Първи починал от маймунска шарка в САЩ

Америка

Първи починал от маймунска шарка в САЩ

5633
на 14.09.2022
Първи починал от маймунска шарка в САЩ
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Първи починал от маймунска шарка в Съединените щати. Според департамента по обществено здраве в Лос Анджелис пациентът е бил с тежко засегната имунна система.

препоръчано

Властите в Тексас разследват друг случай на пациент от края на август, който също е починал и е имал маймунска едра шарка.

Сред симптомите на заболяването са треска, гадене, обриви, сърбеж, болка в мускулите. Предава се чрез близък контакт със заразено лице.

По данни на Центъра за контрол и превенция на заболяванията в САЩ случаите на маймунска шарка в страната са намалели на месечна база, но в момента надхвърлят над 21 000 случая.

Най-голям брой заразени има в щата Калифорния. В момента там са регистрирани над 4300 случая.

По данни на Световната здравна организация смъртните случаи в момента са все още редки. През последните години процентът на смъртност варира между 3 до 6%.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Борисов с първи думи за кабинета Желязков: Ако правителството мине с някой трик, свършваме 3-4 неща и подаваме оставка (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Борисов с първи думи за кабинета "Желязков": Ако правителството мине с някой трик, свършваме 3-4 неща и подаваме оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 63
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК