ГОРЕЩО
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: ППДБ със светкавична реакция след офертата от Борисов
АЛО, КАРЛУКОВО? ГЕРБ поиска усмирителна риза за Асен Василев
Обърканото и неориентирано ДБ доубива парламентаризма
ХИТ НА ДЕНЯ: Борисов с иновативен ход - готви 95-годишен дядо за депутат
Асен Василев свърши за 11 секунди (ВИДЕО)
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Галина Павлева, Горна Оряховица
препоръчано
Необходими продукти:
1 пиле
1ч.ч. ориз
1 кг гъби
1 кг картофи
зелен лук
магданоз
черен пипер
джинджифил
куркума
соев сос
чесън на прах
бира
Начин на
приготвяне:
Пилето се маринова с куркума, джинджифил, соев сос, чесън на прах и престоява няколко часа. Както е цяло, се запържва от всички страни в олио. После се пълни с предварително запържения ориз със зелен лук, малко гъби и черен пипер. Пилето се слага в глинен съд. Около него се редят картофи и гъби с пипер и магданоз. Налива се бира и мазнина (масло). Пече се поне час и половина на слаба фурна. При готовност на пилето се маха капакът на гърнето да се запече около 15 мин.
Сладкиш със сини сливи
382144
на 02.06.2021
Мъфини с локум и сладко от ягоди
322953
на 16.02.2021
Баница с пиле и извара
91568
на 26.02.2019
Джолан в питка
140704
на 05.06.2018