Вход
София
Времето в София 14 o C

ПЪРВО В ПИК: Генерал от ГРУ и РУМНО в комитета на Мая Манолова (ДОКУМЕНТИ)

ПЪРВО В ПИК: Генерал от ГРУ и РУМНО в комитета на Мая Манолова (ДОКУМЕНТИ)

на 05.09.2019
120889
53
ПЪРВО В ПИК: Генерал от ГРУ и РУМНО в комитета на Мая Манолова (ДОКУМЕНТИ)
Автор: ПИК
05.09.2019
53
120889

Скандалните разкрития около Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова за кмет на София, продължават с пълна сила. Още вчера един се отказа и обяви, че никога не е давал подкрепата си. Адвокатка, която днес бурно я защитава пък, преди време я е обявила за банкова застъпничка и негодна за омбудсман.

Най-новото разкритие е не по-малко скандално - че в комитета й влизат и хора от съветското ГРУ. Затова съобщава политологът Антон Тодоров, който разкрива самоличността на един от комунистическите военни шпиони, който е ключов фактор в комитата на Манолова.  

"Сигурен съм, че никому не е направило впечатление присъствието в Инициативния комитет на Галевица на някогашния кадрови офицер от комунистическото разузнаване РУМНО Валентин Цанков. За тази негова битност преди 10 ноември 1989 г. няма и сричка в биографията му, която е публикувана в официалния справочник на ИК на Манолова", пише Тодоров. 

От документите, които прилага става ясно, че Валентин Цанков е роден в Пловдив на 25 август 1956 г. Баща му е бил член на РМС преди 9 септември, осъждан е за дейност срещу държавата, т.е. за шумкарство и просъветски тероризъм. След 9 септември е признат за АБПФК. Полковник от комунистическата армия. Валентин Цанков е на работа в РУ-ГЩ /РУМНО/ от септември 1982 г. и веднага е изпратен на 10-месечен курс във Военно-дипломатическата академия на ГРУ на Съветската армия. Ето, прилагам и официалната му характеристика, с която завършва школата на ГРУ.

Член е на БКП от 1975 г. В края на 8-те години е изпратен по предложение на Атанас Семерджиев на задгранична /шпионска/ работа срещу натовска Гърция. Скоро след пристигането си прави пътно-транспортно произшествие, гръцкият гражданин, на когото потрошава колата го бие с юмруци на улицата, а след като пристигат и полицаи, на практика Цанков се саморазконспирира и е върнат в България. 

"Когато Ангел Найденов беше военен министър в правителството на Орешарски, Валентин Цанков беше негов най-близък съветник. За това решение на Найденов дали има и други мотиви, освен това че се познава от години със съпругата на Цанков, която също като него е от Димитровград? Въпросът е риторичен, понякога най-заклетите бесепарски "натовци" се оказват скрити лимонки на рашките", пише още Тодоров.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34282
архив

В почивен дом мъж се запознал с дама. Първата вечер той погалил ръката ѝ. На втората я погалил по лакътя. Жената се ядосала и му викнала: – Вие да не мислите, че съм за един месец тук?!

x
ПЪРВО В ПИК TV: Томислав Дончев захапа Радев: Иска мерки и му ги даваме - какво предизборно има в помощта за хората в кризата?! Уж не харесва какво правим, а после казва, че е правилно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Ето кои са трите най-големи красавици сред зодиите
x