Пуснаха Джуката от затвора, той преби и ограби 91-годишната баба Дена

Крими

Пуснаха Джуката от затвора, той преби и ограби 91-годишната баба Дена

14455
на 20.11.2020
Пуснаха Джуката от затвора, той преби и ограби 91-годишната баба Дена
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Само 20 дни, след като излезе от затвора, рецидивист преби и ограби жена на 91 години в Горна Оряховица. Инцидентът е станал във вторник, а извършителят задържан няколко часа след грабежа в центъра на града, на оживена улица, посред бял ден.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

В тежко състояние е 91-годишната Дена Славкова два дни след нападението и последвалия грабеж – на легло в ортопедията на великотърновската болница, със счупена ръка и рани по главата. Възрастната жена посетила пощенската станция в Горна Оряховица, за да получи отпуснатата й парична помощ от 495 лв. След излизане от пощата забелязва непознат мъж да се навърта около нея.

52-годишният рецидивист има първа среща с възрастната жена на пазара в Горна Оряховица.

"Едно момче, не мога да ви го опиша как е, не е българче, пресрещна ме там и ме заговори, но аз не помня и не чувам. И си тръгнах направо – между павилионите”, разказа пред Нова телевизия Дена Славкова.

На път към дома си, недалеч от центъра на Горна Оряховица, 91-годишната жена е застигната от непознатия. От кадри на охранителни камери се вижда как мъжът рита бастуна й, спъва жената и я блъска, за да падне. Спомените на възрастната жена от нападението.

Мъжът краде сумата от 495 лв., като оставя жената в безпомощно състояние на пътя – със счупена ръка.

"Паднала ли съм на нея. Ударът помня, беше с нещо плоско. Не беше дъска. Не мина много време и аз си събирам ченетата на две. И ги вземах, и гледам, и викам: Какво ще правя? Те са ми най-скъпите, с тях се храня и са ми много удобни. Какво ще правя... започнах да плача”, разказва Дена Славкова.

След подаването на сигнал до полицията, от минаващи хора, криминалисти от Горна Оряховица бързо установяват самоличността на нападателя - 52-годишен криминално проявен, многократно осъждан за такива престъпления. Родом е от плевенското село Асеново, известен с прякора Джуката. Преди две седмици е излязъл от затвора. Задържан е на главната улица във Велико Търново в центъра на областния град.

Джуката вече е привлечен като обвиняем и с постановление на Окръжна прокуратура – Велико Търново е задържан за 72 часа.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за вторник: Меркурий продължава своето ретроградно движение, Везните да внимават с финансовите документи САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за вторник: Меркурий продължава своето ретроградно движение, Везните да внимават с финансовите документи
ПИК TV x
Шефът на ДАНС Пламен Тончев пред ПИК: Операцията срещу Паскал започнала преди 8 месеца, Живко Коцев е следен половин година Шефът на ДАНС Пламен Тончев пред ПИК: Операцията срещу Паскал започнала преди 8 месеца, Живко Коцев е следен половин година
ново
Днес: 91
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК