Путин пристигна на посещение в Казахстан

Европа

Путин пристигна на посещение в Казахстан

10038
на 09.11.2023
Путин пристигна на посещение в Казахстан
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Руският президент Владимир Путин пристигна на посещение в Казахстан, самолетът на държавния глава кацна в Астана, предаде ТАСС.

препоръчано

На Путин му предстои натоварена работна програма. В държавната резиденция "Акорда" той ще се срещне с президента на Казахстан Касим-Жомарт Токаев, като след преговори в тесен и разширен формат е планирано подписването на документи. Както е отбелязано в материалите на Кремъл, дневният ред ще включва перспективите за двустранно сътрудничество и актуални международни проблеми. След постигането на резултатите лидерите ще направят изявления за медиите.

свързани новини

Отделна точка в програмата е участието на Путин и Токаев в пленарната сесия на XIX Форум за междурегионално сътрудничество между Русия и Казахстан (те ще говорят чрез видеоконференция). Самият форум ще се проведе в Костанай, а темата му е "Селското стопанство е основа на силната икономика".

Освен това казахстанският президент ще даде официален прием в чест на руския си колега.

Личната среща ще бъде петата за президентите през тази година, като те редовно общуват и по телефона.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК