Първите два автобуса с българи потеглиха от Одеса

Европа

Първите два автобуса с българи потеглиха от Одеса

8988
на 25.02.2022
Първите два автобуса с българи потеглиха от Одеса
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

От консулството ни в Одеса потеглиха първите два автобуса, с който ще бъдат евакуирани желаещите българи - около 100 души. Автобусите са полупълни. Местната полиция ескортира българите.

препоръчано

Всеки, който иска да се евакуира, трябва да се свърже със ситуационния център на Министерство на външните работи.

Първите българи, пожелали евакуация, бяха дошли пред Консулството ни в Одеса два часа по-рано. Фиген е една от тях. Фиген е от Исперих и вече почти шест години учи фармация в Одеса. Решила да напусне Украйна след обстрела по пристанището в град, предава БНТ.

Генералният ни консул в града Светослав Иванов посочи, че още хора от далечни населени места в Украйна чакат за евакуация.

За утре има записани около 50 българи, но списъците постоянно се променят, тъй като и ситуацията се променя. Някои българи искат да бъдат отписани, тъй като са намерили алтернативни начини да напуснат Украйна.

Според информацията, хората с българско гражданство, които са на възраст до 55-65 години, не могат да напуснат страната, ако са родени в Украйна. Обявената обща мобилизация е в сила и това ще възпрепятства тяхното напускане.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за решаващия изборен ден: Овенът да не прекалява във вярата към интимния си партньор, а Ракът ще се влюби безумно САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за решаващия изборен ден: Овенът да не прекалява във вярата към интимния си партньор, а Ракът ще се влюби безумно
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с първи думи: Победата на ГЕРБ е категорична! Няма да се водим от някои треперещи гласове, които отсега поставят условия. Ако влязат всички 9 партии, няма да има правителство (СНИМКИ/ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с първи думи: Победата на ГЕРБ е категорична! Няма да се водим от някои треперещи гласове, които отсега поставят условия. Ако влязат всички 9 партии, няма да има правителство (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК