ПЪРВО В ПИК: Комисия "Антимафия" започна разследване на имотната афера на Румен Радев - викат президента и Десислава Радева за апартаментите и конфликт на интереси (ДОКУМЕНТИ/СНИМКИ)

Политика

ПЪРВО В ПИК: Комисия "Антимафия" започна разследване на имотната афера на Румен Радев - викат президента и Десислава Радева за апартаментите и конфликт на интереси (ДОКУМЕНТИ/СНИМКИ)

271295
на 10.04.2019
ПЪРВО В ПИК: Комисия Антимафия започна разследване на имотната афера на Румен Радев - викат президента и Десислава Радева за апартаментите и конфликт на интереси (ДОКУМЕНТИ/СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Антикорупционната комисия КПКОНПИ е започнала разследване по сигнала за евтините апартаменти и конфликт на интереси на президента Румен Радев. Медията ни сезира по документи от имотните регистри и публикации разследващите органи от "Антимафия", които по закон трябва да проверяват имотите и произхода на парите на хората във властта (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Румен Радеви, настоящата му съпруга Десислава Радева и бившата - Гинка Кесякова, ще бъдат викани за сведения и обяснения от разследващите от антикорупционната комисия, разкриха пред ПИК юристи, запознати със закона за КПКОНПИ.

Президентът и сегашната му жена Десислава трябва да разкрият подробности за отношенията им като началник и подчинена по времето, когато тя е неправомерно назначена от Радев на два щата в качеството му на командир на Военно-въздушните сили. Ще им бъдат искани и сведения около проверките за плащан от ВВС наем на нейно жилище в София. 

По този повод разследващите от КОНПИ ще извършат и проверка за конфликт на интереси от страна на Румен Радев. Както и за евентуална злоупотреба със служебно положение по времето, когато е командир на ВВС, във връзка с факта, че е назначил неправомерно на два щата днешната си съпруга и тогавашна любовница Десислава Радева, чиито наем е плащан с държавни пари. Антикорупционният орган разполага и с всички налични по случаите документи, приложени от медията ни в сигнала. 

По повод закупуването на евтини апартаменти в София и Пловдив пък, ще отговарят пред антикорупционната комисия президентът и бившата му жена - банкерката Гинка, с която той е придобил първо ведомственото жилище от Министерство на отбраната в града под тепетата, а след това и имот в столицата, за който е видно от документите, че е платена по-ниска от пазарната цена, както и евентуалното спестяване на данъци.

Разследването на комисия "Антимафия" ще обхване и произхода на средствата, тъй като по време на сделката с жилище за 168 хил. лв. в София Радев е военен и трябва да се изясни, откъде се е сдобил с въпросната сума за жилище от 143 кв. м., за което е платил средно по около 600 евро на квадрат. 

Първо ПИК направи разкрития за двата евтини апартамента, купени от президента, като до момента той не е дал отговори за сделките. Затова медията ни сезира органът, който по закон трябва да разследва имотите и начина им на придобиване на хора във властта, както и произхода на средствата.

Припомняме, че президентът Румен Радев се уплаши от КПКОНПИ след разкритията за имотите му и отказа участие на разследващите в свикания от него консултативен съвет именно за борба с корупцията, като прати писмо да не идват в президентството.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ПО СКАНДАЛНАТА АФЕРА В ПИК! 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
Изловиха Асен Василев в голяма лъжа за агенция Митници (ВИДЕО) Изловиха Асен Василев в голяма лъжа за агенция "Митници" (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК