Вход
София
Времето в София 25 o C

ПЪЛНА ПОДКРЕПА! Правителството застана зад Валери Симеонов в борбата с шума

ПЪЛНА ПОДКРЕПА! Правителството застана зад Валери Симеонов в борбата с шума

на 16.05.2018
22590
7
ПЪЛНА ПОДКРЕПА! Правителството застана зад Валери Симеонов в борбата с шума
Автор: ПИК
16.05.2018
7
22590

Министерският съвет одобри проект на закон за изменение и допълнение на Закона за защита от шума в околната среда. Той има за цел да осигури опазване здравето на населението от вредното въздействие на шума, предизвикан от дейността на търговски и производствени обекти, разкрити в жилищни сгради и сгради със смесено предназначение, зони и територии, предназначени за жилищно строителство, рекреационни зони и територии, както и зони със смесено предназначение.

В тази връзка се предлага издаването на становище от регионалните здравни инспекции до общинските и районни администрации, относно осигуряването на акустичен комфорт на живущите само за търговски и производствени обекти, разкрити в жилищни сгради и/или в сгради със смесено предназначение, в които част от сградата е предвидена за жилищно строителство.

Със законопроекта се създава правно основание за издаване от Министерския съвет на наредба, която ще определи изискванията за осигуряване на нормална акустична обстановка в жилищни и обществени сгради и в зони и територии, предназначени за жилищно строителство, рекреационни зони и територии и зони и територии със смесено предназначение, както и изискванията към използването на озвучителни средства, която ще регламентира ясно условията за осигуряване на нормална акустична среда в урбанизираните територии, подлежащи на здравна защита, през различните части на денонощието.

Със законопроекта се въвеждат ограничения в определени часови пояси за озвучаване на открити площи в зони и територии, предназначени за жилищно строителство, рекреационни зони и територии и зони със смесено предназначение, озвучаването на открити площи от пътни превозни средства и плавателни средства предназначени за спорт, туризъм и развлечения и водноатракционни услуги. Предвидени са и съответните изключения от тези ограничения. Въвежда се изискването озвучаването на гореописаните 16 май 2018 открити площи да става само с озвучителни средства с монтирани автоматични регулатори, контролиращи нивото на звука, така, че да не се допуска ниво на шум над нормативно определените гранични стойности.

Допълват се контролните правомощия на министъра на вътрешните работи и определените от него длъжностни лица по отношение на озвучаването на открити площи в тези зони. При осъществяване на контролните си правомощия определените от министъра на вътрешните работи лица ще могат да издават разпореждания по чл. 64 от Закона за МВР и да налагат административни наказания по реда на този закон. 

Предвижда се и завишаване на определените в закона глоби и имуществени санкции с цел превенция, възпиране на нарушителите и създаване на условия за живот без шум над допустимите граници в околната среда.

Очакваният резултат от приемане на предложените изменения и допълнения на закона е осигуряване на акустичен комфорт, подобряване качеството на жизнената среда и повишаване на ефективността и качеството на контрола. Ще се създадат допълнителни възможности за превенция и опазване на общественото здраве.

Сподели:
Напиши коментар »
(7)
1
Валери Симеонов да отговори, кога ще спре циганските безчинства. На никой не му пука ако някой събор е вдигнал веднъж годишно шум. Наглите цигани са проблема с шума на България. В малките градове редовно се затварят цели улици и тези градове кънтят по три-четири дни, все едно някои провежда безкраен мегаконцерт с размера на този на AC DC. Това се случва на всички национални и религиозни празници и по цяло лято. МААНЕТАТА ВИЯТ за да "показват" на българите къде им е мястото, а полицията и телефон 112 са абсолютно пасивни !!! Кога този цигански произвол ще спре ???? Нищо друго свързано с шума не вълнува толкова българите, колкото този проблем !
2
Валери Симеонов: Ще предложа и ДДС от 20% за хазарта KОРПУЛЕНТА И ЧЕРЕПИТЕ КО ША ИЗМИСЛЯТ СЕГА-ДОМУСА НАПРАВИ КАКВОТО МОЖА
3
Талончетата на късмета са най-продаваната стока в България. Повече от хляба и сиренето. Превърнаха се в поминък. Отскоро обаче се очертава да започне война заради тях. Война за хазарта, както се изразиха някои. От една страна са вице-премиерът Валери Симеонов и неколцина поддръжници и медии, а от друга – лобито на хазарта.За всеки случай в средите на хазартното лоби вече е обявена мобилизация. До медии са спуснати указания за компроматна акция срещу лидерът на НФСБ и подкрепящите го. Появиха се и първите "научни" статии в защита на хазарта – все в издания под контрола на Пеевски. В телевизионни студиа се заизказваха спецове по ползите от търкането на талончета. И няма как да е иначе - над 3 млрд лева е печалбата от тях.Досега всичко вървеше мирно и тихо. Талоните на щастието превземаха държавата, медиите и сърцата на хората, а прокуратурата, данъчните и тайните служби наблюдаваха идилията. Особено важна за Божков бе подкрепата на Делян Пеевски. Не само заради притежаваните и контролирани от депесарския депутат пунктове „Лафка“ и медиите му. Той е полезен с разпространяването на талони, печатането им и пр. важни дейности. Освен тов да се осигури бездействието на цели институции не е лесна и евтина работа. Слухове твърдят, че освен всичко друго, Божков бил зависим от Пеевски по линия на обществени поръчки за пътни и магистрални отсечки. Фирми до Пеевски ги печелели, а фирми на или до Божков осигурявали подизпълнители.Така че на Валери Симеонов и тези, които го подкрепят, нямат много шансове. Ще им трябва много повече от ентусиазъм и спазване на закона. Очакват ги сблъсъци с цели институции и тези, които ги ръководят: Бойко Борисов, министър-председател. Делян Пеевски, депутат, милиардер и още много други неща. Владислав Горанов, министър на финансите, основна фигура. Сотир Цацаров, главен прокурор, загрижен за пешеходните пътеки, но не и за талоните до болници и училища. Пламен Георгиев, шеф на антикорупционната структура КПКОНПИ. Бойко Атанасов, зам.-финансов министър, отговарящ за НАП. Мария Филипова, шеф на Държавнта комисия по хазарта. Къде се печатат талоните, колко броя се печатат и пр. Цветан Цветанов, втори в ГЕРБ, шеф на Комисията по вътрешна сигурност. Редовен и важен участник по веригата. Големи, средни и малки фигури, препитаващи се доста прилично покрай Божков и хазарта. Ченгета и държавни служители, свързани с поддръжката на хазартната империя. Центрове за влияние като Библиотекарския, например. И много други важни и по-малко важни фактори.
4
Няколко медии ще дадат рамо на Симеонов, но те лесно могат да бъдат опитомени. Няколко съвета - и готово. Възможно е дори неколцина депутати да застанат до него. С тях пък ще се проведе „събеседване“. „Творческият“ тандем Йордан Цонев и Пеевски може да напишат закон. ГЕРБ ще го гласува. Ще „избухнат“ и няколко режисирани кавги в НС, колкото да се отклони вниманието от нещо по-важно и да се осигури тема за телевизиите. С това мунициите на Симеонов ще се изчерпат. Отсрещната страна е готова с тактиката и стратегията. Първа стъпка: допълнителни „мотиви“ за силните във властта, за да заемат „правилната“ позиция. Тази първа стъпка може да се окаже достатъчна, ако Симеонов бъде убеден да свие знамената. Винаги има предложения, на които трудно се отказва. Партньорите му минаха няколко пъти по този път и излизаха все по-богати. Морално и духовно, - да не помислихте нещо друго? По телевизиите вече плъзнаха експерти, които обясняват колко полезен е хазарта за населението и държавата. От тях разбрахме, че без хазарта много училища, болници и детски градини ще затворят врати, а някои спортове направо ще изчезнат… Нито дума, че мнозина дават последните си пари за талони, вместо за лекарства и хляб. Или за пропагандните и рекамни кампании, които откровено склоняват към купуване, купване, купуване… Няма да чуете, че щастието не пада от небето. Че трябва да учиш, да работиш, да се доказваш, да се бориш, да падаш и да ставаш, да постигнеш нещо значимо в живота, да се влюбиш, да създадеш семейство, да покоряваш върхове, да се усъвършенстваш, да изучаваш историята на своя народ, да опознаваш света, тайните на науката, спорта, изкуството… Тези неща ги няма в талончетата и екзалтираните шоута.Дори едно първолаче да питате, и то ще ви каже, че войната с талончетата на късмета е обречена. Това чуват много деца вкъщи от майка си и татко си, от баба си и дядо си. С това ги залива телевизията за добро утро и лека нощ. Детската армия на талоните... Можете ли да воювате с нея? А със себе си?
5
Дали може да дойде до Петрич за да разбере наистина какво е звуков терор.Когато нашите приятели от расата на Мангалоидите празнуват тридневните си купони не се живее.
6
Чест му прави на вицепремиера , а също и на правителството , което го подкрепя , който не го е изпитал на гърба си , едва ли знае за какво става реч /пояснявам - тормоза от шума е невъобразим/ .
7
Браво Валери!Браво Симеонов!Шумът е най-важното ,всичко друго ни е в ред! Абе,"оправяте" я таз държава!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Разговор между две деца на кинозвезда, чакаща трето дете. 
- А откъде мама е разбрала, че ще има дете? 
- Ти не можеш ли да четеш? За това пише във всички вестници!

Бъдещи младоженци обсъждат съвместния си живот.
- Обещай ми, скъпи, че ще се откажеш от пиенето.
- Да, скъпа.
- И от пушенето.
- Да, скъпа.
- И от скитането с приятели по кръчми и барове.
- Това ли е всичко?
- От какво още мислиш да се откажеш?
- От сватбата.

няма нови новини
Днес: 290
hot
най-четени новини в момента
сега
2680
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Корнелия Нинова яхна цената на хляба, иска 5% ДДС (ОБНОВЕНА)
x
Ето какво зло същество живее в теб според зодията ти
x