Вход
София
Времето в София 8 o C

ПЪРВО В ПИК: Красен Кралев разби Румен Радев - президентът за пореден път проявил некомпетентност

ПЪРВО В ПИК: Красен Кралев разби Румен Радев - президентът за пореден път проявил некомпетентност

на 16.10.2019
90242
48
ПЪРВО В ПИК: Красен Кралев разби Румен Радев - президентът за пореден път проявил некомпетентност
Автор: ПИК
16.10.2019
48
90242

Министърът на спорта Красен Кралев отправи тежки критики по адрес на президента Румен Радев, който по-рано днес заяви, че спортът ни е огледало на държавата и че властта се меси в една независима институция, каквато е БФС.

По този повод Красен Кралев написа:

Президентът Румен Радев за пореден път прояви своята некомпетентност относно жизнено важни теми от обществения живот в страната ни. Трябва ли да разбираме от изказването му днес, че президентът подкрепя расистките прояви по трибуните, които влязоха в заглавията на световната преса и посрамиха България?

Означават ли думите му, че Румен Радев защитава извършителите на престъпления в спорта и по-конкретно корупционните практики при съдиите, каквито се разследват в момента?

Казва ли българският президент, че държавата в лицето на правителството и министър-председателя трябва да стои безучастно при получаването на данни за извършване на престъпления в дадена спортна организация?

Ще използвам възможността да запозная президента Радев с конкретни разпоредби от Устава на УЕФА и от българското законодателство, за да не се изказва неподготвен.

БФС е федерация като всяка друга лицензирана спортна федерация в България и се подчинява на законите и разпоредбите на българското законодателство.

Обърнете внимание на член 19 от Устава на УЕФА, господин президент, който определя кое е вмешателство. Вмешателство може да бъде само директното назначаване на президент на Българския футболен съюз или Изпълнителен комитет, дори и за определен кратък период, каквото в момента няма. Категорично-искането на оставка от страна на премиера и от министъра на спорта, представляващ органа, който лицензира всяка спортна федерация, не може да бъде считано за намеса в работата на Българския футболен съюз и не очаквам последици за страната ни по този въпрос.

Премиерът Борисов призова президентът на БФС да извърши морален акт с оглед на общественото недоволство заради незадоволителните резултати във футбола ни, заради расистките прояви по време на провелата се футболната среща с Англия и поради необратимите последици, довели до нарушаването на имиджа на страната ни като една от най- толерантните страни в света. Господин Михайлов има правото да се съобрази с този призив, или не.

След оставката на Борислав Михайлов БФС по демократичен начин ще избере президент и ръководни органи без вмешателството на държавата.

Подчертавам, че не трябва да оневиняваме дисциплинарната комисия на БФС, която носи огромна вина за случилото се на двубоя с Англия. Тъй като до момента няма нито едно наказание за расизъм в пълния му обем въпреки санкциите, които понасяме в Европа.

Аз ще се въздържа от по-нататъшни коментари и заключения по темата по няколко причини:

1. В петък предстои заседание на Изпълнителния комитет на БФС, на което трябва да бъдат взети изключително важни решения, свързани с бъдещето на федерацията.

2. В момента тече разследване на БФС по член 321, алинея 6 от Наказателния кодекс, която се отнася за "Престъпления против спорта", по-конкретно "корупционни престъпления", което касае дейността на съдийската комисия към БФС и нейния председател Йордан Сталев.

3. СДВР провежда специализирана операция по издирване на феновете, показали расистки жестове по време на мача България - Англия. До момента петима от тях вече са открити и задържани.

Призовавам Румен Радев да не използва българския спорт за политически атаки, особено когато не познава проблемите и спецификите в българското и международното законодателство в сферата на спорта. Нека да оставим специализираните органи да си свършат работата, да бъдат оповестени пред обществото конкретни данни и факти. Сигурен съм, че ако използваме неприятния случай от последните дни и успеем да изрежем тумора навреме ще постигнем оздравяването на българския футбол.

Сподели:
Напиши коментар »
(48)
1
Изкарай на показ имотните афери на масончето Кралев
2
Кратуна РадеФ ,,, вместо да се ОБЕДИНИ с Правителство и да ЗАКЛЕЙМИ Корумпираното БСФС = пияндето Боби ......... ФАТМАКА Злобен иска да “обедини“ всички ЗЛОБАРИ и БСПедерюнгели и Примитиви дето се “хранят“ с Злоба и Повърня !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
Може да го разбие единствено по килограми и далавери!!!
4
ПроЗ Фатмак и некомпетентност - винаги са вървели и вървят като едно цяло..
5
.....Радеф сега е зает ,,,мушнал си е Пипонестата глава в МАЗНИЯ ДзАдника на Кури ........ после ше продухва шлауха на бат Бойку ...... Готви са и ти да продухваш :)))
6
А кой се крепеше до пияния като кирка/талпа/казак Боби Михайлов в Белград? Радев ли? Или ти и Бомбо? Едно Котило сте. На Главанаците
7
Куту ги видеф тес двамцата гори на фотуту, са сетиф за коремнуту, дека Радаф гу напрай преди време... Пумислиф си зъ мумент Кралеф на лосто да прай куремну и йощ ни моа спръ дъ съ хила.
8
разбил президента Радев направо на ПУХ и ПРАХ ! Дори негови колеги разправят , че той никога не е включвал самолета на 5-та скорост , защото си е взел шофьорската книжка за каране на самолет с връзки..
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
ДЖОЛАН С БИРА И ДЕСА ДА ДУХА. БАСИ КЕФА. А НИЕ ЩЕ МУ ПЛАЩАМЕ ЗА ТОВА?
12
Айде акъл от ,,тимаджии,, не!Не знаем тяхната компетентност колко е? Но мутрите са си мури и това е!
13
Prezidenta im kaza istinata. Kakvo pravitelstvoto takav i futbola. Beh dobavil takav i boksa . Kakvo stana sas boksyorcheto.
14
Този глуппа Радев е много вещ по футбола но незнае от коя страна се рита топата. Като го виждат колко е зле хората да си правят сметката и за М. Манолова. И тя е безппартийна комуниска. С такива ора сме за никаде.
15
ИНПИЙЧМЪНТ ЗА СЕЛЯНИНА С КОЛЕЛОТО,КУКЕРА ОТ ХАСКОВСКО!ИНПИЙЧМЪНТ ЗА СЕЛЯНИНА С КОЛЕЛОТО,КУКЕРА ОТ ХАСКОВСКО!ИНПИЙЧМЪНТ ЗА СЕЛЯНИНА С КОЛЕЛОТО,КУКЕРА ОТ ХАСКОВСКО!
16
Г-н министър, кога се сетихте, че в БФС се вършат престъпления? Всички действия да момента бяха за "отчитане на дейност" - и назначаването на ген. В. Василев, и пприемането на закона за футболното хулиганство. Какво ви пречеше до сега да "вземете мерки" ? И едно не мога да си обясня - почти всички назначения се оказаха "калинки", но "правилни". Ето това е мисленето в ГЕРБ - като във вица - нас рани, но не им пука!
17
Кратучо Крал ев ,много си хард бе момче! Ле ле как ти сече пипето, как УМНО пишиш. Язък , че си толкова прост.
18
Бойко извади го да пръдна
19
ПЛЕВНЕЛИЕВ ОТДАВНА НЕ Е ПРЕЗИДЕНТ,НО СЕ ОПИТВА ЧОВЕКА ДА ДОКАРА ФОЛКСВАГЕН И СЕ ДРАЗНИ КАТО ОБИЖДАТ БЪЛГАРИЯ.... А РУМБАТА САМО ГЛЕДА ДА СТАНЕ ФАЛ И СЕ ИЗКАЗВА НЕПОДГОТВЕН... Г-Н ПРЕЗИДЕНТ ЗАТВОРНИЦИТЕ ЗНАЯТ ЗАКОНИТЕ ПО-ДОБРЕ ОТ ВАС.
20
Измислен министър, какви компетенции притежава? И той е един от многото калинки в правителството! Отвращение!
21
ТИМ-аджийския морж сега ли се сети за корупцията във футбола? А когато крепеше пияната Перука да не падне на подиума? А за хулиганите да каже Тиквун и МВР, от колко време си ги "отглеждат" тези групички?
22
К.К. е по голям идиот и простак от шефа си Б.Б.
23
Точно тая торба с екскременти трябва да разследват за престъпления срещу спорта! Къде дреме ГДБОП?
24
Ащколсун! Мистър Кралев компетентен и по футбол, и по политика, като всички българи. Пожелавам му да е все така компетентен, в. т. ч. в леглото, а Румен Радев да го броят все така "некомпетентен".
25
Няма нищо по-вярно от това, че състоянието на футбола е отражение на държавата. Иначе този номер на "шайката" да се разгреничават от самите себе си много пъти го гледахме вече.
26
Не аксиома, а направо бисер на философската мисъл. Кралев има ли чин от запаса?
27
Нигерия е била отстранена за подобен инцидент, а какво очаква Кралев ФИФА не я интересува. Тиквата пак сгази лука.
28
Какъвто е футболът, такава е и държавата ни-абсолютно точно.Министърът себе си не може да оправи, седнал да оправя спорта-на години, без семейство, вратът му по дебел от главата.Премиерът същата история.
29
като на куче от породата "шарпей" мяза на всичко друго, но не и на министър на спорта. Чудя се как Викито го допуска до себе си!?! Г-н Кралев, истината изречена от Президента много боли, нали? Жалък си!!!
30
Простено му е на КАУНЯ пак повърна червена помия от устата си,пак ще вкара някоя като баба му Дора в болница от чревно разстройство!
31
помниш ли как крепеше Перукан да не се пльосне на земята, когато се беше се нафиркал като казак? Защо още тогава не му поиска оставката?
32
червени тролски мърши да ревете с крокодилски сълзи за вашия ментелив пРецидент фатмак който пак се осра!
33
Кралев има звание редник - сигурно е бил в спортна рота ! Но както всички гербери - те са най - прави, защото партията така ги е научила .
34
В държавата на мутрите и корупцията няма как да е друго!!!
35
За пореден път фатмака показа своята компетентност равна на 000.за пореден път показа че е тъп,прост и злобен нещастен комплексар.
36
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
37
Абе Кралев, зашо не се скриеш? Всеки знае, че си далавераджия от класа. Вчера се целуваше с Боби и го крепеше като беше пиян, днес му се хвърляш. Президента е абсолютно прав, каквато е държавата такъв е и футбола. Защо се правят Кралев и Бойчо на ударени, подкрепяха Михайлов и се правеха, че не виждат и не знаят. Няма толкова корумпирана държава и така проядена от липса на морал и достойнство. За да изпаднем в това полижение, кой управлява последните 10 години? Това в тенисиста - футболист, моралист но с минало в СИК и милиярди по офшорни сметки. А парите са откраднати от Българския народ!
38
медиите насърчават глупостите на футболистите. а спортист се става трудно. не че са прости ама и футболен запалянко тези са още по прости :))))))) изобщо търсите някакво национално величие в простотията. търсете национално величие в духовни измерения, интелектуални, материални. вие ме занимавате кво направил еди кой футболист и запалянко :)))))))))
39
Когато Господ е раздавал АКЪЛ Руменчо Р. е бил на учение.,
40
Къде си дрОгарьо пРезидент да защитиш народа чийто държавен глава си Много си жалъкОПОЗИЦИОНЕР приказчик критикар на собствения ни народ към който принадлежим всички наричащ държавата ни блато самият той се изживява като ГОСПОД съдия на народа и държавата РИБата се вмирисва от главата президент Радев тоест от ваша милост опозиционерът който се бори срещу властта на държавата която оглавява СРАМ че имаме такъв президент ИМПИЙЧМЪНТ ЗА ПРЕЗИДЕНТА чужд резидент и ожт него да искаме защита никога не е способен тожй е чужд за българския народ
41
Проблемът е политически защото организаторите на хулиганите от София са тези които организираха мутрите бивши спортисти хората на бившето ДС и настоящи деятели в НПО та и в спортните клубове А младите наивни хулигани не се проявяват случайно на спортните и и протестните състезания и митинги Опозицията направлявана от вън си свърши работата перфектно опозори властта на България и българския народ пред света наричайки го РАСИСТ Чакаме властта да покаже политическите подбудители на този срамен ФАРС чрез изпълнителите
42
Дали някога ще каже нещо добро за държавата,на която е президент,дали някога ще я защити? Съмнително, защото той е резидент на чуждо разузнаване!!!
43
В случая фатмакът е прав и вие сами му подадохте топката. Трябва малко и да се мисли, а не само да се правиш на велик.
44
Мухахаха една дебела гнусна СВИНЯ ,която го крепеше на ПЕРУКАТА скача на ПРЕЗИДЕНТА избран от НАРОДА......да ви ПИКам на сурата шайкаджийски....ади ДЖА и ЗИГ ХАЙЛ от Фолксваген
45
Не му е работа на Радев да взима страна на престъпници,изяли и изпили милиони държавни пари за собствен кеф!Докараха футбола ни до степен на упадък,да ни обиждат,като боклуци и нещастници!Махане на цялото ръководство ,до един и съд за тези,които са крали от нас!
46
...много сте тъпи и елементарни ! Ако е вярна логика ви , че футбола е лош ,защото е лошо държавно управление ,я ми обяснете факта, че 94 -та година бяхме ЧЕТВЪРТА СВЕТОВНА ФУТБОЛНА сила , а това бе година в която държавата все повече и повече се сгромолясваше / 1$ = 3000 лв /, и месеци след това фалира ???!! Да поставяш реципрочност само между ЕДИН вид спорт и държавно управление е тежка форма на дебилност! Кой болен мозък реши , че футбола е КРИТЕРИЙ за държавното управление??? Аз пък ще кажа ,че държавата се управлява добре,/ пак по вашата логика !! /защото в момента , в ЕДИН ДРУГ спорт , не по - малко популярен - худ. гимнастика, не отстъпваме първите места !!!!!!
47
Баце много си прост, вместо тая лояна топка да си подаде оставката я подава пиянката Михайлов. Както винаги замазваме положението. Ама на теб и дебилите няма как да се обясни какво ви казва президента, много сте опростачени за да го разбере те.
48
Не му обръщайте внимание на Радев ! Тий не е виновен,акъла му е толкова! Бастун! Импийчмънт!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 16783
архив

Крикор и Гарабед се прибират късно вечерта след купон, и в тъмното виждат насреща им по улицата да се задават двама съмнителни субекти. Гарабед казва: - Крикоре, да минем на другия тротоар, че тия са двама, а ние с тебе сме сами.

няма нови новини
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
сега
1265
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Корнелия Нинова проговори след тежкия пленум на БСП - червената лидерка бяга от въпросите на Ива Николова (ОБНОВЕНА)
x
НАГЛОСТ! Британски учени: Българското кисело зеле и мляко са отрова
x