ПЪРВО В ПИК! Голям протест срещу кмет на "Спаси София" - софиянци му искат оставката, блокираха бул. "Сливница" (СНИМКИ/ВИДЕО)

Акценти

ПЪРВО В ПИК! Голям протест срещу кмет на "Спаси София" - софиянци му искат оставката, блокираха бул. "Сливница" (СНИМКИ/ВИДЕО)

203901
на 08.02.2024
ПЪРВО В ПИК! Голям протест срещу кмет на Спаси София - софиянци му искат оставката, блокираха бул. Сливница (СНИМКИ/ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Тук можеш да откриеш игрите на efbet, в които се крие Extra Bonus (18+)

Граждани от район “Илинден” излязоха тази вечер на втори протест с искане на оставката на кмета Емил Бранчевски. По думите им, откакто е на поста си, повече от три месеца, той не е виждан на работа и липсва комуникация с него.

препоръчано

Бранчевски е кадър на партията на Борис Бонев "Спаси София".

Жителите на района направиха шествие от сградата на районната администрация на „Илинден“, ще преминат през пл. „Степан Радич“, през ул. „Кукуш“, за да стигнат до входа на Западен парк на бул. „Сливница“.

Последва и блокада на кръстовището на бул. „Сливница“ и ул. „Кукуш“.

Надежда Дойчева – един от активните жителите в района и администратор на Фейсбук групата на „Илинден“ обясни, че чашата е преляла след нецензурни обръщения на кмета към гражданите.

"Те бяха част от цялата ситуация. Основният проблем е, че хората искаха да запишат часове и да бъдат приети в приемното му време, което е обявено на сайта, но това не се случваше, защото той отсъства. Попитахме институциите защо отсъства, представил ли е съответните документи. Поискахме по законовия път достъп до обществена информация и такива документи той не е предоставил. Има няколко дни, за които е пускал платени и неплатени отпуски, но те не отговарят на това, което той отсъства в рамките на два месеца“, обясни Дойчева.
Тя добави, че гражданите са против и назначаването на хора, „които не отговарят законово за позициите, които трябва да заемат“. След първия протест, който се състоя на 2 февруари, зам.-кметът на района Радослав Колев, се оттегли от поста си.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 март - емоцията пречи на Овните, всичко започнато носи успех на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 март - емоцията пречи на Овните, всичко започнато носи успех на Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Въпреки напъните на сглобката да изчегърта празника - не се гаси туй, що не гасне: На 3 март Русия ни освободи от турско робство! (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Въпреки напъните на сглобката да изчегърта празника - не се гаси туй, що не гасне: На 3 март Русия ни освободи от турско робство! (ВИДЕО)
ново
Днес: 91
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК