Вход
София
Времето в София 29 o C

ПЪРВО В ПИК! Валери Симеонов разби филма на Елена Йончева: Скука, озлобление, пропаганда в стил „Работническо дело“! Напънала се планината и родила мишка

ПЪРВО В ПИК! Валери Симеонов разби филма на Елена Йончева: Скука, озлобление, пропаганда в стил „Работническо дело“! Напънала се планината и родила мишка

на 14.11.2017
152833
73
ПЪРВО В ПИК! Валери Симеонов разби филма на Елена Йончева: Скука, озлобление, пропаганда в стил „Работническо дело“! Напънала се планината и родила мишка
Автор: ПИК
14.11.2017
73
152833

"Напънала се планината и родила мишка", така коментира филма на Елена Йончева вицепремиерът Валери Симеонов, чиято оставка преди малко бе поискана от лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод разкритията за охраната на границата. Ето какво още пише Симеонов в остър коментар във фейсбук страницата си. 

"Бях на премиерата на политически-рекламирания документален филм „Граница“ на Елена Йончева. Скучен, изнасящ познати обстоятелства видео материал, пропаганда в стила на „единствената истина“ и категоричните лозунги в духа на „Работническо дело“. Имах чувството, че съм на партийна сбирка на БСП и приятели. Ентусиазирана аудитория, атмосфера на озлобление, реваншизъм и Народен съд от 1944 г.

Уважаема г-жо Йончева, у мен се породиха няколко въпроса към Вас:

1. Убедена ли сте в твърдението си, че оградата може да бъде разрязана от дете с клещи в ръка? Още повече, че на кадрите ясно се виждат дебелите пана от стоманизирани елементи, разрязани със специализирана техника.

2. Известно ли Ви е, че няма ограда, която да не може да бъде преодоляна със стълба? Дори 10-метровата ограда по границата между САЩ и Мексико може да бъде преодоляна с 15-метрова стълба? Може би, в тази връзка, бихте предложили подаването на високо напрежение по мрежата и събирането на овъглени сирийчета от оградата?

3. Известно ли Ви е, че причината за промяната на проекта от двуредова към едноредова ограда, бе застрашителното нарастване на бежанския поток в средата на 2015 г.?

4. Известно ли Ви е, че дължината на оградата не е 200 км., а 235.661 км., а стойността на съоръжението е около 180 млн. лв.? 

5. Известно ли Ви е, че шофьорът на джипа, който Ви возеше, е Христо Капсъзов, бивш граничен полицай, уволнен по обвинение за трафик през границата? Записът с изключително ценният таен свидетел не е ли запис със същия този полицай, който много добре познава пътеките и цените на трафика?

И ако отговорът Ви на горните въпроси е „Не“, считайте се за скъсана на фаза „листовки“ в изпита за начинаещи обективни журналисти. 

За мен, доста комичен беше кадърът, заснет недалеч от Малко Търново, с огромната яма под висящия във въздуха участък на оградата и Вие в дъното на дупката, щастливо размахваща ръце към оператора. Не мога да си обясня Вашата радост и възторг когато, напук на Вашите твърдения, оградата висеше във въздуха непокътната, запазила своята механична цялост и показваща своята здравина и устойчивост.

Известно ли Ви е, че няма преграда пред водната стихия, особено в силно насечения планински терен на Странджа? Валежите, паднали в района на Сливарово и подкопали граничната ограда на няколко места, бяха с количества над 315 литра на м.кв.! 

За Ваше сведение, дъждовете в Германия на 30 май 2016 г. бяха около 170 литра на кв. м., взеха 5 жертви и отнесоха магистрали (виж снимката). При 315 литра/м2 българската ограда остана цяла, а при двойно по-слаб порой в Бавария цели пътища бяха унищожени.

Съгласен съм с Вас, че почти всички групи мигранти преминават през територията на страната със съдействието на гранични полицаи. Лично аз съм подал два случая за такива служители, по които са приложени ефективни мерки. Единият от тях беше за граничен полицай от Средец, в чийто двор за по-малко от година се появиха над 30 автомобила, използвани за трафик на бежанци. До момента се водят разследвания и са осъдени над 80 човека от Гранична полиция. Сумите са големи и изкушението е голямо.

Въпреки всичко, България остана най-малко засегната от бежанския поток, благодарение точно на оградата и действията на полиция и армия.

Заедно с депутати от НФСБ и Патриотичен фронт през 2015 г. внесохме промени в Наказателния кодекс за повишаване на санкциите на длъжностни лица, участващи в трафик на хора. Максималното наказание вече е 12 години ефективно лишаване от свобода. Почти всяка седмица съм в района на границата и пряко следя миграционния натиск към българска територия. За Ваша информация, миналата седмица имаше 0 опити за преминаване.

А какво направихте Вие? Снимахте със съдействието на уволнен граничен полицай, добре знаещ къде и кога да Ви закара. В случая с първата група мигранти, която показахте, Вие провалихте протичаща акция на МВР за залавяне на наши трафиканти, които трябваше да съпроводят групата на българска територия. Нали Ви е ясно, че мигрантите надали ще намерят пътя на запад, питайки всеки срещнат селянин „How can we find the way to Sofia?“. Групата беше контролирана още от турска територия, но нейсе – нали успяхте героически да заснемете закононарушители с деца.

Що се отнася до втората група мигранти, която показахте, тя, всъщност, беше задържана от патрула на Гранична полиция, който Вие следвахте на гюме, като „копърка“ след линейка. И извадихте късмет.

Откъде е информацията Ви за цената на гръцката ограда – 250 евро на линеен метър – и включва ли тя прилежащ път? Известно ли Ви е, че само 120-километровият участък в насечена територия на Странджа е с прилежащ, изграден наново път, в девствена гора, с подвеждащи до 10-тина километра пътища от горската пътна мрежа в региона? И че всичко това оскъпява значително цената на съоръжението, което няма нищо общо с гръцката ограда, изградена на равно поле. Ограда с дължина 12.5 км. Повтарям – 12.5 км. гръцка ограда срещу 235.661 км. българска ограда по цялата граница с Турция.

Когато влязох на прожекцията, аз Ви зададох един-единствен въпрос, на който не получих отговор. А той беше, защо не дойдохте на обхода на границата, извършен с военен вертолет, на 15.06.2017, след като лично аз поканих госпожа Нинова и Вас чрез нея? Може би, след като видите оградата в цялата й дължина, щяхте да подходите по друг начин към темата и да бъдете по-умерена в квалификациите си за нещо, с което България трябва да се гордее. А именно, с първата и най-стабилна ограда срещу мигрантския поток, изградена от държава в Европейския съюз със собствени средства (а не, както казвате в началото, „и с европейски пари“).

Въпреки режисираните посредствени прожекции, българските гранични полицаи и армия денонощно изпълняват своите задължения и клетва в дъжд, бури и порои, а пораженията след стихийните бедствия бяха възстановени от фирмите, изградили оградата, ЗА ТЯХНА СМЕТКА!

За съжаление, щетите от Вашите целенасочени манипулации са по-големи от природните бедствия, защото последните са поправими, а Вашата кампания, гонейки дребни политически цели, обезверява и отчайва част от обществото."

 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(73)
1
Браво Валерка, изяж тази пепелянка
2
ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА Е МАША НА ЛЬОТЧИКА РАДЕВ В ОПИТА МУ ДА КАПИЧНЕ ЗАКОННАТА ВЛАСТ.
3
Пълна тъпня е тоя филм, гледах го бре
4
Оставка за генерРадев и Деса Простакеса!
5
Известно ли ви е че ви излъгах като ви давах обещания за по високи заплати и пенсий и по добър живот Да ,обещавах но само за мен
6
ТОЗИ ЧОВЕК Е ОТВРЪТ БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИТЕ
7
по Противен си и от Цветанов.................
8
И аз питам,като се знаят слабите места,защо не пратихте хора повече за дa пазят.
9
Да дойде в агенцията за бежанците в"Овча купел", да види на живо как не може да се преодолее оградата!
10
Ама ние си имахме много хубава ограда преди "демокрацията" ! Кой иди0т нареди да бъде съборена ? И сега отново да строим... И разправяме, че не сме били дебили...
11
Аз имам един въпрос към патриота националист Валери Симеонов. Колко турски канала има по неговата телевизия СКАТ? При отговор повече от 20 е взел изпита за националист или вече патриот. В края на краищата всжни са парите не идеите.
12
Ха искат оставки,,, а нещо друго? Hапример просто да се смените и гладните червени да дойдат на власт? Нинова и Йончева вземете тоя филм и .... Taм има толкова злоба събрана ,че и пепелянка ще се отрови.Xодeтe да клепатe в Европа и без твa за друго не ставате...
13
Валери , с няколко думи я подреди подобаващо .
14
Напънал се Винкела и отново изръсил простотия!
15
Някой продаде България, но всички мълчим. Ще дойде време да се вайкаме...
16
Най-после е хубаво да се разбере окончателно, кой командва парада в банановите републики!!!! Там винаги е било така - някои им назначава т.н. "елит"!!!! Какво, не вярвате ли?! Ами погледнете например ... Булгаристан !!!!
17
Е тоя е по -голям наглец и от Цвъко!
18
Жалък в безсилието си!
19
Свършете си работата както трябва!Затова е опозицията!Харчите Европейски обществени средства!!!Няма прошка извинение!!
20
Бойко куче си намери... Кръсти го "Валери"
21
В СКАТ няма нито 1 турска програма!Нито 1!!!!
22
Факт е ,че трите проститутки каракачанката пудела и турчина си дадоха гъза на мутрата и това значи ,че на следващите избори 2018/2019 ако влязат в парламента няколко човека ще е успех за тях
23
ВАЛЕРКА,ТОВА ТИ Е ЗА ПОСЛЕДНО. СЛЕДВАЩИЯ МАНДАТ ЩЕ ГЛЕДАШ ПАРЛАМЕНТА САМО ОТВЪН. В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ МНОГО ХОРА КРАДОХА,НО КРАЯТ ИМ Е ПЕЧАЛЕН.ТИ НЯМА ДА НАПРАВИШ ИЗКЛЮЧЕНИЕ. НЕ Е ЗЛОБА ДА ПИТАШ ЗАЩО СА ОТКРАДНАТИ ДЪРЖАВНИ ПАРИ.ТВОЯТА РЕАКЦИЯ Е ЗЛОБНА,ЗАЩОТО ВСИЧКИ ВИДЯХА,ЧЕ АВТОРКАТА Е ПРАВА.
24
Симеонов и Цв Цв са най- големите наглеци..вадят им конкретни факти и доказателснчтва и този наглец ни прави на идиоти..Засрамете се, които гласувахте за него- той наистина се опитва да ни прави на идиоти и дебили! РЖЗОР ЗА ТОВА УПРАВЛЕНИЕ!
25
Патреотичното пуделче няма ли да направи и той филм за плета на кошарника? Селфитата по границата с бабичките не се брой! Недодялк@ неуспешно нещо им вдигаш рейтинга на тия където им лижеш задника!
26
тоя няма ли да спре да се изказва неподготвен скоро да почнат разследване срещу тоя вътре е и на съд за оградата и му изгният кокалите в пандиза дерзай йончева с тебе сме
27
Защо г-н Симеонов предлага обход с хеликоптер?Нали има прилежащ път. Защото от хеликоптер някои неща няма до се видят.
28
Тука има няколко истински коментара другото са 80 процента от тъпите тролове на Корнелия и Йончева...
29
Дай на червените тъпаци и селянията достъп до АНОНИМЕН форум като този и после им гледай сеира.....Личи си по коментарите, че другарите от Позитано пак са развързали кесията за подаяния към щатните форумни анонимници , впрегнати да хулят и плюят денонощно по сайтове като този.
30
Дон Винкелони от ПАТРИДИОТИТЕ и собственик на умрялата кабеларка СМЪРТ е по-тъп дори от предводителя на шайката СУДЖУЦИТЕ 3 - Бай СУДЖУК и вузпитаника на Помощното Училище във Вършец - Цвинокио Шестапартаментников. ОСТАВКАТА 3 е спасението за България.
31
28 и 29 Е идиота който спами едно и също месеци наред вие сте троловете ии само вие взимате пари ние и да искаме пари от бсп те нямат и за тях смешници ние сме хора дори не сме и членове на която и да е партия дай на герб трола интернет и му виж резила.
32
По кротко бе Валери, видно е, че си гушнал сухо, ай премахнете давността за золуми,и си чакай реда
33
ОСТАВКА, некадърници, предатели и продажници!!!!! ОСТАВКА!!!! ОСТАВКА!!!! ОСТАВКА!!!! ОСТАВКА!!!! ОСТАВКА!!!! ОСТАВКА!!!! ОСТАВКА!!!! ОСТАВКА!!!!
34
Права е Елена, но на тия сега не им изнася. България е като разграден двор. Бойко го боли от истината, но такива са фактите!
35
На анонимните форумни червени кратуни и фатмаци им се плаче от безсилна злоба.Реалността и фактите отново закономернo и за кой ли път ги натика на кучето в з-дника от където драпат да се измъкнат.Гадна, мързелива пасмина от мекерета, ценени за жълти стотинки от Позитано денонощно да плюят и хулят .
36
Ти си натикан на боко в задника и само ти си платения тук смешник аз 1 стотинка не съм взел но тиявно хилядарки взимаш простако тъп герберски.
37
Прав си 31 жалки са.ГЕРБ троловете замърсяват интернет пространството за пари.Пишат цинизми,фалшиви тези,нямат елементарна култура.Те не могат да си представят,4е някой може да пише по убеждение и да защитава истината и да не търпи некъдърниците от ГЕРБ.
38
valerka ti kiakvo rodi
39
Понеже Бойко се чуди как да им осигури повече комхфорт на опозицията, че чак им угажда, това му се превръща в слабо място, което те ще използват. Искат да го принудят да стъпи накриво и да направи нещо в нарушение на правата на бежанците и човешките права и тогава да загуби репутацията в международната политика. А нашите комундета така биха потвърдили старите си обвинения към него, че е диктатор и управлява с полицейщина, а те ще останат в ролята на демократите-спасители, пазители на "европейските ценности" и хуманизъм.
40
Жалки Валерчо и ПИК-овци!!
41
Комунистите се изтрепаха Комунистката Елена срещу комуниста Валери Жалка картинка
42
Затъват в своята маргиналност, защото към нея ги води упорито политическата им обърканост и слабост да посрещнат бъдещето. което ги очаква. Бъдеще което бавн о и сигурно ще им отреди мястото на една антинародна и престъпна партия, за която даже няма да пише в учебниците.
43
Щях да се учудя, ако този всичколог не се беше произнесъл "компетентно" по филма...
44
Днес премиерът беше в Италия. А къде беше т. н. президент? Стоеше на топло и дишаше пръднята на генералката с роклите.
45
докога тази пача Йончева ще си показва гадната мутра по телевизията . Противна жена , как може да е толкова гадна . защо не си гледа детето , а се занимава с политика ..Изоставена жена от противния СС.
46
Май Стършела ти заби жилото в гъ, ха ха ха
47
Червената миризлива курабия, май издриска ислямисче. Да не забравяме, че беше нагости при ислямистите!!
48
