ГОРЕЩО
Публикуваха новия проектобюджет за 2026 г. - eто основните му параметри
Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО)
ОСТАВА ОБЛАЧНО! Вали в планините, в Централна и Западна България. Над Странджа гърми (КАРТИ)
МВР да осигури свита за водача на бунта Мирчев, а за гостите на ококорения протест - Черепа и Бобокови, ВИП-зона с масички, напитки, топли завивки и газово отопление
ЦИРК БУШ ПАСТИ ДА ЯДЕ! От името на всички НЕпротестиращи връчваме оставката на Козилата Ерато
Читателски рецепти
Пълнено пиле на фурна с картофено-млечно пюре и гъбен сос (стъпка по стъпка)
22901
на 14.04.2014
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти
препоръчано
1 охладено пиле (около 1,400 кг)
За плънката:
500 г гъби, сварени в 1 л леко посолена вода (Около 400 г за плънката, а останалите за украса. Споменавам количеството на водата, защото за приготвянето на гъбения сос ще използвам бульона, в който са врели гъбките.)
250 г кайма
1 стрък праз лук (200 г)
20 г ориз (количеството е малко, оризът е само за плътност)
3 с.л. краве масло+1 с. л. от същото масло - за намазване вътрешността на пилето
щипка черен пипер
1 ч.л. чубрица
1 щипка босилек
1 щипка чесън на гранули
1 ч.л. пресен копър
сол на вкус
олио - за намазване на тавата, за печене и на самото пиле
Вижте начина на приготвяне тук
Сладкиш със сини сливи
406819
на 02.06.2021
Мъфини с локум и сладко от ягоди
335837
на 16.02.2021
Баница с пиле и извара
97244
на 26.02.2019
Джолан в питка
147530
на 05.06.2018


