Вход
София
Времето в София 9 o C

ПЪРВИ ДИРЕКТЕН СБЛЪСЪК: Фандъкова и Манолова кръстосаха шпаги в ефира! Червената кандидатка сипе откровени лъжи (ОБНОВЕНА)

ПЪРВИ ДИРЕКТЕН СБЛЪСЪК: Фандъкова и Манолова кръстосаха шпаги в ефира! Червената кандидатка сипе откровени лъжи (ОБНОВЕНА)

на 13.10.2019
111090
60
ПЪРВИ ДИРЕКТЕН СБЛЪСЪК: Фандъкова и Манолова кръстосаха шпаги в ефира! Червената кандидатка сипе откровени лъжи (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
13.10.2019
60
111090

Първият публичен предизборен дебат между двете основни конкурентки за кметското място в София - Йорданка Фандъкова и Мая Манолова вече е факт. В ефира на Канал 3 сегашният градоначалник и амбицираната за столична власт бивш омбудсман кръстосаха словесни шпаги по основни въпроси, свързани с настоящето и бъдещето на София.

ПРЕДИЗБОРНИ ПРОЗРЕНИЯ! Червен шаман призна: БСП не може да бие в София - Фандъкова е много силен играч

ПРЕДИЗБОРНИ ПРОЗРЕНИЯ! Червен шаман призна: БСП не може да бие в София - Фандъкова е много силен играч

Партията на Слави Трифонов е типична популистка партия на...

на 08.10.2019

"София има нужда да ускорим промяната с опит, професионализъм и конкретни решения. Най-важното е какво очаква и от какво има София в този момент. В този момент София има нужда да ускорим промяната с опит, с професионализъм, с конкретни решения. Това съм аз и това предлагам. Първо да завършим стратегически проекти на града. това са околовръстния път, метрото, вътрешните рингове и връзките към околовръстния път. На второ място разбира се, важните задачи на града. Най-актуалните от тях, които се нуждаят от много последователност и конкретни проекти, които да започнат от първия ден. това са кварталите, въздуха, чистотата на въздуха и реформа в администрацията, за да облекчим хората и бизнеса. През последните години София излезе на картата като един от градовете, който привлича глобални компании, големи инвестиции", заяви Фандъкова.

Тя изтъкна, че най-важната задача през следващите години е да бъде променен общият градоустройствен план: "Предвиждаме увеличаване разстоянията между сградите, изискванията за паркиране, както и озеленяването между сградите. Имаме споделената визия, която ще бъде в основата на общия устройствен план. Залагаме и наредба за градския дизайн и това е начинът, по който да подредим и контролираме строителството в града".

Според Фандъкова единственият законен начин за изразходване на обществени средства е заложен в Закона за обществените поръчки. В СОС има комисия по обществените поръчки, в която влизат представители на всички партии в Общинския съвет. "И в момента на сайта на Столична община могат да се видят всички договори по обществени поръчки, включително и документацията на поръчките, които се провеждат в момента", отбеляза столичният кмет.

Манолова изтъкна, че ще работи с прозрачен екип: "Хората, с които съм работила до този момент, са партийни и безпартийни, с десни и леви политически ориентации. Знаещи, можещи, кадърни хора - това е принципът, на който ще заложа".

"Аз имам дълъг управленски опит, много последователен. Хората, с които аз работя и имам намерение да работя, си имат имена и лица - те продължават да са до мен. Заложила съм на утвърдени в своята професия хора, които са уважавани и са се доказали като специалисти. Предвиждам, разбира се, промени в структурата и на моя екип", заяви Фандъкова.

"За съжаление, чух много неверни твърдения и обобщения", резюмира хода на дебата тя и допълни: "Аз разбирам, че това е начинът за водене на кампания на госпожа Манолова".

Мая Манолова нападна Фандъкова за проблемите, свързани с настаняването в общинските ясли и детски градини. "За съжаление, госпожо Манолова, отново вашите съветници не са ви предали правилно... За 10 години отворихме 17 800 нови места за децата. Всички родителски организации застанаха зад мен и казаха - да, това е пътят", отговори Фандъкова.

Тя попита Манолова - като кандидат, издигнат от БСП, кое от програмата на соцпартията няма да изпълни. "Аз нямам ангажимент да изпълнявам програмата на нито една партия, а ще изпълня програмата, която разписахме с гражданите. От програмата на БСП ще изпълня тази част - всяко дете да има право на детска ясла и детска градина".

