Вход
София
Времето в София 8 o C

ПЪРВО В ПИК! Вицепремиерът Валери Симеонов: Периодично ще изисквам информация от НСО за охраната на Ахмед Доган

ПЪРВО В ПИК! Вицепремиерът Валери Симеонов: Периодично ще изисквам информация от НСО за охраната на Ахмед Доган

на 05.11.2018
56920
27
ПЪРВО В ПИК! Вицепремиерът Валери Симеонов: Периодично ще изисквам информация от НСО за охраната на Ахмед Доган
Автор: ПИК
05.11.2018
27
56920

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви категорично, че продължава да иска отговор от НСО за охраната на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган. Припомняме, че това той заяви първо в интервю за ПИК преди месец, след което пусна официално искане до НСО по въпроса (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА). При първия му опит му бе отказано, топката бе прехвърлена към президента Румен Радев, който обаче и дума не обелва по темата. 

Ето какво съобщават от кабинета на вицепремиера Валери Симеонов за развитието на казуса:

По повод на поискана от мен информация за необходимостта от охрана от НСО на лидера на ДПС Ахмед Доган, ангажираността на длъжностни лица с тази охрана, както и на каква стойност се извършва тя, получих отговор от НСО с изходящ номер КИ - 613 от 02.10.2018.

Въпросният отговор описваше изчерпателно законовата уредба, вътрешно-ведомственият документооборот и изискванията за достъп до част от исканата информация, но практически не даваше отговор на по-голямата част от поставените въпроси. Единствената конкретна информация е, че охраната се осъществява от 2009 г.

По тази причина, поисках повторно отговор на поставените въпроси и проведох неколкократни срещи с Министъра на вътрешните работи, Вицепремиера по вътрешен ред и сигурност, както и с началника на Национална служба за охрана.

Днес получих писмен отговор от НСО с изходящ номер 2608 от 5.11.2018, в който е изложена максимално допустимата за явно ползване информация, която предоставям на обществеността.

1: На какво основание се отпускат суми за охрана на г-н Ахмед Доган?

На основание решение на Комисията по чл. 23 от ЗНСО, състояща се от Началник на НСО, Председател на ДАНС и Главен секретар на МВР, Ръководителите на служба Военна информация и на Държавна агенция „Разузнаване“.

Комисията безспорно е установила рискови заплахи, както от територията на България, така и такива, възникнали извън нея. Става въпрос за наличие на застрашеност от чужда държава. Това е наложило необходимостта от денонощна охрана на Ахмед Доган до настоящия момент.

2: От колко години се осъществява охраната му, колко души са ангажирани и какви средства се осигуряват за неговата охрана?

Охраната се осъществява от 2009 г. Съгласно Закона за НСО, видът, обхватът и времетраенето на охраната, както и друга информация, обективирана в решенията на комисията по чл. 23, не може да бъде разгласявана. Това е така, защото въз основа на нея могат да се правят достоверни изводи за количеството и качеството на използваните сили и средства за гарантиране безопасността на охраняваните лица, което би улеснило планирането и извършването на опити за терористични действия или друго посегателство.

3: Каква е точната изразходвана сума до момента и има ли непосредствена опасност за живота на г-н Доган, с която да се оправдаят разходите?

Въпреки отказа за предоставяне на точна информация за изразходваните суми за охрана, в писмото изрично се указва, че те са многократно по-малки от сумарните разходи за охрана на лицата, които трябва да бъдат охранявани по силата на закона: Президент, Министър-председател, Председател на Народното събрание, Вицепрезидент, Главен прокурор.

Общият размер на месечните разходи за охрана (в т.ч. транспорт) нямат нищо общо с разпространяваните от медиите суми и са съизмерими с месечното възнаграждение на един телевизионен водещ от сутрешен блок или на началник отдел в държавно търговско дружество.

По този ред са били охранявани в определени периоди от време и други политици като Лютви Местан, Румен Петков, Иван Искров, и др.

След ерата на социализма, в която по политически причини загубиха живота си и бяха репресирани десетки хиляди български граждани, обявени за „врагове на народа“, за щастие през новата история на България след 1989 г. не е допуснат случай на политическо убийство с изключение на убийството на Андрей Луканов по неизяснени политически или икономически причини. Подобен случай не бива да се допуска днес, когато България вече е член на Европейския съюз, а не на Варшавския договор.

Периодично ще изисквам информация от НСО за наличието на основание за продължаване на охраната на Ахмед Доган от НСО и нейното прекратяване при отпадането или намаляването на степента на застрашеност.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(27)
1
СОКОЛА ИМА ПАРИ ОТ ХОНОРАРА ОТ ЦАНКОВ КАМЪК - МИЛИОН И ПОЛОВИНА, НАШИ ПАРИ! И ОЩЕ МИЛИАРД ОТ ОБРЪЧИТЕ.ДА СИ ПЛАЩА САМ ОХРАНАТА!
2
Valerka, pitai pak za ohranata za Bat Ahmet.......
3
СЕЛЯНДУРИТЕ = Фатмака Радюф и Кури Сланинова предпочитат да бутнат Правителството па макар и да се наведат на Доганя и да му правят Шербет отпред ,,, но да са на власт ! Те това е Селската им Чест на Червените АНТИпатриоти !
4
Над 81% според ГАЛЪП ти искат оставката. Само Нед...ко не я иска
5
ТВОЯТ ПЕРИОД СВЪРШИ -ПЪТНИК СИ
6
.....е въздух под налягане. Има връзки чрез Пеевски с Босфор ТВ „БТВ Медиа Груп” ЕАД и това е. Тая телевизия е свършена. Само интригантстват. НСО е на подчинение на президента. Радев не само да говори ,да вземе да свърши нещо полезно
7
Този е пътник вече , въпрос на дни е Боко са му покаже вратата
8
Черкезинът Балевски завижда на Доган, че е татарин, защото черкезите имат комплекс за малоценност от татарите.. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
9
ПИК,ПРОВЕРЕТЕ И НИ УВЕДОМЕТЕ КАК СТОИ ТОЗИ ВЪПРОС В ГЕРМАНИЯ,АНГЛИЯ И ФРАНЦИЯ-КАКЪВ Е КРЪГЪТ ОТ ЛИЦА,ИМАЩИ ПРАВО НА ОХРАНА,КОЛКО ВРЕМЕ СЛЕД КАТО ПАДНАТ ОТ ВЛАСТ ОЩЕ ГИ ОХРАНЯВАТ И КОЙ ПЛАЩА!!! А СИМЕОНОВ НЕКА СИ ПИТА.
10
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
11
Нед...ко, излез довечера на Дондуков. Резултата ще бъде че недоволните ще те пометат и тогава скандирай в подкрепа на Винкела и Патриота шкембе
12
ДОГАН БЕЙ.ДИСИДЕНТ БИЛ АМА ДРУГ ПЪТ ! ПОЛИТ ЗАТВОРНИК .
13
Този "ПАТРИОТ" да се загрижи за собствената си охрана,скоро той и мутрите от ГЕРБ ще бъдат бити с камъни.Ще почустват в пълна сила народната любов...
14
Един истински патриот и БЪЛГАРИН!!1 Де всички да бяха като него , сега нямаше този дръндарски циганин да върти РОДИНАТА ни на пръста си и да служи на Турция, а щеше да е е в някой затворили на заточение в Сибир или Анадола--където му е мястото!!
15
Едно време един сиромах питал падишаха защо българите ги подтискат и угнетяват. Питаl, питал и накрая падишаха се смилил и ......................................му отрязал зелника. Вече не питал. Ако ставаше с питане.....охооооо.
16
ОТЧЕТ да дават не патриотите, а всички останали партии на прехода ,които ни докараха на това дередже!! кой ни управлява до сега --нали ДПС,БСПМНДСВ,СДС??Много плитка памет иаме ние ,забравихме ли ги крадците и предателите от тези вечни''стандартни'' партии!!А ВАЛЕРИ САМО ИМ ПРЕЧИ ЗАТОВА ТЕЗИ ГАДОВЕ МУ ИСКАТ ОСТАВКАТА ,ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ПОВЕЧЕ ДА КРАДАТ!!
17
Да не се разсейва, а да подава оставка веднага.
18
Давай Оставка. Не се прави на политик
19
Ейййй това правителство е съставено от големи боклуци и баш боклука-ТИКВАТА не може без тях. Без кръв няма да мине.Да му мислят ГЕРБерастите ,патриотите и всички които ги подкрепят. Свобода или ГЕРБ (СМЪРТ) Народа е докаран до глад,иде ВИДОВ ДЕН...
20
АМА ГОЛЯМ СОКОЛ, ТО НАПРАВО СИ Е ПРОСКУБАНА ГАРГА НАГЪЛТАНА С ЧЕРВЕНИ КУФАРЧЕТА ЗА НАГРАДА ЗА ДОНОСНИЧЕСКИТЕ МУ ДЕЛА И ЯВНО ИМА КОМПРОМАТИ С КОИТО СИ ЗАСЛУЖВА БЛАГИНКИТЕ ОТ СТРАХЛИВИ И АЛЧНИ ПОЛИТИЦИ. АМА ТЕЗИ БЛАГИНКИ ГИ ИЗРАБОТВАМЕ АЗ И ТИ .....НАРОДА, А ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ НЕ Е ОБИЧАН ОТ ВЛАСТИ И БОГАТИ МУТРИ , ЗАЩОТО Е ЕДИНСТВЕНИЯ, КОЙТО КАЗВА НА ГЛАС ТОВА, ЗА КОЕТО НАРОДА РОПТАЕ ОТ ГОДИНИ И КОЕТО ВОДИ ДЪРЖАВАТА КЪМ ПЪЛНА АНАРХИЯ.
21
Коя е чуждата държава нямаме никакви данни за такива онтологични и по-скоро патологични глупости, и от България да идва заплаха няма данни, то останалите българи са 50% роми /негов електорат/, другото баби, имаме сведения за един цирк със заял газов пистолет, ама и той беше 2013, пък го пазят от 2009. Мангалоидна работа под прикритие на турска работа. Мангалско използвачество и заплаха с етническия мир, щото бил турчин. Сега излезе и справката от изкуствения интелект, дето скоро го купихме чрез арабите от България /малко му куца онтологията, все за язовири говори/. Изкуственият интелект прави връзка с идването на Бойко на власт 2009 и специалното обгрижване на Доган от тогава до днес. Изкуственият интелект намери една снимка, на която Бойко се надупил да целува ръка на Доган, щото Доган му дал генералски пагони.
22
разбира се,че има пари за охрана,НСО не му е нужна! Просто по този начин показва кой е на власт,кой раздава порциите и че никой не може да контролира турското мекере в България.
23
Като пиле ще го отстрелят ако няма охрана,
24
А Местан се кри в турското посолство когато му махнаха охраната, след като Доган го натири. И вярно е @22 това показва кой разпределя порциите все още ама се съмнявам да е Доган. Той си е имал водещ офицер от ДС. Офицерът на ДС се е отчитал на началника си. Началникът на службата, чиито шофьор е бил бащата на цвъцко се е отчитал директно на Първия, чиито бодигард е бил Бойко и така кръгът се затваря. Блажени са верующите в светлото комунистическо, пардон капиталистическо бъдеще.
25
Нема да позволим и косъм да падне от бат ДОГАН.....ДОГАН е една икона на прехода в БЪЛГАРИЯ....той е знаеш и можеш,умен и интелигентен,политик и държавник с топкиииии....БГ народ трябва да благодари на ДОГАН за мирния преход.....долу долу долу кресливите и уж психично болния вицепремиер......
26
А, периодично ,нещо за пенсии?За заплати!?
27
Сетила се Мара да се побара, ама не е ли късничко? Май е точно навреме, предизборно.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 18657
архив

Една блондинка стои с увиснала глава над печката. Приятелката и я пита:
- Муцка, защо стоиш така?
А тя отговорила:
- Защото учителят ми каза да си опичам акъла!

няма нови новини
Днес: 171
hot
най-четени новини в момента
сега
3406
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Патриотите доволни след срещата с Цацаров - обединили се около няколко точки за КПКОНПИ (ОБНОВЕНА/НА ЖИВО)
x
Астролог разчете звездите на Ерос: Денят е посветен на любовта и секса
x