Първи братовчед на Елизабет гостува на Симеон Сакскобургготски

Животът днес

Първи братовчед на Елизабет гостува на Симеон Сакскобургготски

10882
на 26.05.2023
Първи братовчед на Елизабет гостува на Симеон Сакскобургготски
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Негово кралско височество принц Майкъл Кент гостува на Негово величество цар Симеон II в царския дворец Врана. Принцът е син на херцога на Кент Джордж и на принцеса Марина Гръцка и Датска и е първи братовчед на покойната кралица Елизабет II. 

препоръчано

Негово величество Симеон разведе своя гост из царския музей и го запозна с историята на интересните артефакти.

Заедно с царя и царицата бяха княгиня Мария Луиза и княз Константин Асен Видински, както и княз Никита Лобанов-Ростовский, по чиято инициатива кентският принц е у нас. Принц Майкъл посещава България за втори път, като първата му визита е била през далечната 1970 година.

Освен родството двамата със Симеон Сакскобургготски ги свързва и дългогодишно приятелство още от 50-те години на ХХ век. Принц Майкъл има силна привързаност към православната вяра и историята на Сакс-Кобургготското и Романовото семейство. 
 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да променят отношението си към колегите, Везните да очакват конфликти с близките САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да променят отношението си към колегите, Везните да очакват конфликти с близките
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК