Първан Симеонов: Затвърди се доминацията на ГЕРБ в местната власт

Политика

Първан Симеонов: Затвърди се доминацията на ГЕРБ в местната власт

2895
на 01.11.2015
Първан Симеонов: Затвърди се доминацията на ГЕРБ в местната власт
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Затвърди се доминацията на ГЕРБ в местната власт. Това коментира за „Фокус“ социологът от "Галъп интернешанъл" Първан Симеонов. Според него доста по-важно е дали БСП ще има областен град след обявяване на окончателните резултати.

препоръчано

„За БСП все пак беше успех, че остана на второто място на тези избори, с което две от възможностите пред ДПС не се оползотвориха. Едната е ДПС да излезе на второто място. Другата възможност беше разултатът на ДПС и резултатът на Реформаторски блок да са такива, че реформаторите да изглеждат все по-ненужни във властовата конфигурация. Тези две неща не се случиха. БСП без кмет на областен град би била една по-различна БСП“, коментира още Симеонов.

Според него столетницата категорчно не показва добра политическа форма. Патриотите също успяха да влязат в сериозна битка с ГЕРБ, каза още социологът. „Много интересен е случаят в Плевен, където Реформаторския блок пробиха“, коментира още Първан Симеонов.

Според него избирталената активност не е толкова ниска, по-притеснителен е големият брой недействителни бюлетини. Преференциалното състезание най-вероятно е причина за големият брой недействителни бюлетини, коментира още социологът.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК