Вход
София
Времето в София 7 o C

ПЪРВО В ПИК: Борисов и Медведев обсъдили и възможността за реализация на АЕЦ "Белене"

ПЪРВО В ПИК: Борисов и Медведев обсъдили и възможността за реализация на АЕЦ "Белене"

на 12.08.2019
61527
28
ПЪРВО В ПИК: Борисов и Медведев обсъдили и възможността за реализация на АЕЦ "Белене"
Автор: ПИК
12.08.2019
28
61527

Нови подробности излизат след срещата на министър-председателя Бойко Борисов с руския премиер Дмитрий Медведев. Както ексклузивно ПИК съобщи, двамата разговаряха в рамките на Първия каспийски икономически форум, който се провежда в Туркменистан. Българският премиер изтъкна значението на диалога на най-високо ниво и изрази удовлетворение, че след официалната визита на Медведев в България през месец март, сега продължава разговорът относно възможностите за прагматично и взаимноизгодно сътрудничество.

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов се срещна с Медведев - ето какво си казаха (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов се срещна с Медведев - ето какво си казаха (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

Руският премиер Дмитрий Медведев се срещна с българския...

на 12.08.2019

Премиерът Борисов изтъкна интереса на страната ни с Руската федерация да водим равнопоставен и взаимноизгоден двустранен политически диалог, при който се ръководим от своите национални интереси и същевременно се придържаме към общата политика на държавите-членки на ЕС и НАТО.

Министър-председателят Борисов акцентира върху желанието ни да продължим да развиваме сътрудничеството с Русия по приоритетните за България въпроси в икономиката, енергетиката, туризма, транспорта, образованието, науката и културата, социалната политика.

Относно енергийната тема, която беше сред акцентите на разговора в „Аваза“, премиерът Борисов отбеляза, че България води политика, която е насочена към гарантирането на енергийната сигурност, както за страната ни, така и за ЕС. Българският министър-председател подчерта, че диверсификацията е важен елемент за гарантирането на сигурността на газовите доставки в ЕС и добави, че България работи активно по проектите за газови връзки със съседните страни. Премиерът Борисов обърна специално внимание на сериозната работа на българското правителство във връзка с осъществяването на проекта за газоразпределителния център „Балкан“.

На срещата беше обсъдена също възможността за реализация на проекта АЕЦ „Белене“ при поставените от българската страна условия. Заявления за участие в настоящата процедура за избор на стратегически инвеститор по проекта се приемат до 19-ти август. Според премиера Борсов, в региона ще възникне необходимост от производствени мощности, които да генерират чиста електроенергия на достъпни цени, отчитайки все по-амбициозните цели за намаляване нивата на вредни емисии във всички сектори на икономиката. В този смисъл АЕЦ „Белене” може да се превърне именно в такъв електроизточник за региона.

Във връзка със сътрудничеството в областта на транспорта, министър-председателят Борисов посочи интереса на страната ни да бъде обсъдена възможността за развитие на фериботни връзки между пристанище Бургас и руските пристанища Кавказ и Новоросийск за пътнически ро-ро фериботи.

Министър-председателят Бойко Борисов изрази удовлетворение от проведеното 16-о заседание на българо-руската Междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Българският премиер изрази очакване следващата й сесия да се състои в близко време и да допринесе допълнително за развитието на двустранните отношения.

Сподели:
свързани новини
ГОРЕЩО В ПИК TV: Премиерът Борисов започна участието си на Първия каспийски икономически форум (СНИМКИ) ГОРЕЩО В ПИК TV: Премиерът Борисов започна участието си на Първия каспийски икономически форум (СНИМКИ)
Започна Първият каспийски икономически форум с участието...
на 12.08.2019
ПЪРВО В ПИК: Борисов разговаря с вицепрезидента на Иран ПЪРВО В ПИК: Борисов разговаря с вицепрезидента на Иран
Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с...
на 12.08.2019
Напиши коментар »
(28)
1
Никой в света не може да постигне такива икономически успехи като Повелителят на кофпомпите - ядрени реактори без АЕЦ и газопровод без газ и обещания без покритие !!! Отново, след 730 годишно прекъсване сме се сдобили с Цар Свинар !!!Оная България го изтърпяла само един лазарник, а Бочко Ленторезът, вече десетгодин' е на трона на Булгаристан !!! Слава Булгаристану ! Героям слава !!!
2
На всяко обсъждане по една тухла да бяха слагали до сега да са я завършили !!!
3
Стига бе! Нали вчера от ПИГ обявиха, че това е фалшива новина на грантаджйските медии? А сега, ще си съдерат гзa да отразяват срещата на Слънцето и ДенгиНет.
5
А с к'во ша пълним най-после Хъб-а Му, дали е разбрал?!!!
6
Скоро ще те сменяме бе Тикво за кога си правиш планове.
7
Нашия владетел остана само за срещи и разговори. Резултатите от тези срещи са нулеви. Медведев му се присмя последния път, направи го за 2 стотинки. Дебелокожото животно дори и не се засрами, както и когато Министъра на Външините работи на Холандия му каза, ме докато вилнее такава корупция у нас, Шенген ще гледаме това като Северното сияние. Смеехме се, че Бай Тошо бил деспот, крадец, лош човек, а този какъв е? Цялата власт в ръцете му, осерации всяка седмица, но другите виновни. Той излиза сух от водата. Няма такъв смешник като пожсрникаря, поради който авторитера на България е нулев!!?
8
ГЬОЛА в Белене ще го Правим КРЕМАТОРИУМ за Комунисти, Ченгета и Техните Потомства ! Преди 30 Години Изпуснахме да ИЗБИЕМ Комунистите и Милиционерите ! Децата и Внуците на Комунистите и Милиционерите Обаче да Изпуснем ! Не че К-опелетата и К-урвите ИЗСРАНИ в Семейства на Членове на БКП, МВР, ДС и ДАНС Могат да се Нарекът Деца ! КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО, НЕ ПО ЕДИНИЧНО ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
9
ГЕРБ Издига за Кмет на Пазарджик К-ОПЕЛЕТО Иван Панайотов с 37 Години Стаж в МВР ! Казах ли че в Пазарджик ХОРА Няма Само К-ОПЕЛЕТА от МВР и К-УРВИ от ДС-ДАНС ! Пазарджик Всеки Втори е или К-ОПЕЛЕ от МВР или К-УРВА от ДАНС (ДС) ! Ако не е К-ОПЕЛЕ от МВР или К-УРВА от ДАНС (ДС), то е Роднина на К-ОПЕЛЕ от МВР Или К-УРВА от ДАНС (ДС) ! Не ПРОСТ(о) МИЛИЦИОНЕР а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! По-Тъпо ЖИВОТНО от МИЛИЦИОНЕРА Това е Само ПАЗАРДЖИШКИЯ МИЛИЦИОНЕР! Ако се Чудиш Кое ГОВЕДО да Убиеш,ТРЕПИ Пазарджишки МИЛИЦИОНЕР и Няма да Сгрешиш ! МЪРША,ИЗМЕТ,УТАЙКА,БОКЛУК, ГАД,СУРОГАТ,ДЕГЕНЕРАТ,ПОДЧОВЕК С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР,С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
10
Губим време, за да си осигурим работно време и водим битки, за да живеем в мир.
11
какво им говорят, но малцина разбират защо им го казват.
12
Със Тухлата на товарищ Геш във празната К@б@локр@в@рск@ тиква на Бай И'бан,та белким нахрани лентяите около гьола на Белене и ще се напълни Хъба които е наблизо.....А защо мълчахте преди обед когато партийния другар ви открехна вратата СЪС КАКЪВ ГАЗ ни ''захранват'' от братска Русия купен от ''Республиките'' на БЕЗЦЕНИЦА а у нас и най-скъп от цяла Европа.....Та ще трябват ДВЕ ТУХЛИ.....????
13
Бойко отишал на доктор. - Докторе не мога да пиккаааая. - Защо? - Защото като си го извада и някой от ПИК ми го налаппввааа
