ПЪРВО В ПИК! Делян Добрев и Росен Желязков размазаха с аргументи Денков и компания в тв дебат. "Промяната" е категорична, че разговори с Пеевски няма да има и е абсурд премиерът да е Борисов (ОБНОВЕНА)

Епицентър

ПЪРВО В ПИК! Делян Добрев и Росен Желязков размазаха с аргументи Денков и компания в тв дебат. "Промяната" е категорична, че разговори с Пеевски няма да има и е абсурд премиерът да е Борисов (ОБНОВЕНА)

256253
преди 5 часа
ПЪРВО В ПИК! Делян Добрев и Росен Желязков размазаха с аргументи Денков и компания в тв дебат. Промяната е категорична, че разговори с Пеевски няма да има и е абсурд премиерът да е Борисов (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Делян Добрев и Росен Желязков размазмазаха с аргументи Денков и компания в тв дебат. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви вече, че държи на къс пас острието си Делян Добрев, защото иска да е умерен в тезите и да не позволи на колегата си да "убие" опониращите им в студиото на Би Ти Ви променкаджии Николай Денков и Кристина Петкова.

препоръчано

Тази си тактика и поведение Борисов анонсира още снощи на предизборна среща със симпатизанти и избиратели във Варна.

Който гледа назад, много е вероятно да се спъне напред, вече сме на прага на 51-то Народно събрание, не трябва да се взираме в дефектите на другия, обясни неслучването на ротацията Желязков. Подценени според него са били взаимоотношенията, не е имало и разписано споразумение.

Според Денков ротацията не се е случила заради борбата с корупцията. Грешките според Денков са били в комуникацията и в неразписаните ангажименти. Политическа отговорност ППДБ е понесло и затова резултатите им падат, каза още Денков.

Грешка беше самата сглобка, изражението е 18 милиарда дефицит, да си припомним за цената на бензина, влезе остро в дебата Делян Добрев, като цитира още факти. 

Предизборната кампания ще приключи, още в понеделник трябва да мислим за конкретните стъпки. Ако ГЕРБ е първа политическа сила, ще очакваме подкрепа от вторите ППДБ, това показва социологията. Клетви, че няма да се подкрепи първият мандат са грешни. Очакваме обединение около евроценостите и законодателство, което да го случва. Ако не ни достигат гласовете, ще мислим заедно кой да е третият. Иначе ще се опитаме да направим правителство на малцинството, декларира Желязков.

Темата за равноотдалечен премиер трябва да стане равноприближен премиер, поясни Желязков.

Денков продължи с трафарети за политики за гражданите, програмен документ бил нужен, за да започнат да преговарят. Логиката на демокрацията не била да бъде подкрепен първият. Политическа подкрепа се получавала в преговори, включително за името на премиера. Това не можело да става в затворени стаи.

Има хора с профил за премиер, няма да ги кажем сега, всеки може да предложи такива хора, това е анонс към всички, но без Пеевски, каза Денков.

Ако вие сте победител, ще ви подкрепим, ако ние победим, очакваме вие да ни подкрепите, каза Желязков, но Денков му отвърна, че това е грешна постановка. Неприемливо било Борисов да е премиер.

Отново се готви ляво и популистко правителство с уклон към Путин, което ще се скрие зад равноотдалечен премиер. Аритметиката води към "Възраждане", анализира риториката на Денков Делян Добрев. Уж сте лява партия, а подкрепяте левите бюджети на Асен Василев, каза още той, визирайки ДБ. Добрев допусна, че за ролята на равноотдалечен премиер се готви банкерът Левон Хампарцумян.

В понеделник темата ще е какво е отношението на ППДБ към "Възраждане", които се опитаха да свалят Рая Назарян в едно подземие, каза Желязков.

С "Възраждане няма да участваме в преговори за правителство, декларира Денков, а Желязков отново повтори опцията за правителство на малцинството с плаващи мнозинства.

Ако бяхте направили ротацията с вашия министър-председател, нямаше да водим този разговор, натърти Денков, като нападна, че ГЕРБ са излъгали целия български народ.

Имаме виждане за коалиционно споразумение към ППДБ, каза Желязков в отговор на въпрос дали "Възраждане" и Пеевски ще са червени линии. Защо не предложите сега името на кандидат-премиера, попита Желязков. Според него, ако ГЕРБ има 80 плюс, Борисов ще е премиер.

Ако предложите Борисов, преговорите ще са невъзможни, категоричен е Денков.

С Пеевски си пишехте есемеси, а всички идвахте в кабинета на Борисов, припомни Желязков, като предупреди да не се вменяват психополитически комплекси на ГЕРБ към личността на Пеевски. 

Делян Добрев разказа от задкулисието как е бил помолен от Пеевски преди година по телефона да отиде в кабинета му, а там са били само Пеевски и Асен Василев, които са говорили за енергетиката. 

Желязков обвини Денков и Кристина Петкова, че спекулират и четат законите преднамерено, като го превръщат във фактически и правен тюрлюгювеч. Това е говорене за Хари Потър, без да се споменава Волдемор, обясни образно тази реторика Желязков, като помоли Денков да не се държи като обиден бивш премиер.

Делян Добрев изрази учудване дали ППДБ имат въобще някаква икономическа политика, защото ПП са леви, а ДБ - десни. Явно ДБ никой за нищо не ги питал.

Денков продължи да тропа с краче и да настоява за отговор дали ГЕРБ ще преговарят с Пеевски и "Възраждане", а Желязков повтори вече формулировката си за преговори от позицията на победител или правителство на малцинството. Тласкате България към осми избори, каза Желязков на обвинението на Денков, че им поставят ултиматуми.

Европа вярваше на Борисов и усвоявахме 99 процента от траншовете, сега се усвояват 5, каза Добрев срещу постановката, че е абсурдно и срамно Борисов да е премиер. Само 100 км е магистрала "Марица", даде пример Добрев.

Висш политически пилотаж е да правиш компромис, както го прави Борисов, когото арестувахте, каза Росен Желязков, като подчерта, че не се срамуват от лидера си. Според него разговорът за ППДБ е опит да нахъсват агитките си.

ГЕРБ е единствената останала дясна партия, категоричен е Делян Добрев. Нека хората да излязат и да гласуват, това ще даде отговори на всички въпроси, приключи дебата Росен Желязков.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Основателят на Сова Харис Васил Тончев с екшън анализ - колко партии влизат в парламента и какви са възможните коалиции (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Основателят на "Сова Харис" Васил Тончев с екшън анализ - колко партии влизат в парламента и какви са възможните коалиции (НА ЖИВО)
ново
Днес: 71
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК