ПЪРВО В ПИК: Искрен Веселинов посече Радев за гласуването по пощата: Фасадата на тази поредна атака срещу Изборния кодекс е Великобритания, но същността е Турция

Акценти

ПЪРВО В ПИК: Искрен Веселинов посече Радев за гласуването по пощата: Фасадата на тази поредна атака срещу Изборния кодекс е Великобритания, но същността е Турция

327594
на 12.01.2021
ПЪРВО В ПИК: Искрен Веселинов посече Радев за гласуването по пощата: Фасадата на тази поредна атака срещу Изборния кодекс е Великобритания, но същността е Турция
Автор:   ПИК

Заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов реагира остро срещу идеята лансирана от Румен Радев, българите в чужбина да могат да гласуват по пощата. Както медията ни съобщи, обитателят на "Дондуков" 2 си спретна онлайн връзка с няколко сънародници зад граница, които се оказаха всъщност членове и активисти на "ДеБъ". Именно по време на тези разговори, Радев го осени идеята да се увеличат секциите за гласуване извън границите ни, както и вотът да може са се упражнява по пощата. По време на срещата си с ГЕРБ днес, Радев повтори това си искане повече от 20 пъти и настоя този въпрос да бъде обсъден, защото иначе нашите сънародници, които са в карантинирани държави, нямало да могат да гласуват. 

препоръчано

Ето какво написа Веселинов по този повод: 

Вчерашния ден на риалити шоуто "консултации при президента" беше посветен на консултации не със "сънародниците ни" зад граница, както услужливо пригласят медиите, а с лица зад граница, които имат български паспорти. Съвсем методично, за пореден път бе представена идеята за дистанционно гласуване (този път по пощите) и за премахване на лимита от 35 секции в страните извън ЕС. Всичко това гарнирано с много сълзливи обяснения как трябва да се укрепва връзката с Родината и затова ограничения за гласуване не трябва да има.

Фасадата на тази поредна атака срещу Изборния кодекс е Великобритания, но същността е Турция. Защото, ако разделим, 17-те хиляди българи гласуващи на Албиона на 35 се получава число под 500 - т.е.една малка за България секция. "Желаещите" да гласуват в Турция обаче са винаги над 100 хиляди, а потенциално могат да достигнат дори 300. На тях ограничението, което Патриотите извоювахме през 2015 г. им пречи много, затова "патроните" им започнаха да извозват "избиратратели" през границата с автобуси. Сега със страха от ковид, това може да не им се получи. Не е чудно, че т.нар.ни "сънародници" в Турция държат само на гласуването като "връзка с България”.

Никой не е чул там масово да се изучава български език например, да се създават училища, читалища, да се изучават народните ни традиции. Не! Ясно е, че тяхното намерение е просто да прокарват турското влияние в България, влиянието на Ердоган.

Преди 4 години Обединени патриоти спряхме автобусите на границата и не позволихме в Българския Парламент да влезе още една турска етническа партия - ДОСТ. Днес няма да позволим никой да направи "подарък" от 10-15 депутата на новите-стари любимци на Султана - ДПС. Все едно ни е, защо иска да си купи тяхното благоволение.

Хубавите намерения за пред медиите са едно, национално отговорната позиция - друго! Това е личното ми послание към всички, които се заиграват с темата. Дано помнят, че са призвани да бъдат български държавници, а не валии, назначени от султана!

Сподели:
Бомба x
Какво искат жените в леглото Какво искат жените в леглото
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО)
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това