Вход
София
Времето в София 13 o C

ПЪРВО В ПИК: "Галъп" с горещи данни за евроизборите! БСП излезе пред ГЕРБ

ПЪРВО В ПИК: "Галъп" с горещи данни за евроизборите! БСП излезе пред ГЕРБ

на 19.04.2019
88427
55
ПЪРВО В ПИК: "Галъп" с горещи данни за евроизборите! БСП излезе пред ГЕРБ
Автор: ПИК
19.04.2019
55
88427

Ефектът на скандалите и разкритията от последните седмици води до разколебаване на електората на ГЕРБ. Това на практика изравнява позициите на БСП и ГЕРБ и дава дори моментна по-изгодна позиция за левицата. ДПС остава константа, а в патриотичното пространство изпъква ВМРО.

Сред онези, които заявяват, че ще гласуват със сигурност, 32,1% твърдят, че ще гласуват за БСП, 31% - за ГЕРБ и СДС, а 11,1% - за ДПС. След тях, близо до бариерата от 5,88% е още ВМРО с 5%. Следват „Демократична България“ с 4,5% и „Воля“ – с 3,5%, „Атака“ – с 1,9%, АБВ („Коалиция за България“) – с 1,5%, НФСБ с 1,4%, „Възраждане“ и „България на гражданите“ с по процент, и близо 4% други. 2,2% заявяват, че ще гласуват с „Не подкрепям никого“.    

Заявяващите, че ще гласуват със сигурност, са 34% от всички; че по-скоро ще гласуват – 28%; че по-скоро няма да гласуват – 12%; че със сигурност няма да гласуват – 18%, а 8% не знаят или не могат да отговорят. Отговорите, разбира се, са декларативни и дават единствено ориентировъчна картина.

Данните са от ежемесечното независимо националнопредставително изследване лице в лице на „Галъп интернешънъл“, част от популярния Политически и икономически индекс на „Галъп интернешънъл“. Теренът на изследването е между 5 и 11 април, проведено е сред 1015 пълнолетни българи в цялата страна, с двустепенна гнездова извадка на случаен принцип, представителна за пълнолетното населетие (общо около 5.5 млн. постоянно пребиваващи с право на глас). Максималното възможно отклонение е ±3.5% при 50%-ови дялове. На респондентите бе зададен въпрос с изчерпателна шоукарта „Ако изборите за Европейски парламент се проведат сега и на тях се явят следните партии и коалиции, за коя от тях бихте гласували?“, както и поредица контролни въпроси. Данните са моментна снимка на декларативните нагласи и няма как да са прогноза за изборен резултат.

Сподели:
Напиши коментар »
(55)
1
Ами да ни е честит новия стар "спасител" ! Май май доста се разглезихме и пак ще лапнем дръвцето !
2
Togava si promenete diagramata po dolu.
3
АМИ ЧЕСТИТО СУДЖУЦИ !!! ТРЕНД дава същите резултати !!! Най после си затворете зотките и спрете да ставате смешни с идиотските си писания !!!
4
Не харесвам особено Бойко и ГЕРБ, но те нямат алтернатива, поне за сега. Кой друг се е борил толкова срещу престъпността? ============== 1. Да се публикува под новини за Премиера и ГЕРБ 2. Публикацията да е по-скоро неутрална, без гръмки хвалби, за да не се набива на очи 3. Да не се пише против конкурентни политически сили 4. За харесванията на публикацията ползвайте предоставеният ви ВПН клиент.
5
Тихо лапай и лягай или оди за риба или пък изобщо не му мисли само го лапни.
6
Аз не вярвам, че българите ще си направят поредното харакири и ще върнат отново БСП на власт!
7
Боли ме фара !
8
Нинова и Ленчето вече могат да празнуват. А на българите ще пожелая да си скрият добре парите, че ако комунягите дойдат, пак ще им ги приберат
9
агенциите взеха да отчитат циганския вот! Макар и без да получа лев, отдааавна казах, че БСП ще спечели!
10
Ма4каи Корни.
11
САМО ДЕБИЛИ И ОЛИГОФРЕНИ. ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР НИ ОБЛЪЧВАТ ПО БТВ И НОВ ТВ С ЛЪЖЛИВИ НОВИНИ. СТЯГАЙ СЕ ЗА БОЙ БЪЛГАРИНО ЗАЩОТО КОМУНЯГИТЕ ПАК СА СЕ ЗАСИЛИЛИ КЪМ ВЛАСТТА.
12
Това са платени коментари от Америка за България, Свободна Европа и Дойче веле. Тази кампания против Герп е част от пълзящия преврат. Борисов вече посочи правилните личности от листата на Герп.
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
БСП И ЛИСТАТА ИМ СА ОТ ЧЕСТНИ И ДОСТОЙНИ ХОРА! ТЕ ЩЕ СЕ БОРЯТ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ КАКТО СЕ БОРИХА И В СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ, БЕЗ НИКАКВИ ОТСТЪПКИ! БСП ЩЕ ПРЕВЪРНЕ БЛАГОДЕНСТВИЕТО В СПОМЕН ЗА ХУБАВИТЕ ВРЕМЕНА ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ!
15
Никой gerber не може да запуши устата на правдата. Рано или късно тя излиза на яве. Смърт на фашизма, свобода на народа. В истинската демокрация властта идва от суверена – народа. Мислете
16
Колко Ви платиха превазираторите .Имат пари от техноимпекс и вземете качете още проценти нагоре .Колко сте смешни и нещастни .
17
Електоралната подкрепа на европейските избори за ГЕРБ и БСП е почти изравнена. В действителност, дали ще те крадат правоверните комунисти от ГЕРБ или правоверните комунисти от БСП, няма никаква разлика. Комунистът, освен да краде, друго не знае. Но народа пак ще гласува за тях, защото му харесва да го управляват и крадат комунисти, тикви, милиционери, физкултурници, мутри, агенти на ДС, кратуни, румянки, бъчваровки, калинки, теменужки, кристалинки, куневици, десита, цецки, жабляновци, цацари, лилянки, порожановци, габриелки, манделки, сарафовци, мотики, празни лейки, пламенгеоргиевци, и др. правоверни, които да си живеят на ползу роду в суперлукс апартаменти (вкл. мезонени и тризонети) в центъра на София с площ по 200 - 300 кв. м. с гаражи с частни асансьори и панорамни тераси с парни сауни и джакузита, при това на цени в пъти по-ниски от пазарните.
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
Щом червеният отпадък А. Райчев от Галъп дава само един процент преднина на червените отпадъци - смятайте, че ГЕРБ има 10% преднина! ;)
20
Евроснахите Майдел и Габриел се отказаха от българските си имена, задомиха се в Брюксел и се превърнаха в бездушни чиновнички, пет пари не даващи за България. А до тях сега се нареди и Лиляна Павлова (внучка на партизанина и член на ЦК на БКП Георги Павлов), още една номенклатурна чиновничка, която трябва да бъде устроена на добре платена служба. Г-н Цветан Цветанов (милиционер-физкултурник), г-жа Цецка Цачева (член на БКП от 1978 г.), г-н Борислав Сарафов (участник в „прожекцията" за журналисти на тефтерчето на Филип Златанов, където буквите Д.П. бяха преправени от прокуратурата на „10", но от това нищо не последва), г-н Пламен Георгиев (с милиционерско училище от Симеоново) и някои други пък се уредиха с огромни суперлукс апартаменти на престижни места в София. А на тези, които им гласуват и за тях има по нещо - да се радват от старите си панелки на видимите финансови и апартаментни успехи на висшето партийно и държавно ръководство.
21
абсолютни лъжи, това ще им послужина бсп да обявят че изборите са фалшифицирани след като ги загубят на 26 май
22
Партията на мафията в България БСП ако дойде на власт,какво става.Та те сега клановете в БСП-то заради едно европейско депутатско място ще се изколят,образно казано,а какво ли ще стане като се разделят министерските постове и висшите чиновнически длъжности.А,някой се провикна,ами народа.Народът служи само за отровно облъчване преди избори и по време на избори.След изборите,народа кучетата да ги ядат.
23
https://blitz.bg/obshtestvo/dshcherite-na-andrey-raychev-lapnakha-38-miliona_news123817.html?fbclid=IwAR3Aa-is4p8mqoTiX2hYhBuznAhVJULE0VYcRqZTLh_j7btajN7Dd-KTVVM
24
25
това изследване изглежда като ЗАПЛАХА за България - ако не слушкаме ще ни чучнат Корнелия да ни оправи.
26
Да не получи някакво мозъчно затъмнение бе маймун ???
27
сън в лятна нощ,мечтаите черверунгели,това ще ви остане!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
28
Heдялко да го направи, този път пред входната врата на БНР. Хора за толкова има в редакцията на ПИК.
29
БСП крадяли а 10 г кой ни краде?Сегс като изхвърлят ГЕРБ и то не ние а от вън че и тях окрадиха следващите да им е обеца.
30
БСП крадяли а 10 г кой ни краде?Сегс като изхвърлят ГЕРБ и то не ние а от вън че и тях окрадиха следващите да им е обеца.
31
Тренд, Галъп, ЕП, едни и същи резултати. Лошо. Ще ядем xyя на 26 май вечерта.
32
Колко Ви патиха БСП и техноимпекс .КОЛКО СТЕ НЕЩАСТНИ ГАЛАП СОЦИОЛОЗИ .Колко и да подскачате сте гнусни .Мислите ,че ще Ви повярваме
33
За сетен път се убеждавам ,че ганьо има акъл колкото маришка каракуда.Той не помни 3те долара пенсии,празните магазини,купоните .Ганьо си вЕрва на гръмки обещания и си мечтае за светло бъдеще ,ама е така да го дочака по гръб,на дивана.
34
А. Райчев , Кънчо и Червен Кольо от 2009г. постоянно пишат преди избори ,че БСП води и аха да спечелят изборите. И не са познали нито веднъж. Защото направо си пишат каквото им дойде на акъла. За тези тридесетина година така и не чух за човек ,който да е участвувал в тяхно проучване.....
35
Бегайте!Гладните комунисти идват!Те са свикнали държавата да е тяхна!
36
Толкова си могат СОЦИОЛОЗИТЕ НА ПОВИКВАНЕ толкова и показват.Кой вярва на милионерите Райчев,Кънчо Стойчев,червен Кольо и още много други регистрирани социологически фирми на един и същ адрес,защото аз мисля изнесеното е стакмистика ,за да приберат парите на БСП.
37
Браво Райчев заслужи си парите и ти червен Кольо,един месец преди изборите измерихте нагласите-сега да се оправя Нинова с провала си за всичко е виновна тя нали-Що не даде -3%повече на БСПто-така както се казва в българската поговорка и агнето цяло и вълкът сит-ейй маймуно сега когато ГЕРБ бие а то е сигурно и ти и червен Кольо ще запеете в глас-тя не ни послуша,Нинова се провали сама,ние казахме за Станишев а тя не ни послуша и т.н.
38
80% дебили. Това възможно ли е?
39
80% дебили. Това възможно ли е?
40
Не товарищ ИМА и той се казва Бойко така ще се изсере,че не само голямата ти уста ще затрупа но и Дезинфекцитания свинарник барабар със пещерата на али баба и ще настъпи дълго очаквания мир и няма да има стачкуващи комунисти защото ще са командировка във Сибир дано билета ви Е еднопосочен......А за този коментар заслужаваш Народна пенсия но Къде ще я получаваш като във Русия е забранена Комунистическата партия о то отдавна и пък и има ''Ревизия'' на интернета.......????
41
Бсп едвали ще провлече много повече гласоподаватели от нормалното. Но десните и вмро може да се облажат за сметка на герб.
42
