ПЪРВО В ПИК: Гешев проговори за акцията срещу боклука на Бобокови и показа СНИМКИ - виждат се отпадъци от "Монбат"

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ПЪРВО В ПИК: Гешев проговори за акцията срещу боклука на Бобокови и показа СНИМКИ - виждат се отпадъци от "Монбат"

105425
на 01.07.2020
ПЪРВО В ПИК: Гешев проговори за акцията срещу боклука на Бобокови и показа СНИМКИ - виждат се отпадъци от Монбат
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Главният прокурор Иван Гешев коментира стартиралата акция днес край Червен бряг, където бяха открити над 30 тона опасен боклук. 

препоръчано

"Наскоро един политик заяви, че бизнесът напускал България. Ако тези „бизнесмени“ са хората, които тровят земята и въздуха на нашите деца, да заминават, само че преди това ще направим всичко възможно, да бъдат осъдени. Няма да допусна страната ни да бъде сметище! #ЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ!", написа Гешев в профила си в туитър. 

Той публикува и снимки на изхвърлените отпадъци, а от тях се вижда и логото на фирма "Монбат" на обвиняемите братя Пламен и Атанас Бобокови. 

Припомняме, че преди две седмици стана ясно, че площадката на бившето ТКЗС е ползвана за незаконно депониране на отпадъци и се установи, че е възможно част от тях да са заровени.

На място все още са наблюдаващите прокурор по разследването, по което са обвиняеми бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков и бизнесмените братя Бобокови, той като има данни, че незаконно заровените отпадъци може да свързани с фирми на бизнесмените и с незаконната дейност на уличените като участници в Организирана престъпна група. 

Открити са малки пластмасови гранули, вероятно от акумулатори, но към този момент експертите не се наемат да кажат чия е страната им на произход. Експерти взимат и проби за радиактивност от почвите в района.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за съботния ден: Успехът е с Овните, добри приходи за Козирозите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за съботния ден: Успехът е с Овните, добри приходи за Козирозите
ПИК TV x
Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО) Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО)
ново
Днес: 51
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК