Първият български космонавт Георги Иванов празнува 80 г.

Животът днес

Първият български космонавт Георги Иванов празнува 80 г.

6419
на 02.07.2020
Първият български космонавт Георги Иванов празнува 80 г.
Автор:   ПИК

Днес 80 години празнува първият български космонавт Георги Иванов. Той прави своя полет в Космоса на 1 март 1978 г., а това постижение се помни и до днес. 

препоръчано

По случай юбилея на Георги Иванов много негови близки и приятели и общественици му изпратиха поздравления. Това направи и ген.-майор Цанко Стойков, командир на Военновъздушните сили (ВВС).

"За мен е изключителна чест от името на Военновъздушните сили и лично от свое име най-сърдечно да Ви поздравя по случай 80-годишния юбилей!

Днес аз изразявям своя респект и уважение към офицера от българските Военновъздушни сили, към военния летец първи клас, към първия космонавт на Родината, който постави Република България в списъка на 6-те космически държави в света", се казва в поздравителния адрес. 

"На този силен и борбен човек днес от все сърце желая крепко здраве, дълъг живот, лично и семейно щастие! Продължавайте да носите в себе си вярата, и силата, и дръзновението на онзи миг между звездите!", каза още ген.-майор Стойков.

Сподели:
Бомба x
НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо
ПИК TV x
СКАНДАЛ В ПИК TV! Свидетелят на Манолова неадекватен - искат му тест за наркотици! Тя незаконно иска да изгони Маноил Манев, цялата група на ГЕРБ го брани с гърди (НА ЖИВО) СКАНДАЛ В ПИК TV! "Свидетелят" на Манолова неадекватен - искат му тест за наркотици! Тя незаконно иска да изгони Маноил Манев, цялата група на ГЕРБ го брани с гърди (НА ЖИВО)
ново
Днес: 234
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това