Путин няма да присъства на погребението на Пригожин

Европа

Путин няма да присъства на погребението на Пригожин

8669
на 29.08.2023
Путин няма да присъства на погребението на Пригожин
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Руският президент Владимир Путин не планира да присъства на погребението на лидера на наемническата групировка "Вагнер" Евгений Пригожин, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

препоръчано

Песков заяви пред репортери, че Кремъл не знае как е планирано да се проведе погребението.

"Присъствието на президента не се предвижда", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков  в отговор на въпрос дали Путин ще отиде на погребението на създателя на частната военна компания "Вагнер". Говорителят на Кремъл допълни, че не разполага с конкретна информация за погребението, а  организацията му зависи от семейството.

Пригожин загина, когато бизнес самолетът му се разби миналата седмица, два месеца след като той и наемниците му от "Вагнер" организираха бунт срещу руското военно ръководство. В края на юни силите на частната военна компания поеха контрола над Ростов и напреднаха към Москва, но след това спряха и да се оттеглиха на 200 км от столицата.

Кремъл отхвърли като "абсолютна лъжа" предположението на някои западни политици и коментатори, че Путин е наредил Пригожин да бъде убит за отмъщение.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО
ново
Днес: 40
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК