Вход
София
Времето в София 5 o C

ПЪЛЕН ШАШ! Шефовете на болници - имотни баровци и милионери, проф. Генчо Начев най-богат

ПЪЛЕН ШАШ! Шефовете на болници - имотни баровци и милионери, проф. Генчо Начев най-богат

на 09.08.2018
109296
39
ПЪЛЕН ШАШ! Шефовете на болници - имотни баровци и милионери, проф. Генчо Начев най-богат
Автор: ПИК
09.08.2018
39
109296

Директорите на болници декларираха публично имоти и пари според новия закон за КПКОНПИ. Много от тях - общо 69 пропуснаха да го направят и ще бъдат санкционирани. От декларациите на останалите обаче се видя, че това освен престижна е и доста доходоносна работа.

Проф. Генчо Начев е най-богатият болничен директор у нас, показват справките. Шефът на столичната „Св. Екатерина“ изпъква с 15 апартамента и къщи, 514 декара гора и три коли, като едната от тях е "Порше". Кардиохирургът е декларирал налични 70 000 лева, а на влог държи 4 млн. лева, 350 000 евро и 567 000 долара. Отделно проф. Начев притежава дялове от дружества, вложил е над 1 млн. лева в инвестиционни фондове и има акции в три поликлиники в Унгария, Полша и Хърватия, съобщава Skener.news

Финансови проблеми няма и новият управител на НЗОК д-р Дечо Дечев, чиято декларация пред Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) за миналата година е в качеството му на шеф на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Д-р Дечев има депозити у нас и в чужбина от 237 000 лева и 260 000 евро, кара "Рено Каптюр" и има мезонет в Гърция. Шефът на здравната каса си е купил през 2017 г. магазин в София, притежава още два апартамента и къща с двор в столицата, както и три къщи в селата Рибарица, Чехларе и Негушево.

Имотно-обезпечен е и директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски. Той е декларирал, че притежава 27 имота, повечето от тях придобити през 2015 и 2016 г. Три от тях са апартаменти в Бургас, има и три апартамента в Свети Влас, както и шест – в Сандански. Д-р Миразчийски има и 26 ниви, четири джипа, участва в дружества и фирми и влага в инвестиционни и пенсионни фондове. Иначе на депозит държи 54 000 лева, а наличните му средства са близо 50 000 лева.

Д-р Валентин Игнатов, който е директор на варненската „Св. Марина“, има 5 апартамента във Варна, 4 коли, вложения в инвестиционни фондове за 53 000 лева и депозити от 295 000 лева и 57 000 евро.

Шефът на „Майчин дом“ доц. Иван Костов също не е беден. Той може да се похвали с апартамент в София, вила във Владая, налични 102 000 лева, влог от 463 000 евро, но и заем от 220 000 лева.

На този фон директорът на Правителствена болница проф. Любомир Спасов има скромен влог от 140 000 лева и заем от 650 000 лева. Сред не особено богатите е и шефът на Александровска болница доц. Костадин Ангелов, който е декларирал налични едва 28 200 лева, влог от 7654 лева, две коли, един апартамент в столицата с гараж, парцел и складово помещение.

Директорът на столичната „Св. Анна“ д-р Славчо Близнаков има по един апартамент в София и Дупница, три стари коли и депозит от 262 671 лева. Колегата му проф. Карен Джамбазов, който ръководи най-голямата болница у нас – пловдивската „Св. Георги“, пък има налични 20 000 лева и влог от 31 733 лева. Проф. Джамбазов обаче е вложил и 126 000 лева в инвестиционни фондове и връща заем на сина си от 160 000 лева. Директорът на „Св. Георги“ притежава апартамент и парцел в Пловдив и кара чужд "Мерцедес".

Шефът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов може да се похвали с апартаменти в София и Арапя и налични 40 000 лева. Освен това Балтов е депозирал 21 000 лева и 78 450 евро, а в инвестиционни фондове има 33 000 лева. Директорът на спешната болница обаче има и един ипотечен и два потребителски кредита, както и лизинг за кола и 5 кредитни карти.

Началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски има два апартамента в София, през 2015 г. си е купил БМВ, а през 2016 г. – Тойота. Проф. Мутафчийски държи на влог 77 000 лева и 54 000 евро, но изплаща потребителски кредит от 30 000 лева.

Председателят на сдружението на частните болници и собственик на столичната „Св. Богородица“ д-р Николай Болтаджиев разполага с налични 150 000 лева и 190 000 евро, има и депозит от 203 000 лева и 600 евро.

Сподели:
Напиши коментар »
(39)
1
Няма да работят в чужбина никога
2
ДАЙ БОЖЕ ВСЕКИ МУ!
3
Генчо , що си пропуснал 50-те милиона в швейцарски банки ?
4
А пък нашите политици излиза, че са по-бедни и от църковни мишки. Има нещо гнило в тая система.
5
и нищо повече за оня свят. Беше ме срам да чета
6
Пир по време на чума! Това е морални хора, положили Хипократова клетва. Благословени да са!
7
Мързелът и управленската неспособност на управляващите само насърчават мафията.
8
Хора, умът ми не го побира. На кого са нужни 15 апартамента? Искам всички да знаят, че ковчегът няма джобове.
9
Защото се щипва яко,а все плачат, че парите за здраве са малко! Очакват се още стачки на докторите за повече пари! Доктори много, Лекари малко!
10
Защо писукат за частни фондове, защото там вече ще е село без кучета, както по времето на БСП-Виденов стотиците частни банки, даващи необезпечени кредити на наши, верни другари, срещу 20% комисионна! За това Гечев фалира банките, за да се облажат кредитните милионери! Схемите на Гечев и Нинова са записани в аналите на БСП като най-големите постижения на Партията!
11
От главата до петите пълни комунисти ,крадци и изнудвачи върху болните
12
Болниците станаха търговски дружества ,а лекарите търговци...какво се чудите тогава ??? Импланти се плащат, избор на екип 900 лв и т.н Защо добрите лекари и светилата в медицината преди 30 г не бяха толкова богати ??? А народа умира и се топи нацията от "добрите" грижи в болниците !!! Ако не си платиш прегледите са толкова повърхностни и само се хвърлят рецепти за лекарства и то често неподходящи за твоя случай в комбинация с другите които вече пиеш !!
13
Ехооооооо, едно време Михнева и Диляна Грозданова, дебнеха по бараките на Бояна, да снимат двата мотора на синовете на Милко Балев! И затова го вкараха в затвора. То беше тупордия, че купил човека две Ямахи на момчетата си, то беше чудо - е, затвориха го накрая. Чудя се, тези двете сега какво и колко са натрупали? Е*а ти лицемерието?
14
Ефект от работата им нула! Вече дори и да платиш, все тая! Толкова си могат! Затова крадат и изнудват, така са направени парите,а не защото са кадърни! Срам! Да бъдат екстрадирани!!! Като Пучдемон!
15
В древния Китай лекарят получавал заплата за това, че неговите пациенти са здрави. Появата на болен означавала, че доходите на лекаря ще паднат. Затова грижите му били насочени преди всичко да опазва здравето на хората. И днес лекарите в Китай получават високи заплати не за лечение на пациенти, а за профилактика. И ако човек се разболее, това означава, че неговият лекар не полага съответстващи грижи за здравето му. Още преди век и половина великият Пирогов предположил, че бъдещето трябва да принадлежи на превантивната медицина. Но и днес медицината е ориентирана преди всичко към откриване и лечение на вече появили се болести. Лекарят учи за това - да лекува, защото с това се храни. А ВИЕ СЕ ЗАМИСЛЕТЕ ДАЛИ ИМ Е ИЗГОДНО ДА СТЕ ЗДРАВИ.
16
Влезеш ли в болница, отидеш ли при лекар ти съдират кожата. Ето къде са парите събрани от болните. И все плачат, че парите им са малко и не им стигат.
17
Ето къде са парите на НЗОК, а болниците порутени, лекари и персонал само за пари мислят, да те излекуват не ги бива, но по коя пътека да те пуснат за да издоят касата знаят. А при личния лекар всеки път стигаме до скандал, направления все няма, връща ме по няколко пъти, за да ме откаже. Не лекари, а търгаши!
18
Но ако те работят на запад никога не биха имали толкова пари за толкова кратко време. Системата е сбъркана до край. На нас не ни остава друго, освен да продължаваме да клатим и ядем доматите и да пишем коментари , разбира се.
19
Плащането за "избор на екип" трябва да се премахне веднага ! Това е гавра с бедните болни. В София няма по евтин "екип" от 800 лева. Щом държавата е назначила лекар в държавна болница той трябва да работи 8 часа по правилата на играта. Ако това не му харесва да ходи да бере криви краставици по Европата. Лъжа е, че в Европа плачат за нашите лекари. Само един от сто работи там като лекар. Другите или стрижат тревата около обществените тоалетни или правят бахчеванджийство.
20
ИЗТОЧВАНЕТО НА НЗОК ЧРЕЗ БОЛНИ ФАНТОМИ, ВОДИ ДО ДОКТОРИ МИЛИОНЕРИ И ВСЕ ПО ЛОШО ЛЕКУВАНЕ НА ИСТИНСКИ НУЖДАЕЩИТЕ СЕ. ЧЕРВЕНА ЛЕКАРСКА МАФИЯ.
21
ето ни ги парите от здравната каса!! сега ревизия!!!!на4ев е гений ,но няма как нормално да има 15 апартамента и т.н.!! нека му направят ревизия и да видим как става това!!
22
Да си директор на болница означава да си с по-голям статут от кмет и министър по отношение на доходи на тъмно а депутатите са много далече в това отношение.Проста сметка показва как със заплата от 10 минимални -толкова са на директорите,или по точно 5100лв един мандат от 4 г.са 306 000 без това време да харчат нито един лев за живот а и повечето ДИРЕКТОРИ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ НЕ СЕ ЗАНИМАВАТ С МЕДИЦИНА ,Моля,обяснете ми тези цифри като например „Д-р Дечев който поне една година беше дори безработен .много се лапа а същевременно сестрите работят за 750лв
23
Майко мила просто нямам думи. Как не ги е срам всичките. Все пак съм любопитна откъде тия пари особено при първите трима. Ако продават и дрога може
24
"шайката" си е направила сметката за своите кадри Даже назначи за министър финансист за да прибира по сръчно парите за ГРОБ
25
Нали вашия управляващ шут е комунист и мутра Или и това не знаете?
26
Срамота е да завиждате и злобеете по отношение на доктори , корифеи в своята област. Тези хора са толкова големи сяециалисти , че във всяка друга държва ще са милиардери.И така няма кадърни лекари в държавата - ако и тези светила изгоним с обидни квалификации ,не дай си боже, кой ще ви лекува бе мързеливи некадърници, изкуфяли дъртаци и малоумана , неработеща гмеж.Поклон пред професор Начев - неговите чудеса съм видял , златни ръце- спасител на стотици човешки животи.Някой въобще знае ли , колко лекари по света са специалисти по трансплантации , на черен дроб , сърце? Проф Наче това го прави и то успешно . така , че СТИГА!
27
отговор на коментар
Абе тоз Вашия проф.Начев да не е наместник на Господ?
28
отговор на коментар
Говори ме в случея за директори те са и от ГЕРБ и от комунистите всички пълнят партийни каси и са удобни за всички
29
Нашенски тъпи нрави! Седнали да броят парите на хора, които са единици и са ги заработили с труда си и уменията си, а не пишат за другите "честни бизнесмени",натрупали много по -големи богатства с мушенгии, далавери и използване на държавни протекции!За тези хора, с техните умения и знания, в чужбина щяха да сбият кой да ги наеме и нямаше да си знаят парите и вместо да сме благодарни че са тук и ни помагат, им завиждаме и оплюваме!
30
Колкото и сложни операции да прави проф.Начев,това са много,много пари.Не знам каква заплата взема,но както и да ги смятам не мога да се съглася,че това е нормално!
