Първите дипломати на САЩ и Литва проведоха разговори

СВЕТЪТ ДНЕС

Първите дипломати на САЩ и Литва проведоха разговори

2210
на 16.09.2021
Първите дипломати на САЩ и Литва проведоха разговори
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен потвърди по време на срещата си с външния министър на Литва Габриелюс Ландсбергис подкрепата на Съединените щати към Вилнюс в условията на регионалните предизвикателства, с които Литва се сблъсква, както и в отношенията й с Китай. Това съобщи „Интерфакс“, позовавайки се на съобщение на Държавния департамент на САЩ.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

„Държавният секретар на САЩ е подчертал решителната солидарност на САЩ с нашите съюзници в НАТО и партньори от ЕС Литва в условия, когато Вилнюс се сблъсква с геополитическите предизвикателства на регионалната стабилност, безопасност и икономически разцвет“, се посочва в съобщението на прессекретаря на Държавния департамент Нед Прайс.

Отбелязва се, че Антъни Блинкен също така е „потвърдил решителната подкрепа на Литва от страна на САЩ пред лицето на опитите на принуда от страна на Китай“.

През август Министерството на външните работи на Китай във връзка с решението на Литва да открие в страната официално представителство на Тайван обяви, че отзовава посланика но Китай от Вилнюс.

Блинкен и Ландсбергис са обсъдили също „партньорството в подкрепата на беларуското демократично движение“, като държавният секретар на САЩ е благодарил на Лансдбергис за „лидерството на Литва в противопоставянето на предизвикателствата, идващи от Беларус“, посочва още Нед Прайс.

 

Превод и редакция: ПИК

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК