИК TV: Радостин Василев си е договорил избираемо място с ПП и това му е компенсацията за разцепването на ИТН (ВИДЕО) Доц. Стойчо Стойчев разкри пред ПИК TV: Радостин Василев си е договорил избираемо място с ПП и това му е компенсацията за разцепването на ИТН (ВИДЕО)
ново
Днес: 16
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това