да не вземете да се отпуснете и да си кажете "щом печелят, няма да ходя на избори"! Избори до дупка, ей! И всички на избори! Иначе няма да давам линкове, че този си е криптирал страницата и малко хора знаят как да я запишат , а после как да я отворят. Затова влезте в ютюб и в търсачката му изпишете името на собственика и до него вестника му. Леле! Този един път не казва едно и също. И най честно си признава, че пишел субективно, а не обективно. На въпрос защо обръща палачинката отговаря "кой ти помни статиите - те отиват в архив". И хич не се притеснява да каже, че успял да си изтегли 4-5 милиона от ктб. Ама бил и загубил. Откъде тези милиони, бе?! А днес до една всички агенции отбелязват разликата в процентите. До една! И никакво отпускане! На избори! И да знаете още скандали ще има до 26-ти, колкото и тук да се отклонява вниманието с измислени скандали и откровени лъжи. Ще се включат и дежурните плювачи, но този път номерът няма да мине.
43
отговор на коментар
Харакири НЕ ! Но и ГЕРБ НЕ!
44
До 46.През последните 10 години ГЕРБ са били на власт по малко от 8години. Забравяте Орешарски и служебните правителства
45
Галъп не беше ли на червения социолог милионер на повикване Андрей Райчев!!?? Вярвайте му, после Импексовата Барсала пак ще си скуби косата!!
46
ЗАПИТАНИ ЗА КОЙ ЩЕ ГЛАСУВАТЕ 46%ОТГОВАРЯТ ЗА ГЕРБ И 23%ЗА БСП-НО ПРИ ДРУГАРЯ РАЙЧЕВ 1000 ЗАПИТАНИ ОТГОВАРЯТ ЧЕ СА ЗА БСП-сега въпроса е на кой звани Райчев?????
47
За 8 години ГЕП откраднаха з пъти повече отколкото БКП-ейците за 45 години. ГЕП са по -качествени БКП-ейци от БСП.
48
ЯВНО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД СА ПРЕСТЪПНИЦИ И ТЕРОРИСТИ, ЩОМ ПОЛОВИНАТА МОГАТ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ПРЕСТЪПНАТА, ТЕРОРИСТИЧНА МАФИОТСКА ОРГАНИЗАЦИЯ БКП-БСП. НЯМА НАДЕЖДА ЗА БЪЛГАРИЯ.
49
Не им се хващайте на въдицата. И социолозите са лицензирани мошеници. Сега е момента да изкарат някакви пари. Проучванията им се обосновават на по-доброто заплащане. А който иска да им вярва. Всичко се решава в деня на изборите.Споко, Видьов ден наближава.
50
Мдааааа мно лошо Шайката е у КИРЕЧА......Бокоооо бегай бате бегай иде ГЕН БОНЕВ,а след него иде РУМЪНКАТА.......мрете мръсни шайкаджии
52
ГАЛЪП, БНТ, НОВА , БТВ ПОСТОЯННО НИ ЗАЛИВАТ С ФАЛШИВИ ПРОУЧВАНИЯ И ФАЛШИВИ НОВИНИ. БСП СЕ СГРОМОЛЯСА НА НАЙ-ВИСОКО НИВО, НИКОГА НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ ПОВЕЧЕ ИЗБОРИ. БСП Е ПРОПАДНАЛА , КОРУМПИРАНА И ПРЕСТЪПНА ГРУПА ОТ ХОРА,КОИТО СИ ПОЗВОЛЯВАТ ДЕ НЕ ХОДЯТ НА РАБОТА , ДА ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ И ВСЯКАКВИ ОБЛАГИ КАТО НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ, ЗА КОЕТО ИМ ПЛАЩАМЕ НИЕ НАРОДА. АКО ЕДИН ОТ НАС , ОТ ХОРАТА ОТ НАРОДА ,СИ ПОЗВОЛИ ДА НЕ ОТИДЕ НА РАБОТА ВЕДНАГА ЩЕ БЪДЕ УВОЛНЕН ДИСЦИПЛИНАРНО.! А ТЕ НАГЛИТЕ БСП И СРАМА НЯМАТ ! ВЕДНАГА ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ ОТ БСП ДА БЪДАТ УВОЛНЕНИ ДИСЦИПЛИНАРНО ОТ РАБОТОДАТЕЛЯ СИ -НАРОДА!
53
Не бързай моме за китка
54
Шайката ГЕрП трябва да си плати за престъпленията и кражбите. 2019 е годината на ИСТИНАТА и СПРАВЕДЛИВОСТТА и Съдбата е на страната на малките хора, на честните, справедливите и морални Личности, а не на Крадливите, Лъжливите и Престъпни Индивиди от Групировката_Шайка герб.
55
Ми да ви е честито дебели, като сте късопаметен ,гласувайте за тях.Вече имате 52 милиарда спестявания в банките,защо другарите да не ви спретнат поредното КТБ или още по лошо 1997 год. Нали г-н Гечев е кандидат за евродепутат.Наистина правилно БСП ви смятат за дебели и ви манипулират както си искат.Партията на милионерите и олигарсите ще ви предложи светло бъдеще.Наивници....
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
преди 31 минути
Петролът се срина
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате на евроизборите?
Общо гласували: 17771
архив

Телефонът в туроператорска агенция звъни:
- Добър ден, за Египет продавате ли билети?
- Разбира се.
- А за кои курорти?
- Хургада, Шарм-ал-шейх, Таба, Нувейба...
- Точно така, Нувейба става!
- Кога се каните да летите?
- Да летя ли? Не бе, решавам кръстословица.

няма нови новини
Днес: 225
hot
най-четени новини в момента
сега
2597
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Бойко Борисов със силни думи пред Вебер и актива на ЕНП в Мюнхен, евролидери му станаха на крака (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
x
Учени от СЗО разкриха трите най-здравословни диети
x