31
Колкото и сложни операции да прави проф.Начев,това са много,много пари.Не знам каква заплата взема,но както и да ги смятам не мога да се съглася,че това е нормално!
32
ДОКТОРИ МИЛИОНЕРИ ,КМЕТОВЕ МИЛИНЕРИ МИНИСТРИ МИЛИОНЕРИ ДЕПУТАТИ МИЛИОНЕРИ БАНДИТИ МИЛИОНЕРИ бЪЛГАРИНА С 200 ЛЕВА ПЕНСИЯ И 500 ЛЕВА ЗАПЛАТА
33
аз бях лекар в една градска болница - с разположенията и дежурствата на месец чисто 830 лева отдавна съм във фарма индустрията и работя с част от въпросните шефове на клиники - преди време един на такъв пост ми разказваше "без да се напъвам между 50 000 и 100 000 на месец" - беше 2007 та во кратце едни мършляци лекари вземат по 800 лева, търчат на втора работа и ги бият циганите около 80% а другите от бялата мафия са милиардери-20% кат насекъде в чалгаристан
34
Хайде скачайте и сега бре, да виЕПМ нещастна- Кой не скача... Скачахте,че здравеопазване било държавно, образование- държавно,селско стопанство и индустрия- държавни.Сами го искахте, от Ал.Невски-до Детелината на 4 - ти километър.Говедо до говедо- м/у 25-40 годишни.Над 1 милион!Навирили два пръста, облещени, целите в бесни слюнки-СДС,СДС.., Същите днешни говеда, но гонещи 70- без пукнат грош, но даващи на такива" светила" отгладувани левчета, иначе - умиргачка! Хайде,двата пръста- отзад! Че за друго не ставате! Мрете да ви ЕПМ кретени! Евала на докторите. Дери тази сган,до кокал! Сама е молела,желала и скачала като павиан, да дойде този модел на живот и социални" благини".
35
А Любчо Пенев на белодробната болница директора, жена му Мария Екимова на детската болница и сина им Любомир Пенев шеф на майчин дом ги бият по доходи. Любчо Пенев играе с Надин Комерс вижте в бивол бг в колко фирми участва а това нормално ли е?! Карат коли за по 200 000 лв и имат имоти къде ли не и къща в Симеоново за милиони. И те са от Владая явно за това сина си набутаха в майчин дом. Шуробадженащината българска няма край. Проверете ги за рушвети и измами с ремонти и кякво ли не! Цяла фямилия измамници!!! Долно племе
36
А Любчо Пенев на белодробната болница директора, жена му Мария Екимова на детската болница и сина им Любомир Пенев шеф на майчин дом ги бият по доходи. Любчо Пенев играе с Надин Комерс вижте в бивол бг в колко фирми участва а това нормално ли е?! Карат коли за по 200 000 лв и имат имоти къде ли не и къща в Симеоново за милиони. И те са от Владая явно за това сина си набутаха в майчин дом. Шуробадженащината българска няма край. Проверете ги за рушвети и измами с ремонти и кякво ли не! Цяла фямилия измамници!!! Долно племе
37
АСЕНЧО БАЛТОВ с ТРИ ЖЕНИ и ЧЕТИРИ ДЕЦА сега ТРЯБВА да КРАДЕ заедно с ПЕЛИКАНИТЕ: ГАБРОВСКИ, ДОБРЕВА, ДИМИТРОВА, МЕДЖИДИЕВ и ТОЛУПА юриста НАЙДЕНОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! УСПЕХ!!!!!!!!!!!!!
38
Това всичко е от липса на точни правила.Раз мухата е страхотна.Тези заплати са при по време на чума.
39
Живо мародерство Не взема само от голо риза, дете от майка! - тъй всеки дума. И ще помислиш, че бие глума...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували на евроизборите през май?
Общо гласували: 8182
архив

- И няма да се плашиш. Ще бъда без грим.
- Ако трябва да бъда честен... Ваня, аз се плаша от тебе и като си с грим!

няма нови новини
Днес: 292
hot
най-четени новини в момента
сега
2148
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
СКАНДАЛ В ПИК TV: Корнелия Нинова изгони медията ни за втори път от "Позитано" 20 - за имотите за милиони ли се страхуват да отговорят с Елена Йончева (ОБНОВЕНА)
x
ВНИМАВАЙТЕ: Липсата на достатъчно вода пречи на диетите
x