Путин: В ход е създаването на многополюсен свят

Европа

Путин: В ход е създаването на многополюсен свят

14793
преди 4 часа
Путин: В ход е създаването на многополюсен свят
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Процесът на създаване на многополюсен свят е в ход, това е динамичен и необратим процес. Това заяви Владимир Путин на откриването на срещата на лидерите на страните от БРИКС днес в Казан.

препоръчано

“Всички наши държави се обявяват за равенство, добросъседство и взаимно уважение, за утвърждаване на високите идеали на дружбата и съгласието, за всеобщ разцвет и благополучие, проявяват отговорност за бъдещето на света не на думи, а на дело, оказват наистина положително влияние върху ситуацията в сферата на глобалната стабилност и сигурност”, подчерта Путин пред лидерите на деветте членки на БРИКС - Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка, Иран, Египет, Етиопия и ОАЕ.

Бразилският президент Луис Игнасио Лула да Силва апелира за създаването на алтернативна система за разплащания в БРИКС. “Не става дума да заменяме нашите валути, но трябва да работим за многополюсен свят, чието развитие да се отрази и в международната финансова система”, категоричен бе Лула да Силва.

Президентът на Китай Си Цзинпин пък призова за успокояване на украинската криза и изброи три принципа, чрез които това да се постигна - “без разширяване на бойните полета, без ескалация на бойните действия и без провокации от която и да е от страните”.

За форума на БРИКС в Казан пристигна и генсекът на ООН Антониу Гутериш, който утре ще се срещне с Путин.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Бойко Борисов закрива предизборната кампания ГЕРБ: Удържахте 4 г. мачкане, стъргане, рашковщина и ние сме ви длъжници (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Бойко Борисов закрива предизборната кампания ГЕРБ: Удържахте 4 г. мачкане, стъргане, рашковщина и ние сме ви длъжници (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК