Вход
София
Времето в София 24 o C

ПЪРВО В ПИК! Борисов получи орден от Косово: С Хашим Тачи сме единодушни за сигурността и мира на Западните Балкани (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК! Борисов получи орден от Косово: С Хашим Тачи сме единодушни за сигурността и мира на Западните Балкани (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

на 16.04.2018
22747
23
ПЪРВО В ПИК! Борисов получи орден от Косово: С Хашим Тачи сме единодушни за сигурността и мира на Западните Балкани (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
16.04.2018
23
22747

С президента на Република Косово Хашим Тачи обсъдихме европейския път на страните от Западните Балкани и гарантирането на мира и сигурността в региона.

Бойко Борисов пристигна в Прищина (СНИМКИ)

Бойко Борисов пристигна в Прищина (СНИМКИ)

Започна еднодневното посещение на премиера Бойко Борисов...

на 16.04.2018

И двамата сме единодушни, че проектите за инфраструктурна и дигитална свързаност между шестте балкански страни и Европейския съюз ще ускорят развитието на държавите ни. Това каза премиерът Бойко Борисов в Прищина, където е на официално посещение и се срещна с Хашим Тачи.

Хашим Тачи връчи орден за 10 г. от независимостта на Косово. "Той е за заслугите на българския народ, за вашето приятелство и нашето общо бъдеще като два приятелски народа и за вашата лична ангажираност за подкрепа на Косово за предстоящата среща на 16-17 май", каза Тачи.

"От името на всички Българи  и на правителството благодаря. Този орден е и за всички българи, които изстрадаха войната. Но винаги сме подкрепяли борбата за независимост и свобода, за мир и просперитет на целия район. Благодарим на българите, 22 военни които са тук и продължават да служат. Виждаме напредъка на Косово. Приятно изненадан съм от това ваше решение", благодари Борисов. 

"Основните коридори, за които се борим - 8 и 10, изключително много обслужват и България, и Косово. Те са техният излаз към Европа, към България и към Азия. Изминаха доста години, откакто съм бил тук като главен секретар. За 10 г. Косово е успяло доста да постигне и е на изключително верен път. Изключително много разчитам на нашите приятели - президентите Вучич и Тачи да водят така народа си, че да няма война. Имате голяма тежест на гърба си. Ние предишните варианти ги видяхме. Не искам дори да се връщам, защото и България се върна назад от тази война. Длъжни сте да бъдете единни", поясни Бойко Борисов на брифинг минути по-късно.  Той се обърна към всички балкански лидери: "Забравете егоизма".  Според него не Евросъюзът трябва да се промени към Балканите, а Балканите към ЕС, за да можем да ползваме техните фондове. 

"Едно от нещата, които със сигурност знам на Балканите, е да не давам съвети. Аз мога да споделя само с вас опита с Македония. Същото трябва вие да направите с Белград. Мога да кажа, че ако не подпишете споразумение нито Косово, нито Сърбия ще видят ЕС. Защото Европейският съюз не иска местните проблеми да се пренесат в него. Ние също си имаме своите проблеми, но гледаме да не ги изкарваме навън.  Достатъчно са мъдри лидерите на Сърбия и на Косово да разберат, че сами трябва да си решат проблемите", призна Борисов. Той обеща да прояви максимално упорство да помогне за либерализиране на Балканите. Защото от времето на полицейската си работа знаел, че престъпниците първи намирали начин да се сдобият с визи. В случая ставало дума за улесняване на обикновените хора. "Трябва да убедим Европа, че на Балканите не е страшно", каза Борисов. 

Сподели:
Напиши коментар »
(23)
1
Евала пичове , требе сигурност , иначе как ше минава дрогата . Ех , как ше ви нацелувам като додете при мене , чекам ви!
2
Днес е хубав ден за българската демокрация. Най големия балкански наркобос ни хвали....
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
......ПИКЕЗ ....КОМЕНТА НА ГНОМИИ СИДЕРЬОФ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ....ШО ЛУДИБОЛНИЯ Е С ИСТЕКАЛ СРОК НА ГОДНОС !.... А НЕ СА ТРЕПИЕ БАИБА ИФКА !....КООЛКУ ДО КОСОВО.....ТАМ НЕ БАРАИТЕ НИШТО ДО 2019 !.....БАЦО ПАК НЕ Е РААЗБРАЛ ШО СТАА !.....И ШЕ СТАА !....
5
Борисов може да получава ордени и медали от кой ли не и да им се радва като малко дете, но никога няма да проумее, че най-важния няма никога да получи - ордена от собствения си народ, който го докара до мизерия и геноцид с некадърното и крадливо управление За тези 10 г управление ни превърна в изчезващ и недопустимо за ЕС оцеляващ народ
6
.....КВО Е КОСОВО ?.....МИ ДО ПЛОФДИФ СЛЕД 2....3 ГОДИ !.....И .....С РАЗЛИКА......КОСОВО Е ИСТОРИЧЕСКА И НЕДЕЛИМА ЧАС УТ СЕРБИЯ !.....ДУ ИУУ ?....
7
Мале де е Сретан и той да се включи да станете трио, ама с началник.:)
8
За тиква- тиквен орден. Някои много обичат тиква...
9
Да немерят някой стол за Лидера,че краката го болят...и колената няма да издържат.много...
10
Бандит награждава бандита!
11
отврат
12
Получил е орден "3 степен тиква с мечове"
13
е брато къртиш итонг с коментара ве, кефиш
14
Не ни трябва Южен поток за синьо гориво, май?!?! Имаме си Истанбул-София-Косово-можеби Хърватия-Австрия/Италия, ускорителна условна "тръба" за хаш, мак и други производни..................................
15
до пост 5 Съжалявам но за ваше НЕУДОВОЛСТВИЕ , Премиерът получава ордени от народа си вече 10 години - за всчка негова победа на избори !
16
Предлагам на пик :::За високата смъртност да наградим борисов с орден "ПОСЛЕДНА ПОЧИТ" За "рИформите в съдебната система , в зрвавеопазването , образованието с ОРДЕН , НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА"За сигурността на балканите с орден ЛЯВ ЗУН СУН!!!!!ЧЕСТИТО!!!!
17
Да получаваш орден от трафикант на дрога и органи и да си нахилен като идиот е висша форма на дебилност.
18
Много добре,защото непрекъснато и при нас се раздават ордени.Искам да попитам Бойко Борисов ,кога най после ще осъзнае ,че България и като член на ЕС ,а и на Балканите нашият народ е най беден. Нека направи справка и се увери ,че на Балканите и дето не са членове на ЕС, минимални доходи и пенсии са много по добри ,а не да гледа само неговите да живеят и осигурят назад поне 3 поколения.СРАМОТА!
19
След обрязването на нашия в СА и танца със саби, шиптърът го е приел за свой и го е наградил за вярна служба!
20
От кой НАРОД бе тъпак ??? От шепа РАЗБОЙНИЦИ като него които купуват МАНГАЛИТЕ и ДЕБИЛИТЕ които не виждат по далеч от носа си От НАРОДА в най скоро време ще получи един ГОЛЯМ ШУТ в Г-ЗА !!!
21
АКО МУ ДАДАТ СТОЛ НЯМА ДА МОЖЕ ДА ГО ХВАНАТ У КАДРОТО БРЕ!!!
22
Господин Бойко Методиев Борисов не е мутра. Той е БОГ! През 1991-ва година Бойко Методиев Борисов създава охранителната си фирма Ипон. Докато разни благотворителни служби раздават безплатна супа и мляко за децата, Бойко Методиев Борисов раздава платени бухалки и ритници по дюкяни и пазарища. И процъфтява. И той, и фирмата му... Когато хората си крадяха чистачките от колите, при акция на НСБОП е разбито предприятие за производство на нелегални цигари. Единият от притежателите на това предприятие се нарича Бойко Методиев Борисов. Да, същият Бойко Методиев Борисов, който сетне става министър-председател на република България... Фирмата не е закрита. В управителния й съвет влизат Бойко Методиев Борисов, който по-късно става министър-председател на република България, и Пашата ... Атентат срещу приближени на СИК-31 март 1997 г. в. „Капитал“ - Адска машина направи на парчета джипа на столична бизнесдама, която е приятелка на висш служител от средите на СИК. Пострадалата Цветанка Карагьозова излиза с бодигарда от охранителна фирма „Ипон“ Бойко Борисов , който работи в тясно сътрудничество с акционерите на застрахователна компания СИК и Интергруп Румен Николов-Пашата и Младен Михалев-Маджо. Пострадалата е собственик на фирма за химически продукти, масла и изкуствени торове... Бомбената драма се разигра на улица „Раковски“ и бул. „Евлоги Георгиев“ около 8 часа вечерта в четвъртък. Джипът й „Опел Фронтера“ хвръкнал във въздуха, когато Карагьозова се опитала да изключи алармата. По всяка вероятност атентатът е направен, за да сплаши човека от „Ипон“... А иначе, ГЕОРГ е страхотен! Той така сладко целуна ръката на Бойко Методиев Борисов в деня на прошката, че заслужено стана зам-министър. А Бойко е международник! Светът не познава в своята история преуспял във външната политика държавник, който не знае никакъв език, включително и собственият си... ще биемЕ, можемЕ да си го позволимЕ, а и да ви го нач у камe, докато ви грабимЕ... Незнаещият езици, в Европа изглежда като глухоням, отделно от нелепото му дебилно присъствие. Хората вече, като го видят си знаят, че веднага се пристъпва към едно прегръщане и целуване. Срам ! Та, какво му се е случило на Бойко Методиев Борисов в детството, че сега навсякъде се гушка, прегръща и пуска ръце, присвивайки от радост честните си очи?
23
БРАВО,БЕ,ВРЪХ В ДИПЛОМАЦИЯТА - ДОКАЗАН НАРКОТРАФИКАНТ И ВОЕННОПРЕСТЪПНИК НАГРАЖДАВА НАШИЯ ПРЕМИЕР С ОРДЕН И ТОВА СЕ ПРИЕМЕ С БЛАГОДАРНОСТ.ПОЗОР!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

Говорят си двама: - Представи си, днес работих две смени. - Защо?? - Без да исках съм задрямал, а никой не ме разбуди.

 

няма нови новини
Днес: 129
hot
най-четени новини в момента
сега
2499
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! "Мис Силикон" Анна-Мария Чернева проговори за отношенията си с бохема Христо Сираков: Много го обичам, но...
x
НЕВЕРОЯТНО! Жена заснела дъщеря си 3 години преди раждането й (СНИМКИ)
x