Путин отвърна на заканата на Джо Байдън към Русия

Европа

Путин отвърна на заканата на Джо Байдън към Русия

14882
на 11.06.2021
Путин отвърна на заканата на Джо Байдън към Русия
Автор:   ПИК

Лидерите на най-развитите икономики са на среща в английски крайбрежен курорт при драконовски мерки за сигурност. Там е и американският президент Джо Байдън, а това е първата му визита в чужбина. 

препоръчано

Първата му среща в Европа беше с британския премиер. А във Великобритания държавният глава на Щатите отправи предупреждение към Русия.

Изказването си Байдън направи пред около 1000 американски военни и техните семейства в британската военновъздушна база Милдънхол. Байдън беше категоричен, че е твърдо решен да реформира отношенията с Русия, както и да възстанови трансатлантическите връзки след четирите бурни години на президента Доналд Тръмп. 

Ще дадем ясно да се разбере, че Съединените щати се върнаха и че демокрациите са единни, за да се справят заедно с най-тежките предизвикателства и проблемите, които са най-важни за нашето бъдеще. Че са решени да бъдат лидери със сила, като защитават нашите ценности и служат на нашите народи, заяви Байдън.

Предупреждението към Русия идва седмица преди срещата на Байдън и Путин в Женева. 

,,Обединеното кралство и Съединените щати, като основатели на НАТО, са част от най-силния военен и политически съюз в историята на света'', подчерта американският президент, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Разширяването на НАТО на изток и приближаването му към нашите граници има практическо значение за Русия. Защо ли? Защото Полша и Румъния станаха членове на НАТО. Американците лесно се договориха с тях да разположат противоракетни системи. Но тези системи могат да бъдат използвани за удари, които да достигнат до центъра на Русия, включително и Москва. И то за много кратко време – 15 минути до Москва. Да си представим, че Украйна става част от НАТО. Времето ще се смали на 7-10 минути. Това не е ли червена линия за нас?, отговори Владимир Путин.

Сподели:
Бомба x
Знаци, че вашата душа е стара Знаци, че вашата душа е стара
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 125
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това