Манолова отиде още по-далече: "Кой досега ви подреждаше листата и как работихте с подредена от друг листа?", на което Фандъкова отговори: "Вие сте опитен политик, близо 30 години бяхте член на БСП и отлично знаете как се подреждат  партийните листи. Аз съм част от ръководството на ГЕРБ, но този път имах възможността сама да предложа и  външните кандидати, и да бъде утвърдена листата така, както я предлагам. Така че тук сензация няма". 

Йорданка Фандъкова попита опонентката си: "Вие как ще осигурите участието на много фирми, ако няма такова желание - ще се договаряте с тях или ще се доверите на Закона за обществените поръчки, за да може да участва, който иска?" - "Такива хора няма да има. Решенията ще взимам аз и аз ще нося отговорност", отговори Манолова. 

САМО В ПИК И "РЕТРО": Големият актьор Стефан Мавродиев: Симпатизирам на госпожа Фандъкова

САМО В ПИК И "РЕТРО": Големият актьор Стефан Мавродиев: Симпатизирам на госпожа Фандъкова

Актьорът легенда Стефан Мавродиев, който през декември ще...

на 12.10.2019

Тв водещата Илиана Беновска зададе по три въпроса към всяка от двете дами. Към Манолова: "Явявате се като независим, граждански кандидат, но около вас е "стълпотворение" от разнополови политически сили - леви и десни, които говорят на различни политически езици. Ако реша да гласувам за вас, ориентирайте ме - кого представлявате вие?". "Зад мен стоят граждани партийни и непартийни и политически формации, които искат промяна... Това са хората, които искат нормалност, всички, които са срещу статуквото", отговори Манолова.

Към Фандъкова: "Вие сте бивш преподавател по литература. Когато някой напише, че Вазов е "велик поет", това е смислова грешка... Вие сте регистриран кандидат за София от коалиция ГЕРБ-СДС. Вашият успех като залог ли би бил за довършването на третия мандат на Бойко Борисов в изпълнителната власт!". - "Не мисля. Изборите за кмет са мажоритарни избори. Аз съм се явявала с лицето си, не използвам манипулации, не използвам внушения, не ми е в стила. Хората ме познават. Да, имам ясна политическа ориентация. Кандидатствам ясно за позицията кмет на София. Аз стоя като мажоритарен кандидат, отделно зад мен стоят и кандидатите от ГЕРБ и СДС, които са включени в листата. Така че имам много ясен профил", отговори Фандъкова.

Тя отговори на въпрос на водещата "Кой е за нея Бойко Борисов": "Ние имаме много ясни и конкретни взаимоотношения, ясен профил и ясни отговорности с господин Борисов. Той ме покани да работя като зам.-кмет в Столична община по въпросите на образованието. След като работихме заедно участвах в създаването на ГЕРБ. Господин Борисов и в момента е министър-председател, с него имаме понякога доста тежки разговори, както и с господин Горанов, касаещи финансовите интереси на София". 

Манолова отговори на въпроса дали се цели в председателския пост на БСП и дали в тази кампания се бори срещу Борисов или Нинова: "Имате проблеми с фактите. От 4 години не съм член на БСП и няма как да кандидатствам за поста председател на партията. Там има устав и правила. Аз не съм кандидат за председател на БСП нито имам някакви намерения да правя друг проект".

Фандъкова заяви на свой ред, че трябва да има надграждане, за да се върви напред: "Знам, госпожо Манолова, че опитът ви е в говоренето. Аз отново ще кажа - трябва да продължи промяната. А промяната я започнахме ние".

Йорданка Фандъкова изтъкна, че не се притеснява от "неудобни" въпроси: "Не се гордея с всеки един ден от работата ми, но нямам нито един ден, от който да се срамувам". 

"Чух за себе си такива неща в тази кампания, че даже не съм подозирала. Изля се мръсна течност върху мен и близките ми хора. Спрях да им обръщам внимание. От 15 години съм в публичното пространство. Питали са ме, съчинявали са инсинуации и лъжи. Няма какво повече да се измисли", коментира Манолова.

На финала на дебата Фандъкова изтъкна основните качества, които трябва да притежава бъдещият кмет на столицата: "Професионалист, с опит, диалогичен, открит".

"София има нужда от сериозна скорост на промяната, нужда от работа, а не от много приказки... Кмет съм от 10 години, работя с гражданите и гражданските организации. Ще продължа да го правя това, защото гражданите имат свои лица, свои представителства. София има нужда от запазване на духа, затова нека не говорим в тази кампания само за инфраструктура, а за образование, култура, за това, че София има потенциал да се развива. Нека върнем душата на София", заяви в заключение Йорданка Фандъкова. 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(60)
1
ПОШЛОСТА НА ГАЛЕВА НЕМА РАВНА ...ПОПИЛА ВСИЧКО НАЙ ВРЕДНО ОТ ПРЕХОДА И ГО ПРЪСКА В ЕФИРА НА КЪСИ ВЪЛНИ - РАДИОАКТИВНИ !
2
Данчето е велика , пък Мая е лоша ! Питайте ПИК , ако не вярвате ! Бойковщината марширува победоносно , нагло и просташки , а ПИК са нейните iслугински глашатаи.
3
майоооо...защо седна в инвалиден стол с КМЕТО ВИБРАТОР ...РАЗКОЛ ...СЕ КАЗВА ТОВА ..ПОДМЯНА НА ЦЕННОСТИ И ПОДМЯНА НА ДЕМОКРАЦИЯТА СЪС СВОБОДИЯ И ПРОСТАЩИНА !
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
София е селище, всяко селище е семейство, всяко семейство иска да е добре и по-добре, но всичко хубаво наведнъж не става София е в добри ръце и се развива успешно и бързо, София е щастливо семейство, което Манолова иска да разруши.
6
Фандъкова размаза като хле**барка Костинбродската па**чавра и пр**оститутка.
7
Костинбродската уруспия с московска диплома за шафрантия, със специалност как да задоволя устно дърт партиен член от политбюро, беше разбита от моралната и трудолюбива Фандъкова. Не мисля, че софиянци са дебили, както се изказа съветника на Румен Пъпката, ще гласуват за сестра Галева, Фози, братя Диневи и куп БСПеерадски олигарсиолигарси. С една дума, работен кон за червена кокошка няма как да стане...
8
Странно, че Манолова се е съгласила да вдига рейтинга на герберската подлога беновска, която завидно захлеби от слугинажа си към Борисов. Тази философка, правеща се на журналистка за пореден път доказа, че работи за Борисов и Фандъкова, ходи си на воаяжи с Борисов на държавна пара.
9
Дебaта не го гледaх, но от нaписанoто ocтавам с впечатление, че е говорила самo еднaта кaндидaтка(преброих 37 редa с нейни думи). Дpyгатa предимно е мълчала( 3 peда само ). Aбе, нe зa дeбили, съвсем зa иди0ти ни имaтe....
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
Манолова разби не само Фандъкова, а и нейната защитничка Илияна. Корумпираната и крадлива учителка по руски както обикновено мрънкаше и мънкаше и не отговори в прав текст за десетките милиарди липси от финансите на СО към правилните джобове и сметки.Партийната лидерка и дясна ръка на Борисов не може да е по-разична от него
12
А мумията наречена Беновска защо не попита Другарката Манолова за дипломата и на адвокат.
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
Защо ли?
15
Браво на Фандъкова, финтира Майчето много интелигентно! Още веднъж Фандъкова доказа, че е изключително стойностен и интилигентен човек.
16
Фандъкова! С факти, а не празнодумие!
17
отговор на коментар
Ами тя и в личния си е такава Семеен рушител
18
Въпрос към Даскалката по Руски от Самоков: Защо вие като кмет на Столицата разрешавате всяка година честването на ГЕЙ паради? Втори въпрос: Защо вие като кмет на София забранявате честването на националните ни герои като Генерал Луков и получавате ли заповеди от Синагогата от групировката ШАЛОМ ? Въпрос към Мая Манолова: Вие ако станете кмет ще премахнете ли окупационните паметници на съветите които са пълна гавра с нашето национално достойнство и са в разрез със Европа? Въпрос към Фандъкова: Вие имали ли сте връзки в миналото с БКП,ако ДА какви са те?И ако сте имали такива връзки с БКП не ви ли е срам да заемате пост като кмет на София? Въпрос към манолова: Вие била ли сте обвързана с БКП? Ако ДА то къде сте тръгнала? Естествено тези въпроси няма да бъдат зададени защото ние сме на 118 място по свобода на медиите в света и всичко в тази държава било медии,институции,съдебна система,парламент се управлява от организираната престъпност създадена от БКП.Именно заради това в медиите няма как да бъдат допуснати нормални хора,а само корумпирани и удобни
19
Мая размаза Фънда по телевизията, даскалицата гледа като отровена.
20
Беновска , не ти се получи мръсната поръчка , дано все пак ти пуснат нещичко в джобчето !
21
Голяма лъжкиня е зависимата от ДПС Йорданка! Само кражба им е в главата на главанаците около данчето!
22
Давайте....до тук само 5 минуса...Хайде Комунистически изроди,постарайте се повече АНТИбългари такива
23
Пил, какви сте гадни само. Ама така е, като се плаща от горе пишете, каквото ви се каже
24
отговор на коментар
До 19, gonzo Имаш комунистическа слепота, другарю.
25
ПИК, Ива, питайте кой говореше в ухото на Манолова? Кой? КОЙ?
26
Допада ми предложението на Манолова за всяко дете детска градина!
27
Паниката в ГЕРБ е огромна. Фандъкова не помни Цветков как и е редил листата, а до края на кампанията, няма да помни и Бойко, ако се налага
28
Беновска трябва да лъска имиджа на Фандъчка,ситуацията е много лоша.
29
Другарче и другарке, мисълта за смяна на модела е силно преувеличена с МАЯ не става. АМИН.
30
Гледах предаването от началото до края. Не съм пристрастна, но критикувам Манолова, че е силно агресивна и в поведението си, и в говоренето си. Ужасно ми запврилича на Нинова и Йончева. Това силно отблъсква. Освен това ме шокира и друг отговор - ще поема лично вина, защото се оказа, че няма екип, а има хора различни. Това беше на въпроса как ще взема решения. Малко ми намирисва на диктатура. И ако някой ми каже как ще се спогаждат БСП и ДСБ, които я подкрепят, ще ви поздравя. С две думи-агресия, обиди и лаене в ефир. Много, много лош избор на поведение.
31
Тая мая,защо гледа като неизтрезнела от снощи.
32
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
33
Сега след това " голямо интервю" две лъжи излез аха на яве. Първо интервю водена от Беновска - слугатана Герб държаща микрофон е ясно че Тиквеният дипломат има две кандидатки. Фъндъка беше досега сега Манолова за цвят и уж че нещо се променя в София. А и сигурният ход при наличие на корупция Манолова е виновна, Фъндъчкова е била правилният избор за пред дебилите. Точно както е с Орешарски той е виновен не Питека от Банкя за всичко!!!!! Жалко софиянци мислете за кого гласувате..... Или по правилно гласувайте Мишо ще оправи резултатите. А Тиквата ще си ходи на екскурзиики напред назад платени от българите дебили който спонсорират ОПГ Герб.
34
В българската политика е трудно да намериш почтен човек, който години е в управлението на столицата.,и нито веднъж не успяха да я набутат в някакъв скандал! А комунистите от Позитано знаем че са много умели в инсинуациите! Фандъкова е като бяла лястовица в нашата политика! За Манолова какво да говорим, като се започне от Висшата Комсомолска Школа в Москве, през тапията за правист, та през ...братя Галеви,Ванко 1, Костинбродската афера, ...! Манолова тръгва с най-голямата лъжа в тези избори...че била "независима"! Че тя има тъмно-червени петна в мозъка повече и от Корнелия! И който не мисли така, определено е към ония 80% на Иво Христов!
35
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
36
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
37
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
38
Фандъкова да каже защо продължава да продава билета по 1.60 лв. след като съдът се произнесе, че това е незаконно!
39
Ако софиянци допуснат на втори тур тази отврат Манолова, аз ще напусна България. Това ще е сигнал,че не са останали читави хора в страната и си заслужават идиотите които си избират.
40
Интересна порода са това Българските комунисти За 30 години демокрация не са мръднали и метър в развитието си Болшевишко мислене ,безсрамно нахалство, и страшна демагогия. Единствената промяна която от година две се наблюдава у тях е ,че кандидатите които излъчват в никакъв случей не искат да ги свързват с тях И държат да са независими На което почти никой не вярва.С една дума единственото ново което научиха е че хората не ги искат И не е възможно да спечелят някаква власт с кандидат излъчен от партията им. Няма да е чудно ако скоро не си сменят пак името.
41
Човеко много си болен .взимай мерки лекувай се .къде ги видя тези пари бе идиот. Зле си .от червен комунистически сифилис боледуваш.
42
Червен сифилистак си човеко. Лекувай се ..ударилоте е в главата. Откачиш си напълно.
43
гжа фандъкова е изморена и изтощена вече следва смяна на властта на 4 години
44
ша гласувам за славча,убавец е пее убаво има убави убици и тутуровки
45
ВСЕ ЕДНО ДА СРАВНЯВАТЕ УМНАТА И КРАСИВА МАРИЯ ГАБРИЕЛ С ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА.... ЧЕ МАЯ МАНОЛОВА НЯМА ЕЛЕМЕНТАРНИ ПОЗНАНИЯ ПО ИКОНОМИЧЕСКИ ВЪПРОСИ... ТАКИВА КАТО МЕН КОИТО РАЗБИРАТ СЕ ЗАЛИВАТ ОТ СМЯХ... ДА СТЕ ЖИВА И ЗДРАВА Г-ЖА МАНОЛОВА НО СОФИЯ Е ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД ВЕЧЕ И ВИЕ СТЕ НИСКО КВАЛИФИЦИРАНА ЗА ТАКЪВ ОТГОВОРЕН ПОСТ.
46
Добре де,дайте малко от тази власт на Мая Манолова ,може и да се справи.С какво да ви покаже ,че може ,като Данчето не пуска пуста власт.Аман бре,омръзна ми да слушам,какво е направила с европейските пари и т.н.Писна ми ,все гласувам за даскалицата,ама нещо вече взе да ми омръзва да я слушам , малко да отстъпи!!!Мая Манолова не ми се вижда такава на каквато я представят.Всеки прави грешки.Който е безгрешен ,да хвърли пръв камъка,,,,
47
отговор на коментар
Галевица е моделка на БСП уродите! ШЪ ГО СМЕНЯ! И ТОЯ И Е КЪС!
48
Ха, ха , ха … а нед о де л чо то, що го е бъз от народната любов, когиш коментира събития? А народни трибуне, дето писа че си си разсипал живота да се бориш с … Миаля, ха, ха, ха!!! А за тази " лъжа" как ще се измъкнеш... „Искам да подам ръка на г-жа Фандъкова и независимо коя от двете ни спечели, да направи следните четири неща в София: В рамките на 100 дни да се отвори Столичната община за гражданите чрез участие на гражданите в заседанията на СОС и публичност на гласуването на всеки конкретен съветник. Второ, публичност и прозрачност на търговете чрез онлайн излъчване и недискриминационни условия за бизнеса. Четиригодишна програма за ремонта на тротоарите в София и четвърто, детска градина и ясла за всяко дете.“ Щото русиянката се измъкна като слузесто черво! Затова и ще загуби!!!
49
отговор на коментар
Бабо Маро,сменяй памперса! МИРИШЕ!
50
Манолова хвана Фандъка ка косата и омете студиото на герберската Беновска.
51
Да ви къртим из отзад мръсни нечистоплътни и миризливи русофилски отпадъци,айде свещите букетя и при червеите!
52
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
53
Маямата показа ли дипломата си за висше образование от Масква?
54
Ако пак уредят Фандакова,ще си сложа перка от Графа на газа и отлитам в Германия
55
отговор на коментар
Пише се "интелигентен", но вие, герберите, понеже сте свръх интИлигентни и уВни, затова ни докарахте до тук да сме на такова дередже!
56
отговор на коментар
Не твърдя че Елена Йончева е красавица, но да казваш това за джендъра Мария Габриел, значи че имаш извратен вкус по отношение на жените, или че си забравил да си сложиш очилата, което е плашещо и жалко!
57
та фандъчката още иска да краде-разби графа и какво, обещава и обещава за да продължи с далаверите има физиономия на препикано мушкато за директор понеже не ставаше хайде софия да упраблява стига стига ,а мая и тя не цвете защо непрекъснато ни ги натрапвате има по достойни и млади хора а и те са софиянци дайте ги тях а не тези баби провинционалистки
58
Г-жа Кметицата твърди, че има "сериозен управленски опит" - от 2005 г (в Столична Община), а преди това като успешен Директор на училище. Май спомена нещо и за дипломи/сертификати, които има, вероятно от едномесечни курсове по мениджмънт? И колко трудно й е да убеждава Г-н Премиера и министъра на финансите да дадат повече пари за софиянци. Бедна, бедна София...
59
Даскалицата Данка,на 28-ми си тръгва от кабинета си,дано да остави прозорците отворени,за да излезе смрадливия въздух,въздух свидетел на големи комисионни от тлъстите обществени поръчки.
60
Това са тези, гласували за Мая, Игнатов и Бонев. точка
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 16868
архив

Когато чудовищата си лягат проверяват дали Чък Норис е в гардероба.

няма нови новини
Днес: 121
hot
най-четени новини в момента
сега
3040
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Корнелия Нинова проговори след тежкия пленум на БСП - червената лидерка бяга от въпросите на Ива Николова (ОБНОВЕНА)
x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за понеделник - Овните да внимават, проблеми тормозят Близнаците
x