14
Бойко да даде военна база на Русия в нефтохима, на китайците на границата с Турция, нато вече има и ще цъфнем и вържем Дюшеш!
15
абе защо не отиде бащата на блатото..та да целуне ръка,да поприклекне..както си му е реда?..а за кавказ ферибот ще е нужен.!за пробния проход бургас-кавказ да се натоварят другарите блатника,курни..колкото събере.и да не стигне до крайната цел,няма проблеми.да има храна за водния свят,та да са доволни и зелените .
16
Със сигурност Е писателя на вица,за този коментар заслужаваш да налапаш пикалото на товарищ Роберто Кабрера от Мексико и да видим КОЙ ще ти закърпи ВИСОКОГОВОРИТЕЛЯ които ще стане като кацата за вино от Кордопуловата къща във Мелник.......????
17
Опаааа, чак сега ли се появихте, бе ГЕЙберастки HACPAHИ ГЪ30ВЕ?! Появихте се ЗА ДА ЯДЕТЕ ЛAЙHA.....БОКЛУЦИ. :-)
18
на "грантаджийските" медии, че ще се коментира БеляНе. А то май партенката вика дръжте партенката.
19
пикНЯ, блокирайте веднага коментарите, нещастници
20
ПИК имайте малко милост, че от такива новини БСПдирастите водени от Румен Пъпката и Импексовата му крадлива и лъжлива господарка, газ пикаят и кръв серат, от злоба и завист!!
21
Болгарский премьер продемонстрировал чудеса дипломатической амнезии  NEWS.RU 1 час назад Об этом сообщает Рамблер. Далее: https://news.rambler.ru/politics/42648479/?utm_content=rnews&utm_medium=read_more&utm_source=copylink
22
Боко Тиквата от СИК па се е объркАл нещо.....нале беше ГЬОЛ ве банкянски шебек.....да оди да го лапа на Путин у Москва....анадънму ве залупени гербаджии.....ади ДЖА и честит КУРБАН-байрям.....
23
...е проблемът на рубладжийските Помияри , не е ясно! Борисов се изказа за "равнопоставен и взаимоизгоден диалог" и те полудяха...Това че те отдавна са се навели не значи , че не трябва да има и достойни български политици , които все пак да защитават и ...българският интерес! Прави впечатление също , че и руският Премиер се отнася с голямо уважение към Борисов!
24
отговор на коментар
Толкова простотия със самочувствие само в българските предели може да се срещне. За това че Борисов разбра високомерното държание на Медведев и че от това което им предлагаше няма да стане и за това изобщо не ги чака .Продължи към целта си и успя.Въобще не ги избръсна руснаците. Тръгна и намери други партньори .Руснаците не са единствени.На много места в света ври и кипи от газ, петрол...така че руснаците си останаха само с вирнатия нос и с празни ръце от преговорите с Борисов.
25
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
26
Това не беше ли фейк-информация бе дебили?!
27
Ха, ха, ха, видяли се, ръкували се, позирали за медийте и си взели довиждане! Пак е нещо и то доста, в рамките на цели три минути! Мастиягърчева е изпаднала във възторг от случилото се!
28
Е долен лапач на рязани депесарски суджуци, лика прилика със своята водачка курни крадливата крушарска циганка която като млада чевръста седесарка изяла на Костов мавърската паламарка. Ха ха ха ха ха ха ха
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 21988
архив

Прибира се мъж от командировка, а в гардероба - друг мъж.
- Какво правиш тука, бе?!
- Ако щеш ми вярвай, но търся покемони...

няма нови новини
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
сега
1580
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
Да ругаеш и блъскаш полицаи, а премиерът и МВР да ти се извинят? Може, ако си журналист в "Клуб Зет" и "Свободна Европа". Пияният Боришев към униформени: "Тъпанари, боклуци, тумбаци, ушеви, мразя ви! Освен че съм пиян, съм на наркотици!" После блъска униформен и... вика адвоката на Иванчева (ОБНОВЕНА/ДОКУМЕНТИ)
x
Какво се случва с организма, ако пием редовно доматен сок?
x