Вход
София
Времето в София 0 o C

ПЪРВО В ПИК! Министерство на отбраната: Радев е бил уведомен още в неделя, че командирът на ВВС е с коронавирус

ПЪРВО В ПИК! Министерство на отбраната: Радев е бил уведомен още в неделя, че командирът на ВВС е с коронавирус

на 22.10.2020
73486
0
ПЪРВО В ПИК! Министерство на отбраната: Радев е бил уведомен още в неделя, че командирът на ВВС е с коронавирус
Автор: ПИК
22.10.2020
0
73486

Скандалът с укрития от Румен Радев контакт с болен от коронавирус и изгонването му от Естония и нелепите твърдения на изпадналия в международна изолация бивш летец продължава. Оказва се, че от администрацията на Радев, а и самият той, са излъгали многократно.

Първо от "Дондуков" 2 казаха пред ПИК, че изобщо не знаят да се е случвало такова нещо. По-късно оттам излязоха с ново съобщение, че Радев не бил контактен с лице с доказан коронавирус - сиреч, когато той е контактувал с ген. Димитър Петров, командир на ВВС, той още не бил диагностициран.

Намекът беше, че може да не е бил болен. Тестът на командващия ВВС обаче е положителен още на другия ден, което означава, че е бил заразен 24 часа по-рано. 

Това се потвърждава и от министерство на отбраната. От "Дякон Игнатий” 3 пуснаха специално изявление до медиите от което става ясно, че Румен Радев и всички длъжностни лица, които са били в пряк физически контакт с него на 16 октомври, са били уведомени за положителния му тест на 18 октомври (неделя) - ден, преди Радев да хване под ръка възлюбената му генерал Деси и да отлетят към Естония.

"По повод многобройни въпроси от медиите, постъпили в Пресцентъра на Министерството на отбраната, Ви уведомяваме, че след диагностицирането на 18 октомври, неделя, на командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров с COVID-19 всички длъжностни лица, които са били в пряк физически контакт с него на 16 октомври, петък, за отбелязване на годишнина на ВВС, включително президента, министъра на отбраната, началника на отбраната и други висши офицери са били незабавно уведомени от ВМА на 18 октомври, неделя, съгласно националните и ведомствени процедури", се казва в изявлението на военното министерство.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 20183
архив

Пияница се събужда сутринта на една пейка в Морската градина във Варна и гледа младо момче до него. Взира се в него и след малко го пита:
- Откъде те познавам, момче?
- Тате, хайде да си ходим вече, че мама сигурно е побесняла и с точилката в ръка!

x
САМО В ПИК TV: На Канарите луднаха по българския Енрике Иглесиас. Начо Паскал, който ни прослави чак в Южна Корея, крои втори хит с испански рапър (ВИДЕО)
x
ЗВЕЗДИТЕ ГОВОРЯТ: Не бързайте, днес е ден за търсене за златната среда
x