Филмът показва, как някой не си е свършил работата. Филмът показва къде са отишли парите от данъците, които аз плащам. Филмът показва има ли някакъв ефект от това съоръжение, което струва толкова пари и го строиха толкова време.....
49
До 27.Койчо,тия каки като се возят с автомобил им се потят гъзовете.240 км,ще подмиришат като крави.От високото пък им се повръща.Не може да им се угоди.Какво се вижда от въртолет и какво от кола,на тях им дреме на мирудиите.А да плюят и да дават акъл не им прилича,щото и една тоалетна не са построили!
50
Е няма по-голяма лъжа от ПОЛУистината. Ха сега да видим кои точно - червени, зелени или небесно-кафяви ще лепнат минуси???
51
Абе, мишка, мишка ама такава паника настанa сред управляващите.....да не повярва човек, уж всичко е спокойно и стабилно.....
52
има ограда и кирил добрев не може да пренася нелегално валута през браздата. това е проблема за комунистите -ятаци.
53
Кога започва излъчването на филма "Приватизацията и последиците от нея сега" ?
54
боже пази ни от краливите комунета агенти на сибир като тази сбръчкана долна пачавра която по времето на серГея за да му прикрива разпрания гъз гушна от бнт 1000000 лева, а сега говори за морал и корупция като курни пачаврата дошла по гол гъз в софия и чрез кражби и криминална приватизация горда собственичка на доста имоти, а синчето и поради голяма любов към русия учи на наш гръб в сащ
55
забрана на мафиотската антибългарска организация бсп затвор и екстрадиция на всички крадливи комунета в любимия им сибир
56
А, защо не си спомните как Винкела от СКАТ се вкара в Парламента! За ВЕЛИКАТА ИЗМАМА с подписката за моряците напомням, която се намира в касата на Министерството на Правосъдието! А?
57
бил съм граничар,така граница не се пази,както я пазят,герберастите и техните подлоги.
58
и аз съм бил граничар, но ме е срам, че така ни обработваха 18-19 годишни да стреляме на месо, защото жив нарушител не ни трябвало. Слава на Бог, че ме е предпазил от най-лошото. Срамувам се че съм бил граничар и от какво пазих границата, от нашенци да не избягат в чужбина. Виждате ли разликата, става ли ви ясно защо сега отиват хората на терминал 2 за да отидат в чужбина, а едно време отиваха на кльона за да ...се възнесат към вечността
59
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
60
Ами те половината от твоите от Герб трябва да заминат за Сибир, ще ходиш да ги изпращаш...Тъпак пещерен!
61
Следващия парламент ще го гледа през крив макарон! Така му се услади властта, че се самозабрави и вече бие ЦвЦ по дебелоомие и наглост! Вместо да отговорят на въпросите и си признаят, че има нарушения при оградата и нарасна много цената й при занижено качество и чадър над каналджиите и да оправят нещата, отидоха да сплашат Йончева и Нинова! ФАКГ, ЧЕ И ДВЕТЕ СА ПО- СМЕЛИ от тях!
62
Бойко пудел си намери, кръсти го Валери! Валерката дълго се въртя докато намери път във власт, на Адолф Сидеров бе сол ташак, докато го натириха в глух сокак! Пудела Боков тъй лесно се не отказва, че сладък е кокалът горе във власта. Патриотари продажни , коалиции правят с лица до вчера смятани за врагове, днеска обаче зад ушите ги галят и слушат кротко, като малко дете! Цар Тиквоций се прави, че не разбира, но всъщност умело със тях си жонглира! Поставя ги, като пешки където си ще и се прави на глупав и не разбрал, когато се разрази някой скандал! Нали на Тато беше пазвантин и добър ученик, където трябва се снижава, като малък мъник. Когато е време време мъдър да играе на Царя Лъжец да подобава се старае! Така със селска хитрост и бандитско безцеремоние управлява ни "мъдро" в това беззаконие! Валерка, ако си истински патриот а не патриотар, настани военните и полицаите без пара, като дар! Да ама не ти стиска, че душата ти е вързана със сезал и келепиреца ще е от ден до пладне, "скъпи" селски сандал т.е. цървул! На това му се казва преразпределение на баницата, но по мутренски. Ясно е, че по същият начин и гелосното Лице е получило БМФ. Сега едни бандити, се опитват да откраднат заграбеното от други бандити, тъй, като имат подкрепата на главният Бандит Б.Б. Експроприяция на експроприяторите! -:)
63
ОТ 60-ТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК КОМУНИСТИТЕ БЯХА ПОСТРОИЛИ И ОБОРУДВАЛИ ЗАВОДИ В ПОЧТИ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ.....А УСПОРЕДНО С ТОВА БЯХМЕ НАЙ-БЕДНИ,НЕДОХРАНЕНИ И СЪС ЗАПЛАТИ ОТ 40 ДО 106 ЛВ.ПИТАМ БОРИСОВ ,КАКВО СТАВА С ТЕЗИ ЗАВОДИ,КОИТО БЯХА ПОСТРОЕНИ С НАШИ СРЕДСТВА,ДА СЕ ПРОВЕРИ И ПЕЧАЛБИТЕ ИМ ДА СЕ НАСОЧАТ КЪМ БЪЛГАРИЯ.НО ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ,ЗАЩОТО ТЕ СА СОБСТВЕНОСТ НА ДЕЦАТА НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ПОЛИБЮРО И ЦК НА БКП СЕГА БСП.А ТОВА Е МНОГО ЛЕСНО ДА СЕ ПРОВЕРИ
64
Не питай Борисов, а комунистите, които окрадоха всичко в първите години на "демокрацията"
65
меракьт му е насочен кьм домусчиев и морския флот иска сигурно да го прилапа неговите хотели проверявани ли са от нап какво става там тв скат сьщо
66
АБЕ ТИЯ СКАТАДЖИИ ПЛЮВАХА ВСЯКА ВЕЧЕР БОЙКО БОРИСОВ А СЕГА СЕ ГУШАТ ПОКРАЙ НЕГО КАТО МАЛКИ ПРАСЕНЦА
67
На нас са ни ясни депутатите и хората на БСП: 1. Единият купува гласове на изборите 2. Другият брат му е ръководител на организирана престъпна група 3. Третият контрабандист на валута 4. Следващият заема анти-български позиции и то по тема с която сме известни в цял свят и е повод за гордост. Нарича народът си дебили. 5. Лидерът на партията им е уволнена за корупция, харизаха пловдивският панаир на Гергов заедно с Р. Овч. Има съмнения за приватизациони сделки около нея и т.н. 6. Другият купува ролс ройс за стотици хиляди 7. Кмет, който дава всички обществени поръчки на сина си и отказва да подаде оставка Това е тази партия!!
68
Браво на Симионов,браво.така трябва да се защитават средствата и усилията ни. Валери ти си неповторим и гордост за българите.
69
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
70
Аз съм пост 69. Нещастници.
71
Валери я кажи ,Шайка ли са Суджуците или не
72
Гаварит Масква, Нинава какя такая плохая работа. Я сам не паверил на ета. Скажи етаму ... там Илеьена, денги небудет. Вазмите сабя в рус с таммм, етаму вашему льотчику, неастала время. Как сделаете сабатаже по педседателво, ну как? Ничево не делаете, денги не будет, паньяла.
73
achat cialis en suisse look here cialis cheap canada online cialis dose size of cialis cialis generico lilly viagra vs cialis cialis 5mg billiger acquisto online cialis cialis coupons printable cialis sicuro in linea sublingual cialis online discount cialis dose size of cialis tesco price cialis side effects for cialis http://kaivanrosendaal.com http://kaivanrosendaal.com/#Buy-Cheap-Cialis-Online
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

- Тате, вярно ли е, че съм осиновен?
- Какво приказваш, сине? Тебе ли щяхме да изберем?

няма нови новини
Днес: 125
hot
най-четени новини в момента
сега
2079
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК! "Мис Силикон" Анна-Мария Чернева проговори за отношенията си с бохема Христо Сираков: Много го обичам, но...
x
Класация! Ето кой е най-сигурният град в света
x