ПЪРВО В ПИК! Гешев поиска имунитета на Руди Гела

АВТОРСКИ НОВИНИ

ПЪРВО В ПИК! Гешев поиска имунитета на Руди Гела

94256
на 24.04.2023
ПЪРВО В ПИК! Гешев поиска имунитета на Руди Гела
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител Радостин Василев по предложение на Софийска градска прокуратура (СГП), съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

препоръчано

Така се потвърждава новината на ПИК от миналата седмица, че Василев попада под ударите на държавното обвинение.

В предложението на наблюдаващия прокурор от СГП се посочва, че събраните доказателства са достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на Радостин Василев за престъпление по чл. 143, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК - – за това, че през м. юни 2022 г. чрез заплашване Р.В. e направил опит да принуди народен представител противно на волята и убежденията му да напусне парламентарна група, както и Народното събрание.

С решение на ЦИК от 06.04.2023 г. Радостин Василев е обявен за народен представител и след полагането на клетва на 12.04.2023 г. се явява лице с имунитет.

Съгласно разпоредбата на чл. 70 от Конституцията на Република България и съгласно чл. 135, ал. 3, вр. с ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание възбуждането на наказателното преследване срещу народен представител е възможно само с разрешение на Народното събрание или при писмено съгласие на Радостин Василев.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК