Първо в ПИК! Класическата гимназия се връща в кв. Модерно предградие

ЧАС ПИК

Първо в ПИК! Класическата гимназия се връща в кв. Модерно предградие

23943
на 14.11.2013
Първо в ПИК! Класическата гимназия се връща в кв. Модерно предградие

Родители сезират главния прокурор и министъра на културата за нарушения на директорката Мариела Папазова

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

След серия от скандали, които разтърсиха Националната гимназия за древни езици и култури - НГДЕК и за които ПИК пръв написа (виж в Още по темата), изглежда, че  учениците ще се завърнат в старата си, но вече напълно реновирана сграда на ул."Баба 16" в кв. Модерно предградие (на снимката).

препоръчано

Най-късно до понеделник ремонтираната сграда ще се сдобие с дълго чакания Акт 16. 

В момента, докато тече ремонтът,  учениците на НГДЕК учат в грохналата сграда на бившето 13-то ОУ до Женския пазар. Имаше призиви от директорката Мариела Папазова гимназията да остане там, защото е в центъра, вместо да се върне в своята сграда в далечния квартал.

Недоволни родители и ученици се вдигнаха на бунт миналата седмица срещу директорката Мариела Папазова и нейните системни нарушения през последните две години. След родителска среща, разярени родители сезираха фондация - "SVCCC- Foundation" ( Vietim support- Bulgaria), от чието име изпратиха оплакване до министъра на културата Петър Стоянович, принципал на НГДЕК, както и внесоха жалба до главния прокурор  Сотир Цацаров.

Те настояват за дисциплинарно уволнение на изпълняващата длъжността директор на НГДЕК Мариела Папазова. Тя е сестра на известния треньор по баскетбол Тити Папазов, който с присъщата си неукротима енергия се меси във вътрешните дела на елитната гимназия.

Ремонтът, извършен на сградата на училището в Модерно предградие е за 2.2 млн. лева, които са по европрограмата "Регионално развитие". Ако учуебните занятия не се върнат в същата сграда, а останат в бившето 13-то СОУ, както иска г-жа Папазова, Министерството на културата ще трябва да връща тези 2.2 млн. лева на ЕК.


Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 26
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК