Вход
София
Времето в София 14 o C

ПЪРВО В ПИК: Комисия "Антимафия" с разкрития за декларацията на министър Порожанов

ПЪРВО В ПИК: Комисия "Антимафия" с разкрития за декларацията на министър Порожанов

на 10.05.2019
23725
4
ПЪРВО В ПИК: Комисия "Антимафия" с разкрития за декларацията на министър Порожанов
Автор: ПИК
10.05.2019
4
23725

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е публикувала на интернет портала си всички подадени декларации за имущество и интереси за 2018 г., на лица заемащи висши публични длъжности, включително и декларацията на Румен Андонов Порожанов - министър. Това съобщават от пресцентъра на антикорупционния орган.

Румен Порожанов, в подадената от него декларация, е включил информация за лице, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала. Декларирал е пред Комисията, и че не желае да бъде публикувана информация относно лицето, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала и относно имуществото и доходите на това лице, в съответствие с разпоредбата на чл. 37, ал. 7 от ЗПКОНПИ.

Публикуваната на интернет портала на Комисията информация напълно съответства на подадената от него декларация, тъй като на страница 2-ра задълженото лице изрично декларира, че не желае да бъде публикувана информация относно лицето, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала. Електронната система на регистъра, при публикуване на декларациите, автоматизирано заличава информацията, за която деклараторът е посочил, че не желае да бъде публикувана.

Комисията, на основание чл. 43, ал. 1 от ЗПКОНПИ, е извършила проверка на всички декларирани данни и обстоятелства от Румен Андонов Порожанов, включително и за лицето за което декларира, че се намира във фактическо съжителство на съпружески начала.

Проверката е приключила с доклад за несъответствие.

Сподели:
Напиши коментар »
(4)
1
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
2
Ако е сбъркал някъде сам да си реши оставка или не,за комунисти крадци оставки няма никога но ГЕРБ показва че който сгази лука зад гърба на Бойко си заминава!
3
Има несъответствие. Точка. Изводите са ясни.
4
ВЕДНАГА ОСТАВКА УВОЛНЕНИЕ И СЪД
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 11612
архив

Щастие - това е, когато имаш до себе си човек, по-интересен от интернет...

няма нови новини
Днес: 319
hot
най-четени новини в момента
сега
2046
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК TV: Избраха Урсула - първата жена председател на Европейската комисия
x
Храните, които водят до подпухването на лицето сутрин
x