ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Ваня Бикова, Пазарджик
Необходими продукти:
5 тиквички
150 г ориз
150 г кайма
150 г фасул - сварен
200 г кашкавал
1 глава лук
1 морков
3 с.л. зехтин
щипка целина
щипка магданоз
щипка черен пипер
Начин на приготвяне:
Разрязваме тиквичките на 2 по дължина и после още на 2. Всяка половинка издълбаваме, като оставяме около 1 см дебелина. В подсолена вода ги бланшираме. Отцеждаме ги от водата и ги подреждаме в тавичка. Приготвяме плънката, като към каймата добавяме 2 с.л. вода и я разбиваме. Запържваме в загретия зехтин нарязаната глава лук и моркова. Добавяме и измития ориз, запържваме леко и добавяме каймата, 200 мл топла вода и подправките. Разбъркваме, докато оризът поеме водата. Преди да свалим от котлона, добавяме и фасула. Разбъркваме и с получената смес пълним тиквичките. Добавяме около 1 пръст вода в тавата. Печем около 30 минути. Изваждаме ги, рендосваме кашкавала отгоре и пак запичаме до готовност.